Pagina's

maandag 21 januari 2013

Kabeljauw uit de oven



Vorige week kwam ik tot de ontdekking dat ik (te) weinig vis eet. Af en toe eens een stukje verse zalm of een makreel maar echt te weinig. Wel neem ik trouw elke dag visolie in... maar dat mag geen vervanging zijn. t Komt ook een beetje doordat manlief en de oudste niet van vis houden. Ja, kibbeling, maar dat is geen vis, net zoals diepvriesvis... nee dat vind ik geen vis, sorry!

En dus neem ik mijzelf voor om voortaan minimaal 1 x in de week verse vis te eten.... ja dat is nog steeds te weinig maar ik moet ergens beginnen.
En dus heb ik de zaterdag als visdag bestempeld, zo kan ik mijzelf er makkelijk aan houden..... mocht je in de toekomst in mijn eetdagboek is anders tegen komen, zeg het gerust!

Kabeljauw uit de oven

Ingrediƫnten
Recept printen

  • flink stuk verse kabeljauw
  • trostomaatjes of romaatjes
  • peper
  • pijnboompitten
  • Italiaanse ham bv proscuitto of rauwe ham
  • knoflook in hele dunne plakjes
  • flinke scheut olijfolie
  • zongedroogde tomaatjes in reepjes
  • Keltisch zeezout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwarm in een koekenpan een flinke scheut olijfolie en verwarm hierin de knoflook, pijnboompitten, zon gedroogde tomaten en de tomaten
  3. Bestrooi de vis aan beide kanten met keltisch zeezout
  4. Rol de vis in een plakje Italiaanse ham 
  5. Vet een ovenschaal in met een olijfolie
  6. Leg de vis er in en giet de inhoud van de koekenpan over de vis heen
  7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de vis in ongeveer 15 minuten gaar
Eet smakelijk!

Dit recept is voor Gok: groen







13 opmerkingen:

  1. Ik eet dus ook veel te weinig vis. Net als bij jou is bij mij de Man ook niet zo van de vis! Dus bij mij gaat er af en toen wat gerookte zalm of een makreel tijdens de lunch naar binnen maar is niet voldoende.

    Dit ziet er wel erg lekker uit. En is makkelijke voor 1 persoon te maken. Ik ga 'm onthouden! Dank je voor het recept!!

    Groetjes, Tessa

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Tess, af en toe is niet voldoende... Gelukkig weet je het. Dit recept is idd prima voor 1 persoon een beetje Pesto er op smaakt ook erg lekker. Succes en last het me weten...

      Verwijderen
  2. Leuk dit kan ik een keer voor Hans maken.... Want ons geval is precies andersom ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wordt het toch eens tijd om te proeven, Ilse, je weet niet wat je mist!

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijke recepten vind ik hier! Geweldig. Ik had het gokken een beetje laten versloffen maar door al dit lekkers te lezen ben ik gisteren weer begonnen. Heb de crackers met zongedroogde tomaatjes gisteren gemaakt...HEERLIJK!
    Heb er weer helemaal zin in.
    Ik blijf je Blog volgen, het is enorm inspirerend.
    Groetjes, Niekkie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Niekkie, wat onwijs goed van je dat je weer begonnen bent!!!! Je kunt zooo lekker Koolhydraatarm eten. Fijn dat het je inspireert!
      Succes

      Verwijderen
  4. Hallo Jacoline,
    Dank je wel voor je leuke blog.
    Het is inspirerend en ik heb er veel aan.Maar nu heb ik 1 vraagje:
    bij de gerechten van het avondeten maak je daar rijst bij o.i.d?
    groetjes Ettie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha Ettie gaaf dat je er wat aan hebt . Zelf eet ik weinig pasta, rijst of aardappelen of aardappelpuree. Meestal kies ik er voor om een groene salade er bij te eten en soms toch iets van rijst ofzo. De rest van het gezin eet dat nl wel en ik neem dan gewoon 1 opscheplepel. Succes met koken!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heb net kabeljouw gekocht en ga dit heerlijke recept uitproberen
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier nog een Nelleke die het er lekker uit vind zien en zeker gaat proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hahahaha dit had ik gisteren moeten lezen, zie mijn post bij gokforum.
    Josefina
    (zal ik me er nog 1 keer aan wagen?????)
    Vandag weer lekker jouw flensje maken, maak ik er gelijk een paar in de poffertjespan bij:)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij kan gezonder!!! ik doe elke week een witte vis in aluminiumfolie, op de vis doe ik steeds verschillende groente en kruiden. Beetje olijfolie en dicht maken als een cadeau, 15 minuten in de oven gaarstomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh, Jacoline. Dit gerecht is echt fantastisch! Ik ben jarenlang een vishater geweest. Sinds ik het roer radicaal heb omgegooid is mijn smaak wel wat veranderd. Maar vis, hoewel ik mezelf twee keer in de week dwing het te eten, blijft verre van favoriet. Maar van dit gerecht heb ik echt genoten en het is nog makkelijk te maken ook. Hij staat vanaf nu op het vaste menu. Overigens heb ik ook een variatie gemaakt met spek ipv ham, en dat was ook heerlijk. Ontzettend bedankt voor een variatie waardoor ook ik visdag met genoegen tegemoet zie!

    BeantwoordenVerwijderen