Hallo!
Wat leuk dat je dit berichtje leest!
Helaas heeft dit blog een tijdlang stil gestaan. Zo ook mijn eigen leven. De afgelopen 2 jaar bestond uit verschillende ziekenhuisopnames, operaties, herstel, medicaties, hormonen spuiten, allergieën, nog een auto-imuunziekte er bij. Toen kreeg in dezelfde tijd onze oudste zoon ook 2 heftige diagnoses met een enorme impact voor ons gezinsleven.
Mijn leven en dat van het hele gezin stond op z'n kop.
Het leek wel of er op een soort stop knop is gedrukt, alles, maar dan ook alles stond stil.
Ik kon niet meer voor het gezin zorgen, maar ook niet meer koken, niet meer bloggen, ik kon bijna niets meer. Hierdoor heb ik super leuke afspraken, TV opnames en interviews moeten afzeggen. Ook een voorstel voor mijn eigen kookboek ging de kast in.
Mijn gezondheid en conditie was enorm achteruit gegaan, helaas door mijn ziekte en als bijwerking van medicatie vlogen de kilo's er weer aan.....(nu weet ik weer wat het is om af te vallen ;) )
Nu
Gelukkig en dankbaar ben ik nu weer wat aan het opkrabbelen.
Ik ben mijzelf weer aan het ontdekken, wat vond / vind ik leuk.......Ik kies nu alleen nog maar wat ik leuk vind om te doen en vraag mij af: wat geeft mij nieuwe energie.
Daar hoort o.a. dit blog bij. Ik hoop in de komende tijd weer vaker recepten te gaan delen of andere interessante informatie.
Ik heb gemerkt dat er een overvloed aan blogs / kookboeken op gezond eten / gezond leven zijn bijgekomen.
Soms zie ik zelfs mensen die mijn titel na-apen.....en alleen hun eigen naam invullen.
Ik wil jou enorm bedanken, omdat je een trouwe lezer bent gebleven! Ik zie aan de blogbezoekers per dag, dat mijn site enorm favoriet is. Ik wil je bedanken voor alle lieve berichten en e-mails die ik heb gekregen. Was hartverwarmend!
Wow, wat waardeer ik dit.
Dank je wel!
Ik ben benieuwd naar wat jij graag van mij wilt horen/lezen. Wil je info of lekkere recepten,..... of .........wat dan ook. Laat het mij weten.
Liefs Jacoline
Heerlijke recepten, puur, regelmatig beperkt in koolhydraten, vers en eenvoudig zodat je gezond kunt genieten!
maandag 7 maart 2016
vrijdag 26 juni 2015
Courgettepasta met gehakt en tomaat
Courgettepasta met gehakt en tomaat
De laatste paar weken heb ik echt op de automatische piloot gekookt. Zelden kwam er een uitgebreide maaltijd op tafel. En nu het weer heerlijk warm weer is heb ik al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Dit is een lekker licht zomers gerecht....wat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat....des te langer kun je van de zon genieten.......
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 tegen knoflook
- 200 gram gehakt
- 1 of meer courgette
- tomaten naar behoefte
- kokosolie / olijfolie / roomboter
- eventueel wat verse kruiden zoals bv bieslook of platte peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Verhit een pan met olie of roomboter
- Snij ondertussen het sjalotje fijn en bak deze in de pan ongeveer 2 minuten
- Voeg dan de gehakt toe en bak deze rul
- Voeg halverwege een uitgeperst knoflookteentje toe
- Breng het gehakt op smaak met peper en zout
- Snij ondertussen de courgette in lange dunne slierten, met bv een Spirelli
- Was de tomaten en snij ze in blokjes
- Verdeel de courgette slierten over het bord, schep daar het gehakt overheen en de blokjes tomaat.
- Strooi er wat verse kruiden overheen
- en smullen maar!
vrijdag 10 april 2015
Gezonde koek
Een gezonde lekkere glutenvrije en suikervrije koek!
Een koek gaat er altijd wel in en helemaal een gezonde. Dat is zo'n lekkere gedachte hé ?
Dit is echt zo'n gezonde koek, er zit zelfs wortel in verwerkt. De wortel proef je niet, maar geeft een lekkere zoete smaak. Ik deed er een paar rozijnen door, maar wat andere noten zal ook best lekker smaken. En o ja, ook nog eens snel te maken, gewoon 2 kommen en een vork... Scheeltje je ook weer afwas!
Heerlijk voor tussendoor, uit school of zoals ik als ontbijt!
Eet smakelijk.
Ingrediënten
- 1 wortel geraspt (ongeveer 75 gram)
- 200 gram amandelmeel
- 3 eieren
- 1 eetlepel gesmolten kokosolie
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels appelstroop
- Theelepel kaneel
- snufje zout
- handje rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Voeg alle droge ingredienten bij elkaar en roer deze door elkaar
- klop in een andere kom de eieren los met een vork en voeg daar de honing, appelstroop en kokosolie aan toe, goed mengen
- Schenk dan het ei mengsel bij de amandelmeel en roer het geheel goed door elkaar
- Vet een cakeblik ( 21 x 9 cm) in met een beetje kokosolie
- Schenk het mengsel in de cakeblik en zet de koek in de oven
- Bak de koek ongeveer 20 á 25 min, hij is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de koek afkoelen in het blik
- De koek bewaar ik gewoon in het cakeblik
Geniet er van!
Abonneren op:
Posts (Atom)