Pagina's

vrijdag 5 oktober 2012

Pepermunt chocolaatjes en chocorotsjes


Pepermunt chocolaatjes en chocorotsjes.


Er zijn zo onzettend veel recepten die ik nog wil delen.. ik vind zo veel dingen zo lekker. Maanden geleden dacht ik dat we heel beperkt zouden gaan eten, als wij veranderden. Maar het tegendeel is waar, de snacks, desserts, diner's, muesli's, ontbijtjes, ..... onze gezonde keuze is zo veel breder en groter geworden dat we bijna nooit meer het zelfde eten.

Om je alvast een voorproefje te geven, dit zijn gerechten die binnenkort allemaal op het blog verschijnen.

Gezond, koolhydraatarm, nieuwe gok recepten, iets met amandelmeel, E-nummer vrij etc:
  • Suikervrije Appelkruimeltaart
  • Muesli van amandelmeel
  • Suiker en eivrije Chocolademousse 
  • Muesli / notenreep
  • Italiaanse basis tomatensaus
  • Recept om zelf groentenbouillonblokjes te maken
  • Rucola pesto 
Maar vandaag geef ik je een mjammie, mjammie tussendoortje. Pepermunt en chocola is bij mij echt favoriet. Vroeger kon ik zomaar in m'n eentje een heel pakje after eight op eten... ja ik weet het, het is slecht, maar gelukkig is dat nu verledentijd. Onlangs kwam ik op een Amerikaanse site een recept tegen voor peppermint patties. Ik dacht, nou dat kan ik ook, niet zo moeilijk, ik gebruik maar 3 ingredienten, super gezond en .... om je vingers bij af te likken.


Ingrediënten
  • Biologische kokosolie
  • pepermuntolie (eetbaar, verkrijgbaar bij reformzaken van b.v. Jacob Hooy)
  • chocola 72 % cacao of meer

Bereiding
  1. Neem zoveel kokosolie als je wilt, voeg daar naar smaak pepermuntolie aan toe. Paar druppels, liever te weinig dan te veel want het is scherp.
  2. Zet kokosolie in een schaaltje in de diepvries, zodat de kokosolie weer hard kan worden, een paar minuten is voldoende.
  3. Vorm met een meloenbolletjes schep / lepel snel kleine balletjes en druk ze een beetje plat.
  4. Laat de kokosolieballetjes een paar uur in de diepvries volledig hard worden
  5. Smelt een paar blokjes chocola au bain marie 
  6. Haal de kokosolieballetjes één voor één snel door de gesmolten chocola. Het makkelijkst gaat dit met een vork. Laat de balletjes op een stukje bakpapier drogen. 
  7. Bewaar ze in de koelkast.. .als dat lukt!
Dit recept is voor Gok officieel oranje. Hoewel ik het voor mijzelf reken als groen (1tje dan)

Restje chocola over? Roer er wat gehakte noten of rozijnen door. Maak er hoopjes van, leg het op bakpapier en laat ze in de koelkast opstijven. Nu heb je lekkere chocorotsjes!





4 opmerkingen:

  1. Kun je voor dit recept ook 'toco-tholin' gebruiken? Of kun je dat niet eten...?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet elke etherische olie kun je gebruiken. Dus ik zou oppassen. In Duitsland is het sowieso verboden. Als je het neemt zou ik het met een andere maaltijd innemen zodat de concentratie minder wordt. Kies liever voor pepermunt olie van bv Jacob Hooy.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Is Toco Tholin in Duitsland verboden?
    Bedankt voor de tip om pepermunt olie van bv Jacob Hooy te gebruiken. Ik zal eens op zoek gaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb pepermunt olie voor consumptie gewoon bij de aphotheek gekocht en nog goedkoop ook 2 euro was het maar

    BeantwoordenVerwijderen