Pagina's

maandag 7 januari 2013

Broccoli taart


Broccoli taart met mozzarella en pijnboompitten



Ingrediënten
Recept printen

  • 1 broccoli (ongeveer 500 gram) in roosjes
  • 4 eieren
  • 100 gram Crème Fraîche
  • 1 bolletje mozzarella
  • peper & zout
  • 35 gram pijnboompitten

Bereiding

  • Kook de broccoli roosjes een paar minuten in ruim water
  • Laat de roosjes uitlekken in een vergiet
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een springvorm van 20 cm in of bekleed deze met bakpapier
  • Verdeel de broccoli roosjes op de bodem van de springvorm
  • Scheur het bolletje mozzarella in stukjes en verdeel deze tussen de broccoli roosjes, houd eventueel een paar stukjes achter als garnering
  • Strooi de pijnboompitten over de broccoli
  • Klop in een ruime kom de eieren los met de crème fraîche, breng het op smaak met zout en peper. Een eetlepel pesto hierdoor heen is ook erg lekker
  • Schenk het eimengsel over de broccoli heen en leg er een paar plakjes mozzarella op
  • Bak de taart in ca. 40 á 45 minuten gaar 

Eet smakelijk!

Dit recept is voor Gok: groen






11 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me heerlijk! En fijn dat het een taart is zonder graan erin. Ik ga 'm deze week eens uitproberen. Lijkt me ook lekker om koud te eten als lunch. Handig om mee te nemen ook. Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anne, ik heb hem toevallig vandaag ook koud gegeten, was vergeten op te warmen,... k vond het lekker, alleen waren de stukjes mozzarella wat 'taaier'. Als je hem echt koud zou eten, zou ik er geen mozzarella in doen, maar bv ricotta... of je moet het natuurlijk niet vervelend vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Awh, dankje voor de tip! Dat zal ik onthouden. :) Misschien is gewone kaas dan ook wel lekker erin. Ik ben nu trouwens jouw volkoren speltkoekjes aan het bakken. Ook al zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ah, die zijn ook zo lekker. Vanmiddag ook voor de kids gebakken lekker in de sesamzaadjes gedoopt.. die vinden ze bij mij het lekkerst.
    En ik heb de helft ervan verkruimeld en door gesmolten kokosolie geroerd, toen had ik een kruimeldeegbodem voor een kwarktaart ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jacoline,

    Wat een fijne site! Ik ben sinds kort ook bezig met GOKken. Ik heb nog een hele verkenningstocht voor de boeg. Jouw recepten zien er lekker uit en ik ga ze zeker uitproberen.

    Een vraag: kun je de crème fraiche uit dit recept kon vervangen door mascarpone? Zo niet, waar dan wel mee?

    Groetjes,
    Ester

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Esther, fijn dat je iets hebt, heb je vragen je mag ze altijd mailen! De mascarpone is een prima vervanger, je zou ook Ricotta of gewoon slagroom kunnen gebruiken. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie. Ik ga de taart zeker maken. Vandaag heb ik de broccolisoep gemaakt, heerlijk!

      Verwijderen
  7. Jacoline, heb je de pijnboompitten eerst geroosterd of worden ze door het bakken bruin?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Marlon ik heb ze eerst even gebakken. Ik zou zelf de volgende keer de pitten die ik er bovenop doe als garnering pas er op strooien bij het serveren dan zijn ze knapperiger.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vandaag gemaakt en het smaakte heerlijk. Ik had geen mozzarella in huis, maar wel nog een stuk
    franse kaas. En dat vond ik ook een goede combinatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Vandaag gemaakt. Het smaakte heerlijk. Wel wat champignons en uitgebakken spekjes toegevoegd.

    BeantwoordenVerwijderen