Pagina's

zaterdag 22 september 2012

Zelfgemaakte romige tonijnsalade


Zelfgemaakte romige tonijnsalade


Zelfgemaakte romige tonijnsalade zonder toevoegingen smaakt heel puur. 't Is in een handomdraai gemaakt, lekker voor op een toastje, of als dressing door een salade.
Ik zelf hou van basic, maar je kunt natuurlijk nog van alles toevoegen. Denk aan een gesnipperd uitje, kappertjes, klein stukje rode peper voor een pittige smaak, blokjes paprika, olijven..... kijk wat je zelf lust en maak van zoiets eenvoudigs een klein feestje voor jezelf!

Ingrediënten
Recept printen

  • 1 blikje tonijn (bij voorkeur gestoomd en anders in water)
  • 4 flinke eetlepels mayonaise
  • 3 flinke eetlepels Crème Fraîche
  • kneepje citroensap
  • peper (evt. zout)

Bereiding
  1. Als je een blikje tonijn op water heb zorg dan dat het heel goed uitgelekt is. Hoe vochtiger je tonijn hoe dunner je salade wordt.
  2. Neem de helft van het blikje tonijn. De ene helft gebruik je voor de saus de overgebleven stukjes gaan door de salade.
  3. Maak in een blender of keukenmixer een gladde saus van de mayonaise, Crème Fraîche en een half blikje tonijn. 
  4. Op smaak brengen met citroensap en peper.
  5. Als laatste schep je de overgebleven stukjes tonijn er voorzichtig doorheen.
Smullen maar!

Dit recept is voor Gok: groen





5 opmerkingen:

  1. Dit gaat morgen mee naar het werk, heerlijk door de salade en op crackers. Ga maar lekker door met nieuwe recepten !
    Groetjes
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit net ook gemaakt en het is heerlijk op een vezelcracker...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk. Ik doe er zelf nog wat kappertjes en paprikapoeder doorheen voor de smaak. Of soms wat bieslook voor de kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mmm het is bij mij te jammer genoeg te dun geworden maar de smaak is goed ik heb er als extra wat stukjes paprika en stukjes mini augurk doorgedaan wat kan ik doen om het dikker te maken?

    BeantwoordenVerwijderen