Dag Jacolien, bedankt dat je je informatie deelt. Ik heb er zeker wat aan!! Ik heb geprobeerd crackers te bakken, maar ik kreeg ze niet goed uitgesmeerd op het bakblik en de volgende dag waren ze zacht. Niet lekker dus.Heb jij misschien een tip hoe ik deze twee zaken kan verbeteren? Een fijne avond, groet en bedankt, Marian (Zutphen)
Beste Marian, als eerste ben ik even benieuwd naar welke crackers je hebt gebakken? Crackers uitsmeren gaat wat makkelijker met een natte (water) lepel (achterkant gebruiken) en dan licht uitsmeren of wat ook nog al eens werkt is een velletje bakpapier er bovenop leggen en dan uitrollen met een deegroller.
Altijd na het afkoelen direct opbergen in een afsluitbaar bakje. Als ze dan nog zacht zijn heb je ze waarschijnlijk te kort gebakken en inderdaad niet lekker. Succes
Dag Jacoline, heb net je blog gevonden. Super!! Sedert vorig jaar eten we ook volgens deze principes, en het lukt aardig. Ons broodje bak ik met sojameel, amandelmaal, lijnzaad en haver. Ik weet enkel niet of sojameel ok is? Misschien kan jij me daarop antwoorden? Groetjes, ik kom zeker regelmatig piepen!
Dag Jacoline, ik geloof dat mijn reactie niet is aangekomen, nog maar een keer dan. Ik heb het recept van het gok-boek geprobeerd. Ik ga het nog een keer proberen, laat het je weten (al duurt dat even, zit nog even anderhalve week in een verbouwing).
Gisteren heb ik je blog ontdekt toen ik googelde op 'speltkoekjes'. Gaaf dat je schrijft dat God ons voedingsvoorschriften heeft gegeven. Ik heb het boek: 'het genesis dieet' gelezen en ik denk dat jij dat ook wel wat vind. Het heeft mijn visie en levensstijl (nog meer) veranderd!
Beste meelezers, erg leuk dat je even een berichtje achterlaat. Ik zou het boek dolgraag willen lezen alleen heeft de bibliotheek het niet en om het zomaar aan te schaffen.... beetje kostbaar. k Ben erg blij voor jou dat het boek jou meer inzicht heeft gegeven en heeft geinspireerd! Hartelijke groet
Hoi Jacoline, Ik doe zelf sinds de kerst aan Gok en heb met veel aandacht je blog gelezen en natuuuurlijk je recepten! Ik gebruik veeeel minder suiker, maar bak heel graag. In die recepten zit voor de structuur veel suiker. Nu heb ik de agave siroop in huis en natuurlijk stevia, maar ik weet de verhoudingen niet. Heb jij dat al uitgevogeld hoe je die verhoudingen moet zien? Veel succes, ik zal nog veel terugkeren op je blog! Groetjes, Angela
ik maak regelmatig crackers van jouw site. Vandaag heb ik de vezel-pitten crackers gemaakt. Je schrijft dat ze na 30 min in de oven, omgekeerd moeten worden om nog 20 minuten te bakken. Ik kreeg ze niet omgedraaid.... ze wilden gewoon niet loslaten van het bakpapier. Ik heb ze maar laten liggen en daarna nog 15 minuten in de oven gelaten.
Heb je een goeie tip voor mij, hoe ik ze wel omgedraaid krijg?
Ingrid, het is prima hoor om ze nog wat langer te laten liggen.. als ze maar goed drogen want dan blijven ze knapperig. En het kan dat ze wat aan het bakpapier blijven plakken, wellicht de volgende keer een heel klein beetje minder water. succes
Hallo Ingrid Ik heb dat ook wel eens, zoals gister weer. Ik bak deze crackers al meer dan een jaar! Als ze vast blijven plakken laat ik ze nog even een minuut of 4 doorbakken, dan gaat het omdraaien beter en blijft het papier niet meer plakken.
Ik ben ook erg blij dat iemand me jouw site doorgaf! Heb al een aantal recepten uitgeprobeerd. Heerlijk! Zelf ben ik door het 'Gokken' 15 kilo afgevallen en hoop nog wat kwijt te raken. Sinds kort let ik ook op E-nummers. Als ik met m'n boekje door de supermarkt loop word ik wel moedeloos. Wat ik altijd at kan ik nu niet meer eten, dus tijd voor een totaal andere manier van eten. Vandaar dat ik zo blij ben met jouw ideetjes. Ik heb nog wel een vraag. Ik kan in de winkel geen enkele mayonaise vinden die goed is. In de Zaanse mayonaise zitten ook slechte dingen. Welke koop jij? Of maak jij het zelf? Heb je dan een recept voor mij? Ik hoor het graag! Hartelijke groetjes, Marjolijn.. En alvast bedankt ;)! marhoedt@hotmail.com
Ook ik ben bezig met jouw recepten. Nu is mijn vraag,kan ik inplaats van de slagroom en marscapoon en de creme fraise ook iets anders gebruiken wat niet zo vet is? groetjes Ettie
Ha Ettie, een alternatief is ricotta dat is minder vet maar dat kun je niet in elk gerecht toepassen wel bijv in de quiche maar in een tiramisu hoort gewoon mascarpone. Misschien is melk ook nog een alternatief. En anders toch gewoon de vette want dat ia echt niet erg. Van vet hoef je niet bang te zijn ....
Hoi Jacoline, Dank je wel voor je snelle reaktie.Misschien heb ik te veel recepten gebruikt waar ik de vette producten in deed. Mijn man had het gevoel dat hij in 1 week aan was gekomen.Vandaar dat ik je vroeg om alternatieven. Fijne week verder. Groetjes
Super dat je dit doet. Ik GOK al een tijdje en ik was er helemaal klaar mee.....maar wil nu weer de draag oppakken en die laatste 8 kilo's aan de wilgen gaan hangen en jouw blog en recepten gaan me zeker helpen.
Dank je wel voor weer een lekker koekjes recept. Ik heb een vraagje:je schrijft over bakpoeder en bakingsoda. Kan ik ook 1 tl.bakpoeder gebruiken? groetjes Ettie
Hoi Jacoline, leuke site heb je, ik ben ook steeds aan het experimenteren met van alles en nog wat, oa kokosolie, amandelmeel, spelt etc. etc. Ga gauw een keer die muffins proberen met amandelmeel, ben benieuwd wat het wordt. groetjes Yvonne
Hallo Jacoline, Wat een leuke leerzaame site heb je,ik kwam op de site door googlen naar amandelmeel. Ik heb je eetdagboek gelezen en zie dat je wel fruit eet,op de site van yvonne lemmers staat dat er geen fruit gegeten kan worden. Mijn vraag is dan ook volg je haar boek,ik heb het boek besteld en ben dus benieuwd of je je eigen versie volgt of het boek.
Ik koop mijn amandelmeel altijd in Duitsland bij de Kaufland. Een zakje van 100 gram kost daar €0.69 Let wel op dat je de blanke amandelmeel koopt, ze hebben daar ook amandelmeel met vlies, die is wat donkerder, en zit in zakjes van 200 gram, maar alleen heerlijk voor een cake!
Ik heb een vraag over je koolhydraatarme brood welke op je site staat vermeld. Hoeveel mag je of raad je aan hier van te eten bij bijvoorbeeld een lunch?
na bijna 6 weken een streng anti candida dieet te hebben gevolgd , heb ik vandaag genoten van mijn amandel muffin met appel , walnoot en kaneel. Ik heb je recept een beetje aangepast, maar het was heerlijk en vooral gezond! En geen pijn in de maag!!! Bedankt voor je recepten. Vrg Nico Torrenga
Gisteren weer de ham-kaas muffins en de prei-ham muffis gemaakt en wat was het weer een succes bij de visite. Grappig om te zien hoe lekker mensen het vinden en verbaasd zijn als ze horen wat erin zit. (en ook wat vooral niet!)
Ik had ook weer eiersalade gemaakt. Een van mijn eigen favorieten. Ik had dit 'smiddags al gemaakt en in de koelkast bewaard. 's avonds bij het op tafel zetten, vond ik m vrij drassig. Er wat meer vocht dan de vorige keer en dit zakte naar de bodem. Heb jij enig idee hoe dit kan?
Leuk van de muffins! De eiersalade kan inderdaad drassig worden, dat ligt aan de creme fraiche of andere toevoegingen die je er in doet... Wil je dit helemaal voorkomen dan minder er in doen of zelfs helemaal weglaten.
als diabetespatiënt (type 1) op jouw blogspot terechtgekomen, heerlijke dingen maak ik. Door koolhydraatarm, vrijwel suikervrij te eten en veel te bewegen kan ik mijn bloedsuikerwaardes heel mooi op peil houden. Heb dus al verschillende recepten uitgeprobeerd, ga van de week voor het eerst bakken met amandelmeel. Laat ook vaak de honing en agavesiroop uit je recepten weg, dit is tenslotte ook (een vorm) van suiker. Ga zo door, goed bezig. Bewust worden en kopen door etiketten te scannen en niet klakkeloos te consumeren is echt heel belangrijk, dankjewel hiervoor!
Mooi om te horen! Je hebt gelijk van de honing en agavesiroop.... ik kies er toch voor om die af en toe wel te gebruiken, helemaal weglaten vind ik onmogelijk. Maar wel super dat het jou wel lukt!
Vanmiddag aan de slag gegaan met amandelmeel: heb je recepten gevolgd van het koolhydraatarme brood en de appelcrumble. Heel goed gelukt allebei, ook zonder (palm)suiker en honing door de vruchten ontzettend lekker... Straks een pizzabodem maken met amandelmeel, krijg straks nog een overdosis binnen haha. Jammer alleen dat zoonlief met zijn notenallergie niet mee kan genieten, heb je hier nog tips voor, ik gebruik nu voor hem vaak spelt(meel).
Beste Jacoline, Ik heb de noorse crackers al vaak gemaakt; had het op stencil gekregen van een gok-vriendin. Maar gek genoeg kan ik het papier nergens meer vinden. En uit het hoofd lukten ze niet zo goed. De verhouding tussen de zaden en de pitten deugde niet. En toen .............. kwam ik op jouw site terecht en vond het heerlijke recept terug. Blij mee. En nog een bonus ook: heel veel heerlijke recepten. Bedankt. Groetjes, Corrie
Ik heb ook zelf vloeibare zeep gemaakt van Marseillezeep, maar ik krijg nu erg droge/ruwe handen nu ik mijn handen was met de zelfgemaakte vloeibare zeep. Weet jij hoe dat komt?
wil volgende week de appel kruimel taart bakken, maar ik heb een vraagje. Voor de kruimellaag heb ik spelt nodig. Is dit als meel of hele spelt. Alvast bedankt voor je antwoord. Feikjen
Ik ben al dagelijks :) te vinden hier op je geweldige site! Nu wil ik me aanmelden, met eventueel een profiel, maar dat lukt me niet. Ik heb al bovenin recht bij aanmelden gedaan, maar dan zie ik dat mail en profiel niet kloppen. Doe ik iets fout, of is gewoon iedereen die hier komt anoniem? Groetjes Wilma
Als eerste mijn complimenten voor alle tips recepten en info Ik heb colitus ulcerosa en door de koolhydraten zoveel mogelijk te schrappen heb ik veel minder buikpijn en ben nu al lange tijd medicijn vrij en zit vol energie Bij veel van je recepten gebruik je amandelmeel en dit is vrij vet Nu doe ik aan kracht training en probeer ook op mijn vet iname te letten Is de amandelmeel ook te vervangen door soja meel?
Ans, wat fijn dat je er iets aan hebt. Ik gebruik amandelmeel omdat het laag in Koolhydraten is en die vetten daar ben ik nou juist niet bang voor. Dit zijn goede vetten! Ze zorgen ook voor een lang verzadigd gevoel. Je kunt niet zomaar elk recept vervangen door sojameel dat tast de structuur van het recept aan. Sojameel gebruik ik weinig het bevat nog steeds koolhydraten. Als ik dan voor een alternatief kies is het spelt omdat ik dat gezonder vind dan soya.
Wij hebben ook een aantal dingen geprobeerd heel erg lekker en leuk wij zijn ook al wat afgevallen leuk dat het zo kan Vooral het brood en de bloemkoolquiche is lekker Maar hoe sta jij tegenover rijst wij willen soms graag er wel wat bij hebben maar dan is rijst toch beterder dan aardappels
Beste Herman en Marleen wat goed om te lezen dat jullie al zijn afgevallen en ook favoriete recepten hebt! Op zich is een keer rijst of aardappels eten niet ongezond maar er zitten nog steeds veel koolhydraten in. Wellicht kun je kiezen om 1x per dag of brood of rijst of aardappels te eten. Ik vind rijst niet perse gezonder dan aardappels. Maar heb je quinoa al eens geprobeerd? Dat is erg gezond en heeft ook nog eens een lage GI wat er voor zorgt dat de bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt. Je vind 1 recept op m'n blog hier van. Succes
Hoi Jacoline, Heb je blog helemaal doorgelezen en verschillende heerlijke recepten ontdekt. Heb al een boodschappenlijstje gemaakt en ga vanaf nu Gokken. Ook gezonde tussendoortjes maken voor de kids. Ben momenteel aan het shaken met Cambridge, maar ben er helemaal klaar mee. De drang naar eten blijft, ik hoop dat ik met GOK de rust kan vinden om gewoon lekker te genieten van gezond eten. Ga door met je blog ik ben al fan en ik houd je op de hoogte van mijn ervaring met GOK en mijn gewicht.
Wat een ontzettend goed besluit van je. Gokken is beter en lekkerder voor je dan de shakes van Cambridge. Het zal je ook wel wat geld schelen. Bouw je af of ben je gelijk overgestapt? Dan zul je nog wel rekening moeten houden met eventueel aankomen van gewicht, maar dat hoeft niet. Succes en hou me idd op de hoogte!
Fijne blog! Veel recepten met amandelmeel; is hier ook nog een (goedkoper) alternatief voor? Ik vind amandelmeel zo duur. Ik gebruik nu spelt-en boekweitmeel en zo weinig mogelijk witmeel.
Nickee ik gebruik amandelmeel juist omdat het weinig koolhydraten bevat en omdat het erg gezond is. Je kunt niet zomaar alle amandelmeel recepten vervangen met speltmeel. Ik werk er niet zo veel mee maar het is wel een goedkoper alternatief. Iets anders is er naar mijn weten niet wat ook nog eens goedkoop is.
Wat een leuk blog heb je....ben groot fan van de amandelmeelcarckers met zongedroogde tomaatjes, doe er wel olijven bij in :) Ik ben sinds april aan het gokken en las toevallig jou "eetlijstje"en het viel me op dat je meerdere keren per dag kh eet? Of heb ik dat helemaal mis....ben nu zelf zo'n 4 weken bezig en heb het helaas nog niet helemaal onder de knie.
Jacqie, ik ben al meer dan een jaar aan het gokken en dus heb ik per dag soms meerdere 'oranje' maaltijden. Omdat ik al zolang bezig ben weet ik precies wat ik kan eten wat goed is voor mijn gewicht en gezondheid. Wil je afvallen dan raad ik je aan om 2 groene maaltijden en 1 oranje te eten. En af en toe een hele groene dag is ook niet erg.
Ok dan snap ik jou lijstje:). Had nog een klein vraagje over je amandelmeelcrackers...er staat knapperig bakken maar ik krijg ze niet echt knapperig. Ze zijn bij mij redelijk zacht als ze uit de oven komen en wel steviger na afkoelen maar dat is het dan ook, ze zijn erg lekker hoor maar vroeg me af of ik iets niet helemaal goed doe....
Tot mijn verbazing lees ik overal in jouw recepten dat je werkt met (palm) "suiker"? waarom gebruik je geen Stevia druppels b.v in die overigens heerlijke recepten? In het GOK(basis) boek wordt daar ook melding van gemaakt en aanbevolen boven suiker of vervangende produkten zoals zoetjes e.d. Ben heel erg benieuwd naar het antwoord hierop, een hartelijke groet.
Ik ben van mening dat helemaal suikerloos het allerbeste is. Alleen is dat lang niet voor iedereen haalbaar. Zo ook voor mijn gezin niet. En ik moet eerlijk zeggen dat bepaalde baksels echt mislukken als je de suiker weglaat. Tevens vind ik dat er aan stevia een bijsmaak zit. Die echt niet lekker is. Om af te vallen heb ik grip op koolhydraten gevolgd maar daarna verdiept in oa Paleo en Weston price zo zijn er nog voldoende andere manieren om gezond te eten. Tegelijk heb ik ook heel veel lezers die pas beginnen met gezonder eten of zelfs helemaal niet. Vandaar dat je dus recepten vind met diverse suikers. En gelukkig kun je altijd nog zelf het recept aanpassen ! Succes
Hoi jacoline Ik ben ok begonnen 2 maanden maar val idd langzaam af maar kom ok bij dus weet niet wat ik fout doe Vb ontbijt koolhydraten vrij cracker met roomboter Lunch 2 eieren kokosolie gebakken Tuss door stukje monchoutaart jou recept Diner salade met forel Bakje Griekse yoghurt met müsli jou recept Drink veel thee munt vers of zoethoutthee groene thee....dus wat doe ik dan fout.? Loop 3x A week 1 uur flink stevig door..snap er niks van
Wat een geweldige blog heb jij! Echt super al die recepten. Ik hoop dat binnenkort het rijtje 'salade en borrelhapjes' meer wordt :) Je bent een topper!!
Hallo Jacoline, Je hebt idd een erg leuk blog waar ik veel ideetjes vandaan haal. Ben pas begonnen met gezond eten en vind het soms nog best moeilijk. Vooral het feit dat je op de ene site leest dat bv agavesiroop en ahornsiroop ontzettend slecht is en ergens anders weer dat het een redelijk alternatief is.Dat is mijn grootste probleem, de "natuurlijke" suikers. Ik ga iig de speculaasbrokken maken en dan met de palmsuiker. Bedankt voor al je fijne tips, ik heb er veel aan.
Hallo Jacoline, Ik heb je Kaneelcake en je koolhydraatarm brood gemaakt heerlijk. ik heb een vraagje over je Noorse crackers ik heb ze gebakken ze zijn heerlijk alleen valt de cracker wel makkelijk uit elkaar als je hem wil beleggen, doe ik soms iets verkeerd!? alleen heb ik niet psyllium-inuline gebruikt kon deze niet vinden.
Geweldige blog! Echt een favoriet van mij... De Appelkruimeltaart gebakken en dat was echt een succes. Morgen ga ik voor de speltpannekoeken! Bedankt voor je inspiratie. Groetjes Jolanda
Ik vind je site top,op twee dingen na je suikervrij is absoluut niet suikervrij ;-( Waneer mogen we gaan genieten van echt suikervrij? De hoeveelheden honing en palmsuikers die nog gebruikt worden daar zeg je u tegen. Begrijp me niet verkeerd. Maar veel mensen willen ineens de suikerhype volgen, maar eten wel volop vervangende suikers ? 100 gram honing is een pure suikerbom , dit zet zich ook om in je lichaam als suiker.
Komen er binnenkort ook nog echt suikervrije recepten , dat zou fijn voor de mensen die echt geen suiker mogen. En verder die eeuwige amandelmeel :-(
Wat een geweldig leuke en fijne blog heb jij gemaakt. Ontzettend blij dat ik je gevonden heb, ik zal veel recepten gaan gebruiken. Dank je wel dat je dit allemaal delen wilt met ons!! D A N K groeten van Elise
Hallo Jacoline, als eerst wat een fijne blog heb je! ik haal er echt heel veel inspiratie vandaan, en blijf op deze manier echt gemotiveerd om het gezonde voedingspatroon door te zetten :D
Maar toch heb ik een vraag waar jij mij misschien mee kan helpen, in veel recepten (bijv de flensjes) zie ik het gebruik van eiwitpoeder terug komen. Welke eiwitpoeder moet ik daarvoor gebruiken en waar kan ik dit kopen? en kan ik bijv het eiwit poeder gebruiken wat ook bij taarten bak winkels wordt verkocht ( funcake`s bijv.) Ik hoop dat je mij verder kan helpen.
wat een leuke recepten heb je er op staan! Ik heb wel een vraagje, ik let eigenlijk voornamelijk op suiker en niet op koolhydraten-arm of glutenvrij. Kan ik dan ipv bijv. amandelmeel allerlei andere soorten meel gebruiken? Bijv. Spelt, maar ook 'gewoon'volkorenmeel?
Geweldige site. Ik vind het geweldig om nieuwe dingen uit te proberen en te proberen gezonder te leven. Dat minderen met suiker spreekt zeer aan. Favoriet is de suikervrije ontbijtkoek, maar dan op basis van vriendschapsbrood. Helemaal super, ik hoeft geen gekochte ontbijtkoek meer!
Wat een leuke site en een berg goede tips zijn hier te vinden. Momenteel doe ik aan het programma van straight away en daarbij ben ik nu 15kg afgevallen! Omdat ik nu weer erbij mag eten zijn jou recepten fantastisch! Heb er al een paar gemaakt maar er staan er nog een paar op mijn lijstje.
Echt bedankt voor jou site en hoop dat er vaak recepten bij komen!
ons gezin is helemaal ' verslaafd' aan jouw site, echt geweldig en zo overzichtelijk! Bedankt voor al jouw goede tips, zo is koolhydraatarm en puur eten een stuk gemakkelijker!
Dit weekend veel van je recepten geprobeerd! Echt zo lekker! Maar ik heb een vraagje: bij de gluten- en suikervrije ontbijtkoek staat dat je de eieren, boter en honing moet mixen. Bedoel je met mixen echt met een mixer alles een paar minuten mixen, of bedoel je gewoon met een garde alles mengen?
Ik heb vandaag jouw site ontdekt en wat een geweldige recepten! Ik ben een beetje broodverslaafd is jouw Koolhydraat arme brood recept dan een goed alternatief om toch een boterham te eten?
Hoi Jacoline, Ik had van een kennis dokter Frank dieet gekregen maar soms voel ik me daar niet goed bij. Denk dat ik te weinig eten binnen kreeg. Nu heb ik jou site ontdekt en doe niets anders dan koken en bakken van die heerlijke recepten. Helaas val ik nu ook niet meer af ik eet dan toch weer te veel ? Wil toch nog wel heel graag wat kilo's kwijt.
Omdat mijn man en ik willen afvallen, ben ik was op zoek gegaan naar koolhydraatarme recepten. Op deze manier kwam ik op jouw site terecht. Mijn complimenten hiervoor, het is een overzichtelijke site en ik heb ook al een aantal recepten gezien die ik zeker ga proberen.
Ik heb een vraagje over spelt. Onlangs sprak ik iemand die ook aan het afvallen is en van de sportschool het advies had gekregen om speltbrood te gaan eten. Ik weet inmiddels dat speltbrood veel gezonder is dan ‘gewoon’ brood. Ik heb het nog niet geproefd maar dat ga ik zeker doen. Maar als ik het goed heb past in een koolhydraatarm dieet toch geen brood, dus ook geen speltbrood. Heb ik dat goed?
Hallo Jacoline, Ook ik, en mijn man ha ha, hebben jouw site gevonden. Gelukkig hoeven wij niet af te vallen maar gaat het ons voornamelijk om recepten zonder E-nummers en wat koolhydraatarme recepten. Uiteraard probeer ik alles dus ook de spelt- en suikervrije recepten. Ik heb al verschillende andere sites gevonden maar moet zeggen dat de recepten van jouw me het meeste aanspreken. De lasagna van aubergine bv was zo' n verrassing...heel lekker. Ook de koekjes, muffins, eierkoeken etc..heerlijk. Groetjes thea
Ik vind net je pagina en ben heel blij met de recepten en informatie die je geeft. Ik ben sinds kort hiermee bezig en kan dus nog alle info gebruiken. Wat ik eet valt denk ik onder het veganisme, alleen zaden, granen, groente, fruit en water. Dus geen vlees, vis, zuivel, eieren, suiker, witte bloem, gewoon zout. Het is zoeken, maar ik voel me zoveel beter erbij en je merkt het echt aan mijn lichaam dat ik gezonder eet. Ben hard bezig om er mijn levensstijl van te maken, ook al is het wel lastig als je uit eten gaat of bij iemand uitgenodigd wordt om te gaan eten. Hoe ga jij daar mee om? Ik wil je pagina graag volgen, maar moet ik me dan ergens aanmelden of hoe gaat dat? Bedankt voor alle tips zover, Desiree
Hallo Jacoline, ik ben groot fan van je site, heb de meeste recepten al geprobeerd en zo fijn dat je met allergieën rekening houdt! ik ben zelf een frequent bakker en bestel tegenwoordig veel producten in Amerika waar het assortiment, koolhydraatarm en glutenvrij vele malen groter is dan bij ons. Zo bestel ik vaak bij www.iherb.com, daar hebben ze stevia met chocolade smaak of aardbeiensmaak. perfect voor in de muffins of koekjes. Mocht je daar willen bestellen, met code BAF126 krijg je 5 tot 10 dollar korting op je eerste bestelling. hartelijke groet, Maria
Heb zojuist beslag gemaakt voor je muffins maar je meldt nergens wanneer de melk erbij moet, dus dat vergat ik helemaal heb aan het einde maar wat bij gedaan hahaha hoop dat het wat wordt.
Allereerst bedankt voor de lekkere recepten en de bijbehorende tips! Super!
Afgelopen donderdag de Speltpannenkoeken gemaakt. Van te voren niets gezegd dat het geen 'gewone' pannenkoeken waren en ze vielen goed in de smaak! Ik ben ook van plan de suikers, E-nummers en andere rommel uit mijn eten te verbannen! Ik ben nu 2 weken bezig en het gaat echt goed! Ik ben zeker van plan om nog meer recepten van je Blog te gaan gebruiken! Morgen wil ik de suikervrije ontbijtkoek gaan maken en volgende week een keer als diner de Spelt pizza met lekker veel groente erop! Dus ben benieuwd of dat net zo in de smaak gaat vallen als de pannenkoeken!
Hoi Jacoline ik werd via facebook getipt over jouw blog. Ik was namelijk op zoek naar een goed pizza bodem recept met spelt bloem. Wat een fantastische recepten allemaal, ik vroeg me af of je ook een kookboek hebt gemaakt? Dat zou ik dan heel graag kopen!
Hallo Jacoline, Leuk om op je blog te kijken en allerlei weetjes en recepten te vinden. Mij valt wel op dat er veel roomboter gebruikt wordt in de recepten. Niet zo goed als je cholesterol te hoog is, en daar hebben veel mensen last van. Misschien een tip: vaak is roomboter te vervangen door vloeibare boter of, nog beter door biologische zonnebloemolie. Wat wel positief is dat er zoveel met noten en amandelen gedaan wordt. Dit werkt ook cholesterolverlagend. Met dank, Riet
Hallo, sinds 1 week (!) me aan het verdiepen in het eten met minder koolhydraten. Het stond me erg tegen, maar op deze plek doe ik goede en leuke ideeën op. Ik krijg zin om dingen uit te proberen. Ik ken mensen die niets meer durven eten en zo wil ik niet worden. Maar hier zie ik allemaal mensen die niet bang zijn om een beetje koolhydraten toe te voegen. groetjes Tineke
hoe doe ik dat, suikers en e nummers uit mijn eten halen? Moet ik in de supermarkt alle etiketten gaan lezen of moet ik naar speciale winkels? groet Brini
Al een tijdje eet ik op advies van mijn homeopaat koolhydraat arm en sinds kort ook suikervrij. Ik heb al veel recepten van hier gemaakt, Echt heel fijn, dank je wel voor het delen van de informatie!!
de cake als broodvervanger (met haver en banaan) is voor mij een succes. Anders als ik mijn dag al met koolhydraten start is het voor heel de dag naar de vaantjes. Gisteren had ik een goede eetdag , gestart met een schelletje van dit brood/cake .super gewoon. nu aan de slag met de spelt pannekoeken Bedankt !!
Beste Jacoline, ik kijk al ongeveer 2 jaar regelmatig op je blog, maar heb nog nooit een reactie achtergelaten. Ik vind het een super blog, haal er veel inspiratie vandaan en een aantal van jouw recepten zijn favoriet in ons gezin (je nasi, het gehaktbrood, de zalm uit de oven). Vandaag de speltkoekjes met maar 3 ingrediënten gemaakt, nieuwe favoriet erbij! Dank de je alle recepten met ons wilt delen en ik hoop nog veel nieuwe te zien! grtjs Maaike
Beste Jacoline. Ik heb een vraag. Je kunt tegenwoordig steeds meer speltprodukten in de winkel kopen,zoals speltpannenkoeken en speltbrood enz. Mag dit ook of moet je het echt zelf maken? groetjes Jacqueline
Hallo Jacoline, Wat een prachtige site met heerlijke en gezonde recepten. En jouw enthousiasme straalt ervan af, super! De pizza van speltbloem was heerlijk, vanavond wordt het erwtensoep. Groeten, Esther
ik eet nu 3 maanden suikervrij, en ben er van overtuigd dat ik verslaafd was aan suiker. Nu ik suikervrij eet voel ik me veel energieker en blijer. Zouden jullie 5 minuten de tijd kunnen nemen om mee te helpen aan mijn onderzoek over hoe ongezond suiker is?
Blijf je altijd ? Ik kan echt niet zonder je recepten. Ik gebruikte ze voor het eerst in 2012/2013. Voel me een trouwe bezoeker en je hebt geen idee ! Bij mij zijn favoriet; spinaziequiche, kaascrackers (met amandelmeel), en je amandelcruesli. Heerlijk !! Vanavond las ik enthousiaste verhalen over je muffins, die ga ik ook uitproberen ! Jacoline, super bedankt en ik kan echt niet zonder je...haha ! Groetjes Jantine
Goedemorgen Jacobine, Ik ben sedert 2 weken op khd arm dieet nou zie ik op jouw site een koolhydratenarm rozijnenbrood staan ik ben benieuwd hoeveel khd en calorieën hier in zitten. Hoor graag van je gr. Margaret
Ik denk dat Jacoline ermee gestopt is. Heel jammer, maar waarschijnlijk is ze druk met gezin en andere zaken. Eigenlijk zou Jacoline dat moeten aangeven. Weten we tenminste waar we aan toe zijn. Toch wil ik wel hierbij zeggen dat haar recepten geweldig zijn.
Je weblog lijkt al een tijdje in sluimerstand, maar dat vind ik niet erg! Sinds mijn zoon erg gevoelig bleek voor koemelk en tarwe, kwam ik jou recepten tegen. Want hoe moet dat nou als je geen gewone pepernoten kunt eten met Sinterklaas? Jou speltpepernoten maakte ik jarenlang met plantaardige boter. En we aten ze alle seizoenen. “A noot!” riep mijn zoon als hij de trommel zag. Nu is hij 8 en onze jongste 4. Ik maak ze nu als koekjes. En de hele familie smult mee. Mijn schoonmoeder is zelfs fan. Ik hoop dat je weblog blijft bestaan en er misschien nieuwe inspiratie van je weer op komt. Groetjes Eva
Dag Jacolien, bedankt dat je je informatie deelt. Ik heb er zeker wat aan!!
BeantwoordenVerwijderenIk heb geprobeerd crackers te bakken, maar ik kreeg ze niet goed uitgesmeerd op het bakblik en de volgende dag waren ze zacht. Niet lekker dus.Heb jij misschien een tip hoe ik deze twee zaken kan verbeteren?
Een fijne avond, groet en bedankt,
Marian (Zutphen)
Beste Marian, als eerste ben ik even benieuwd naar welke crackers je hebt gebakken?
BeantwoordenVerwijderenCrackers uitsmeren gaat wat makkelijker met een natte (water) lepel (achterkant gebruiken) en dan licht uitsmeren of wat ook nog al eens werkt is een velletje bakpapier er bovenop leggen en dan uitrollen met een deegroller.
Altijd na het afkoelen direct opbergen in een afsluitbaar bakje. Als ze dan nog zacht zijn heb je ze waarschijnlijk te kort gebakken en inderdaad niet lekker.
Succes
Dag Jacoline, heb net je blog gevonden. Super!!
VerwijderenSedert vorig jaar eten we ook volgens deze principes, en het lukt aardig.
Ons broodje bak ik met sojameel, amandelmaal, lijnzaad en haver. Ik weet enkel niet of sojameel ok is? Misschien kan jij me daarop antwoorden?
Groetjes, ik kom zeker regelmatig piepen!
Dag Jacoline, ik geloof dat mijn reactie niet is aangekomen, nog maar een keer dan.
BeantwoordenVerwijderenIk heb het recept van het gok-boek geprobeerd. Ik ga het nog een keer proberen, laat het je weten (al duurt dat even, zit nog even anderhalve week in een verbouwing).
Groetjes en bedankt!
Marian
Net je blog ontdekt! Eigenlijk wil ik niet stoppen met lezen, maar nu toch weer snel aan het werk! Ik kom dus in elk geval terug.
BeantwoordenVerwijderenGroet,
Marion
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenGisteren heb ik je blog ontdekt toen ik googelde op 'speltkoekjes'.
Gaaf dat je schrijft dat God ons voedingsvoorschriften heeft gegeven.
Ik heb het boek: 'het genesis dieet' gelezen en ik denk dat jij dat ook wel wat vind. Het heeft mijn visie en levensstijl (nog meer) veranderd!
Hartelijke groet,
Een enthousiaste medelezeres.
Beste meelezers,
BeantwoordenVerwijderenerg leuk dat je even een berichtje achterlaat. Ik zou het boek dolgraag willen lezen alleen heeft de bibliotheek het niet en om het zomaar aan te schaffen.... beetje kostbaar. k Ben erg blij voor jou dat het boek jou meer inzicht heeft gegeven en heeft geinspireerd!
Hartelijke groet
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk doe zelf sinds de kerst aan Gok en heb met veel aandacht je blog gelezen en natuuuurlijk je recepten! Ik gebruik veeeel minder suiker, maar bak heel graag. In die recepten zit voor de structuur veel suiker. Nu heb ik de agave siroop in huis en natuurlijk stevia, maar ik weet de verhoudingen niet. Heb jij dat al uitgevogeld hoe je die verhoudingen moet zien?
Veel succes, ik zal nog veel terugkeren op je blog!
Groetjes,
Angela
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenik maak regelmatig crackers van jouw site.
Vandaag heb ik de vezel-pitten crackers gemaakt. Je schrijft dat ze na 30 min in de oven, omgekeerd moeten worden om nog 20 minuten te bakken. Ik kreeg ze niet omgedraaid.... ze wilden gewoon niet loslaten van het bakpapier. Ik heb ze maar laten liggen en daarna nog 15 minuten in de oven gelaten.
Heb je een goeie tip voor mij, hoe ik ze wel omgedraaid krijg?
groetjes,
Ingrid
Ingrid, het is prima hoor om ze nog wat langer te laten liggen.. als ze maar goed drogen want dan blijven ze knapperig.
VerwijderenEn het kan dat ze wat aan het bakpapier blijven plakken, wellicht de volgende keer een heel klein beetje minder water.
succes
Hallo Ingrid
VerwijderenIk heb dat ook wel eens, zoals gister weer. Ik bak deze crackers al meer dan een jaar! Als ze vast blijven plakken laat ik ze nog even een minuut of 4 doorbakken, dan gaat het omdraaien beter en blijft het papier niet meer plakken.
Hi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk ben ook erg blij dat iemand me jouw site doorgaf! Heb al een aantal recepten uitgeprobeerd. Heerlijk! Zelf ben ik door het 'Gokken' 15 kilo afgevallen en hoop nog wat kwijt te raken. Sinds kort let ik ook op E-nummers. Als ik met m'n boekje door de supermarkt loop word ik wel moedeloos. Wat ik altijd at kan ik nu niet meer eten, dus tijd voor een totaal andere manier van eten. Vandaar dat ik zo blij ben met jouw ideetjes. Ik heb nog wel een vraag. Ik kan in de winkel geen enkele mayonaise vinden die goed is. In de Zaanse mayonaise zitten ook slechte dingen. Welke koop jij? Of maak jij het zelf? Heb je dan een recept voor mij? Ik hoor het graag! Hartelijke groetjes, Marjolijn.. En alvast bedankt ;)! marhoedt@hotmail.com
Hoi Jacolien,
BeantwoordenVerwijderenOok ik ben bezig met jouw recepten.
Nu is mijn vraag,kan ik inplaats van de slagroom en marscapoon en de creme fraise ook iets anders gebruiken wat niet zo vet is?
groetjes Ettie
Ha Ettie, een alternatief is ricotta dat is minder vet maar dat kun je niet in elk gerecht toepassen wel bijv in de quiche maar in een tiramisu hoort gewoon mascarpone. Misschien is melk ook nog een alternatief. En anders toch gewoon de vette want dat ia echt niet erg. Van vet hoef je niet bang te zijn ....
VerwijderenHoi Jacoline,
VerwijderenDank je wel voor je snelle reaktie.Misschien heb ik te veel recepten gebruikt waar ik de vette producten in deed. Mijn man had het gevoel dat hij in 1 week aan was gekomen.Vandaar dat ik je vroeg om alternatieven.
Fijne week verder.
Groetjes
Super dat je dit doet. Ik GOK al een tijdje en ik was er helemaal klaar mee.....maar wil nu weer de draag oppakken en die laatste 8 kilo's aan de wilgen gaan hangen en jouw blog en recepten gaan me zeker helpen.
BeantwoordenVerwijderenhallo Jacolien,
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor weer een lekker koekjes recept.
Ik heb een vraagje:je schrijft over bakpoeder en bakingsoda.
Kan ik ook 1 tl.bakpoeder gebruiken?
groetjes Ettie
Ettie, ik heb een stukje geschreven over bakpoeder en baking soda. Je kunt het vinden onder het label: interessant.
VerwijderenHoi Jacoline, leuke site heb je, ik ben ook steeds aan het experimenteren met van alles en nog wat, oa kokosolie, amandelmeel, spelt etc. etc. Ga gauw een keer die muffins proberen met amandelmeel, ben benieuwd wat het wordt. groetjes Yvonne
BeantwoordenVerwijderenHallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke leerzaame site heb je,ik kwam op de site door googlen naar amandelmeel.
Ik heb je eetdagboek gelezen en zie dat je wel fruit eet,op de site van yvonne lemmers staat dat er geen fruit gegeten kan worden.
Mijn vraag is dan ook volg je haar boek,ik heb het boek besteld en ben dus benieuwd of je je eigen versie volgt of het boek.
Hallo Jacoline
VerwijderenIk koop mijn amandelmeel altijd in Duitsland bij de Kaufland. Een zakje van 100 gram kost daar €0.69 Let wel op dat je de blanke amandelmeel koopt, ze hebben daar ook amandelmeel met vlies, die is wat donkerder, en zit in zakjes van 200 gram, maar alleen heerlijk voor een cake!
Sorry ik vergat mijn naam bij het bericht van 17 feruari 22.11 te plaatsen
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Monica
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenWat een fantastische site heb je!
Ik heb een vraag over je koolhydraatarme brood welke op je site staat vermeld. Hoeveel mag je of raad je aan hier van te eten bij bijvoorbeeld een lunch?
Mvg,
Petra
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenna bijna 6 weken een streng anti candida dieet te hebben gevolgd , heb ik vandaag genoten van mijn amandel muffin met appel , walnoot en kaneel. Ik heb je recept een beetje aangepast, maar het was heerlijk en vooral gezond! En geen pijn in de maag!!!
Bedankt voor je recepten. Vrg Nico Torrenga
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenGisteren weer de ham-kaas muffins en de prei-ham muffis gemaakt en wat was het weer een succes bij de visite. Grappig om te zien hoe lekker mensen het vinden en verbaasd zijn als ze horen wat erin zit. (en ook wat vooral niet!)
Ik had ook weer eiersalade gemaakt. Een van mijn eigen favorieten. Ik had dit 'smiddags al gemaakt en in de koelkast bewaard. 's avonds bij het op tafel zetten, vond ik m vrij drassig. Er wat meer vocht dan de vorige keer en dit zakte naar de bodem.
Heb jij enig idee hoe dit kan?
groetjes,
Ingrid
Leuk van de muffins! De eiersalade kan inderdaad drassig worden, dat ligt aan de creme fraiche of andere toevoegingen die je er in doet... Wil je dit helemaal voorkomen dan minder er in doen of zelfs helemaal weglaten.
VerwijderenBeste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenals diabetespatiënt (type 1) op jouw blogspot terechtgekomen, heerlijke dingen maak ik. Door koolhydraatarm, vrijwel suikervrij te eten en veel te bewegen kan ik mijn bloedsuikerwaardes heel mooi op peil houden. Heb dus al verschillende recepten uitgeprobeerd, ga van de week voor het eerst bakken met amandelmeel. Laat ook vaak de honing en agavesiroop uit je recepten weg, dit is tenslotte ook (een vorm) van suiker. Ga zo door, goed bezig. Bewust worden en kopen door etiketten te scannen en niet klakkeloos te consumeren is echt heel belangrijk, dankjewel hiervoor!
Mooi om te horen! Je hebt gelijk van de honing en agavesiroop.... ik kies er toch voor om die af en toe wel te gebruiken, helemaal weglaten vind ik onmogelijk. Maar wel super dat het jou wel lukt!
VerwijderenVanmiddag aan de slag gegaan met amandelmeel: heb je recepten gevolgd van het koolhydraatarme brood en de appelcrumble. Heel goed gelukt allebei, ook zonder (palm)suiker en honing door de vruchten ontzettend lekker... Straks een pizzabodem maken met amandelmeel, krijg straks nog een overdosis binnen haha. Jammer alleen dat zoonlief met zijn notenallergie niet mee kan genieten, heb je hier nog tips voor, ik gebruik nu voor hem vaak spelt(meel).
VerwijderenBeste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb de noorse crackers al vaak gemaakt; had het op stencil gekregen van een gok-vriendin. Maar gek genoeg kan ik het papier nergens meer vinden. En uit het hoofd lukten ze niet zo goed. De verhouding tussen de zaden en de pitten deugde niet. En toen .............. kwam ik op jouw site terecht en vond het heerlijke recept terug. Blij mee. En nog een bonus ook: heel veel heerlijke recepten. Bedankt. Groetjes, Corrie
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb ook zelf vloeibare zeep gemaakt van Marseillezeep, maar ik krijg nu erg droge/ruwe handen nu ik mijn handen was met de zelfgemaakte vloeibare zeep. Weet jij hoe dat komt?
Groetjes,
Hanneke
Hanneke het zou kunnen door de glycerine, daar kunnen je handen ook droger van worden.
Verwijderenwil volgende week de appel kruimel taart bakken, maar ik heb een vraagje. Voor de kruimellaag heb ik spelt nodig. Is dit als meel of hele spelt.
BeantwoordenVerwijderenAlvast bedankt voor je antwoord. Feikjen
helemaal vergeten maar je site is super goed. Er staan veel teveel lekkere dingen op.
BeantwoordenVerwijderenDankje Feikjen, je hebt speltmeel of speltbloem nodig.
VerwijderenHallo Jacoline
BeantwoordenVerwijderenIk ben al dagelijks :) te vinden hier op je geweldige site! Nu wil ik me aanmelden, met eventueel een profiel, maar dat lukt me niet. Ik heb al bovenin recht bij aanmelden gedaan, maar dan zie ik dat mail en profiel niet kloppen. Doe ik iets fout, of is gewoon iedereen die hier komt anoniem?
Groetjes Wilma
Wilma je moet dan een google profiel hebben. Via Facebook kun je mij ook volgen. Je ziet dan wanneer ik nieuwe recepten plaats en nog meer.
VerwijderenHoihoi
BeantwoordenVerwijderenAls eerste mijn complimenten voor alle tips recepten en info
Ik heb colitus ulcerosa en door de koolhydraten zoveel mogelijk te schrappen heb ik veel minder buikpijn en ben nu al lange tijd medicijn vrij en zit vol energie
Bij veel van je recepten gebruik je amandelmeel en dit is vrij vet
Nu doe ik aan kracht training en probeer ook op mijn vet iname te letten
Is de amandelmeel ook te vervangen door soja meel?
Mvg ans
Ans, wat fijn dat je er iets aan hebt. Ik gebruik amandelmeel omdat het laag in Koolhydraten is en die vetten daar ben ik nou juist niet bang voor. Dit zijn goede vetten! Ze zorgen ook voor een lang verzadigd gevoel.
VerwijderenJe kunt niet zomaar elk recept vervangen door sojameel dat tast de structuur van het recept aan.
Sojameel gebruik ik weinig het bevat nog steeds koolhydraten. Als ik dan voor een alternatief kies is het spelt omdat ik dat gezonder vind dan soya.
Goede avond
BeantwoordenVerwijderenWij hebben ook een aantal dingen geprobeerd heel erg lekker en leuk wij zijn ook al wat afgevallen leuk dat het zo kan
Vooral het brood en de bloemkoolquiche is lekker
Maar hoe sta jij tegenover rijst wij willen soms graag er wel wat bij hebben maar dan is rijst toch beterder dan aardappels
Ga zo door
Groetjes
Herman en Marleen Hol
Beste Herman en Marleen wat goed om te lezen dat jullie al zijn afgevallen en ook favoriete recepten hebt! Op zich is een keer rijst of aardappels eten niet ongezond maar er zitten nog steeds veel koolhydraten in. Wellicht kun je kiezen om 1x per dag of brood of rijst of aardappels te eten.
VerwijderenIk vind rijst niet perse gezonder dan aardappels. Maar heb je quinoa al eens geprobeerd? Dat is erg gezond en heeft ook nog eens een lage GI wat er voor zorgt dat de bloedsuikerspiegel niet zo snel stijgt. Je vind 1 recept op m'n blog hier van. Succes
We gaan het proberen, en we eten ook al het koolhydraten arm brood van jou en bij de bakker bestellen we speldbrood dus het komt goed
VerwijderenGroetjes
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenHeb je blog helemaal doorgelezen en verschillende heerlijke recepten ontdekt. Heb al een boodschappenlijstje gemaakt en ga vanaf nu Gokken. Ook gezonde tussendoortjes maken voor de kids. Ben momenteel aan het shaken met Cambridge, maar ben er helemaal klaar mee. De drang naar eten blijft, ik hoop dat ik met GOK de rust kan vinden om gewoon lekker te genieten van gezond eten.
Ga door met je blog ik ben al fan en ik houd je op de hoogte van mijn ervaring met GOK en mijn gewicht.
Wat een ontzettend goed besluit van je. Gokken is beter en lekkerder voor je dan de shakes van Cambridge. Het zal je ook wel wat geld schelen. Bouw je af of ben je gelijk overgestapt? Dan zul je nog wel rekening moeten houden met eventueel aankomen van gewicht, maar dat hoeft niet. Succes en hou me idd op de hoogte!
VerwijderenHallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenFijne blog!
Veel recepten met amandelmeel; is hier ook nog een (goedkoper) alternatief voor? Ik vind amandelmeel zo duur.
Ik gebruik nu spelt-en boekweitmeel en zo weinig mogelijk witmeel.
Dank!
Nickee ik gebruik amandelmeel juist omdat het weinig koolhydraten bevat en omdat het erg gezond is. Je kunt niet zomaar alle amandelmeel recepten vervangen met speltmeel. Ik werk er niet zo veel mee maar het is wel een goedkoper alternatief. Iets anders is er naar mijn weten niet wat ook nog eens goedkoop is.
BeantwoordenVerwijderenZo blij met al je info!! Ga vooral door!
BeantwoordenVerwijderenBedankt!
groet, Daniëlle
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk blog heb je....ben groot fan van de amandelmeelcarckers met zongedroogde tomaatjes, doe er wel olijven bij in :)
Ik ben sinds april aan het gokken en las toevallig jou "eetlijstje"en het viel me op dat je meerdere keren per dag kh eet? Of heb ik dat helemaal mis....ben nu zelf zo'n 4 weken bezig en heb het helaas nog niet helemaal onder de knie.
Groetjes Jacq
Jacqie, ik ben al meer dan een jaar aan het gokken en dus heb ik per dag soms meerdere 'oranje' maaltijden. Omdat ik al zolang bezig ben weet ik precies wat ik kan eten wat goed is voor mijn gewicht en gezondheid.
VerwijderenWil je afvallen dan raad ik je aan om 2 groene maaltijden en 1 oranje te eten. En af en toe een hele groene dag is ook niet erg.
Ok dan snap ik jou lijstje:). Had nog een klein vraagje over je amandelmeelcrackers...er staat knapperig bakken maar ik krijg ze niet echt knapperig. Ze zijn bij mij redelijk zacht als ze uit de oven komen en wel steviger na afkoelen maar dat is het dan ook, ze zijn erg lekker hoor maar vroeg me af of ik iets niet helemaal goed doe....
BeantwoordenVerwijderenjacqie, dun uitrollen en misschien een volgende keer iets langer bakken?
VerwijderenGa ik dat nog proberen.
BeantwoordenVerwijderenHallo Jacoline
BeantwoordenVerwijderenTot mijn verbazing lees ik overal in jouw recepten dat je werkt met (palm) "suiker"?
waarom gebruik je geen Stevia druppels b.v in die overigens heerlijke recepten?
In het GOK(basis) boek wordt daar ook melding van gemaakt en aanbevolen boven suiker of vervangende produkten
zoals zoetjes e.d.
Ben heel erg benieuwd naar het antwoord hierop,
een hartelijke groet.
Ik ben van mening dat helemaal suikerloos het allerbeste is. Alleen is dat lang niet voor iedereen haalbaar. Zo ook voor mijn gezin niet. En ik moet eerlijk zeggen dat bepaalde baksels echt mislukken als je de suiker weglaat. Tevens vind ik dat er aan stevia een bijsmaak zit. Die echt niet lekker is. Om af te vallen heb ik grip op koolhydraten gevolgd maar daarna verdiept in oa Paleo en Weston price zo zijn er nog voldoende andere manieren om gezond te eten. Tegelijk heb ik ook heel veel lezers die pas beginnen met gezonder eten of zelfs helemaal niet. Vandaar dat je dus recepten vind met diverse suikers. En gelukkig kun je altijd nog zelf het recept aanpassen ! Succes
VerwijderenHoi jacoline
BeantwoordenVerwijderenIk ben ok begonnen 2 maanden maar val idd langzaam af maar kom ok bij dus weet niet wat ik fout doe
Vb ontbijt koolhydraten vrij cracker met roomboter
Lunch 2 eieren kokosolie gebakken
Tuss door stukje monchoutaart jou recept
Diner salade met forel
Bakje Griekse yoghurt met müsli jou recept
Drink veel thee munt vers of zoethoutthee groene thee....dus wat doe ik dan fout.?
Loop 3x A week 1 uur flink stevig door..snap er niks van
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenWat een geweldige blog heb jij! Echt super al die recepten. Ik hoop dat binnenkort het rijtje 'salade en borrelhapjes' meer wordt :) Je bent een topper!!
Groetjes, Rozanne
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenJe hebt idd een erg leuk blog waar ik veel ideetjes vandaan haal.
Ben pas begonnen met gezond eten en vind het soms nog best moeilijk.
Vooral het feit dat je op de ene site leest dat bv agavesiroop en ahornsiroop ontzettend slecht is en ergens anders weer dat het een redelijk alternatief is.Dat is mijn grootste probleem, de "natuurlijke" suikers.
Ik ga iig de speculaasbrokken maken en dan met de palmsuiker.
Bedankt voor al je fijne tips, ik heb er veel aan.
Groetjes Jenny
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb je Kaneelcake en je koolhydraatarm brood gemaakt heerlijk.
ik heb een vraagje over je Noorse crackers ik heb ze gebakken ze zijn heerlijk alleen valt de cracker wel makkelijk uit elkaar als je hem wil beleggen, doe ik soms iets verkeerd!? alleen heb ik niet psyllium-inuline gebruikt kon deze niet vinden.
Geweldige blog! Echt een favoriet van mij... De Appelkruimeltaart gebakken en dat was echt een succes. Morgen ga ik voor de speltpannekoeken! Bedankt voor je inspiratie.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Jolanda
Ik vind je site top,op twee dingen na je suikervrij is absoluut niet suikervrij ;-(
BeantwoordenVerwijderenWaneer mogen we gaan genieten van echt suikervrij?
De hoeveelheden honing en palmsuikers die nog gebruikt worden daar zeg je u tegen.
Begrijp me niet verkeerd.
Maar veel mensen willen ineens de suikerhype volgen, maar eten wel volop vervangende suikers ?
100 gram honing is een pure suikerbom , dit zet zich ook om in je lichaam als suiker.
Komen er binnenkort ook nog echt suikervrije recepten , dat zou fijn voor de mensen die echt geen suiker mogen.
En verder die eeuwige amandelmeel :-(
Wat een geweldig leuke en fijne blog heb jij gemaakt. Ontzettend blij dat ik je gevonden heb, ik zal veel recepten gaan gebruiken. Dank je wel dat je dit allemaal delen wilt met ons!! D A N K
BeantwoordenVerwijderengroeten van Elise
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenals eerst wat een fijne blog heb je! ik haal er echt heel veel inspiratie vandaan, en blijf op deze manier echt gemotiveerd om het gezonde voedingspatroon door te zetten :D
Maar toch heb ik een vraag waar jij mij misschien mee kan helpen, in veel recepten (bijv de flensjes) zie ik het gebruik van eiwitpoeder terug komen. Welke eiwitpoeder moet ik daarvoor gebruiken en waar kan ik dit kopen? en kan ik bijv het eiwit poeder gebruiken wat ook bij taarten bak winkels wordt verkocht ( funcake`s bijv.)
Ik hoop dat je mij verder kan helpen.
Groetjes Sanne
Hoi jacoline,
BeantwoordenVerwijderenwat een leuke recepten heb je er op staan! Ik heb wel een vraagje, ik let eigenlijk voornamelijk op suiker en niet op koolhydraten-arm of glutenvrij. Kan ik dan ipv bijv. amandelmeel allerlei andere soorten meel gebruiken? Bijv. Spelt, maar ook 'gewoon'volkorenmeel?
Groetjes Petra
Geweldige site. Ik vind het geweldig om nieuwe dingen uit te proberen en te proberen gezonder te leven. Dat minderen met suiker spreekt zeer aan.
BeantwoordenVerwijderenFavoriet is de suikervrije ontbijtkoek, maar dan op basis van vriendschapsbrood. Helemaal super, ik hoeft geen gekochte ontbijtkoek meer!
Hoi Jacoline!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuke site en een berg goede tips zijn hier te vinden.
Momenteel doe ik aan het programma van straight away en daarbij ben ik nu 15kg afgevallen! Omdat ik nu weer erbij mag eten zijn jou recepten fantastisch! Heb er al een paar gemaakt maar er staan er nog een paar op mijn lijstje.
Echt bedankt voor jou site en hoop dat er vaak recepten bij komen!
Groetjes Niels
Fijn Niels dat je zo enthousiast bent! Succes
VerwijderenHoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenons gezin is helemaal ' verslaafd' aan jouw site, echt geweldig en zo overzichtelijk! Bedankt voor al jouw goede tips, zo is koolhydraatarm en puur eten een stuk gemakkelijker!
Keep up the good work!
Groetjes Karine en familie
Goedemorgen!
BeantwoordenVerwijderenDit weekend veel van je recepten geprobeerd! Echt zo lekker! Maar ik heb een vraagje: bij de gluten- en suikervrije ontbijtkoek staat dat je de eieren, boter en honing moet mixen. Bedoel je met mixen echt met een mixer alles een paar minuten mixen, of bedoel je gewoon met een garde alles mengen?
Alvast hartelijk dank!
Groetjes Margriet
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenHet stukje over de semolina had ik nog niet gelezen voor m,n vraag aan jouw.
Misschien dat je het kunt wissen?Alvast bedankt.
groetjes Ettie
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb vandaag jouw site ontdekt en wat een geweldige recepten! Ik ben een beetje broodverslaafd is jouw Koolhydraat arme brood recept dan een goed alternatief om toch een boterham te eten?
Groetjes,
Feetje
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk had van een kennis dokter Frank dieet gekregen maar soms voel ik me daar niet goed bij.
Denk dat ik te weinig eten binnen kreeg.
Nu heb ik jou site ontdekt en doe niets anders dan koken en bakken van die heerlijke recepten.
Helaas val ik nu ook niet meer af ik eet dan toch weer te veel ?
Wil toch nog wel heel graag wat kilo's kwijt.
Groetjes Rieus
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenOmdat mijn man en ik willen afvallen, ben ik was op zoek gegaan naar koolhydraatarme recepten. Op deze manier kwam ik op jouw site terecht.
Mijn complimenten hiervoor, het is een overzichtelijke site en ik heb ook al een aantal recepten gezien die ik zeker ga proberen.
Ik heb een vraagje over spelt. Onlangs sprak ik iemand die ook aan het afvallen is en van de sportschool het advies had gekregen om speltbrood te gaan eten.
Ik weet inmiddels dat speltbrood veel gezonder is dan ‘gewoon’ brood. Ik heb het nog niet geproefd maar dat ga ik zeker doen.
Maar als ik het goed heb past in een koolhydraatarm dieet toch geen brood, dus ook geen speltbrood. Heb ik dat goed?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenOok ik, en mijn man ha ha, hebben jouw site gevonden. Gelukkig hoeven wij niet af te vallen maar gaat het ons voornamelijk om recepten zonder E-nummers en wat koolhydraatarme recepten. Uiteraard probeer ik alles dus ook de spelt- en suikervrije recepten. Ik heb al verschillende andere sites gevonden maar moet zeggen dat de recepten van jouw me het meeste aanspreken. De lasagna van aubergine bv was zo' n verrassing...heel lekker. Ook de koekjes, muffins, eierkoeken etc..heerlijk. Groetjes thea
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenIk vind net je pagina en ben heel blij met de recepten en informatie die je geeft. Ik ben sinds kort hiermee bezig en kan dus nog alle info gebruiken. Wat ik eet valt denk ik onder het veganisme, alleen zaden, granen, groente, fruit en water. Dus geen vlees, vis, zuivel, eieren, suiker, witte bloem, gewoon zout. Het is zoeken, maar ik voel me zoveel beter erbij en je merkt het echt aan mijn lichaam dat ik gezonder eet. Ben hard bezig om er mijn levensstijl van te maken, ook al is het wel lastig als je uit eten gaat of bij iemand uitgenodigd wordt om te gaan eten. Hoe ga jij daar mee om?
Ik wil je pagina graag volgen, maar moet ik me dan ergens aanmelden of hoe gaat dat?
Bedankt voor alle tips zover,
Desiree
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenik ben groot fan van je site, heb de meeste recepten al geprobeerd en zo fijn dat je met allergieën rekening houdt! ik ben zelf een frequent bakker en bestel tegenwoordig veel producten in Amerika waar het assortiment, koolhydraatarm en glutenvrij vele malen groter is dan bij ons.
Zo bestel ik vaak bij www.iherb.com, daar hebben ze stevia met chocolade smaak of aardbeiensmaak. perfect voor in de muffins of koekjes. Mocht je daar willen bestellen, met code BAF126 krijg je 5 tot 10 dollar korting op je eerste bestelling.
hartelijke groet,
Maria
Heb zojuist beslag gemaakt voor je muffins maar je meldt nergens wanneer de melk erbij moet, dus dat vergat ik helemaal heb aan het einde maar wat bij gedaan hahaha hoop dat het wat wordt.
BeantwoordenVerwijderenHoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenAllereerst bedankt voor de lekkere recepten en de bijbehorende tips! Super!
Afgelopen donderdag de Speltpannenkoeken gemaakt. Van te voren niets gezegd dat het geen 'gewone' pannenkoeken waren en ze vielen goed in de smaak!
Ik ben ook van plan de suikers, E-nummers en andere rommel uit mijn eten te verbannen! Ik ben nu 2 weken bezig en het gaat echt goed! Ik ben zeker van plan om nog meer recepten van je Blog te gaan gebruiken! Morgen wil ik de suikervrije ontbijtkoek gaan maken en volgende week een keer als diner de Spelt pizza met lekker veel groente erop!
Dus ben benieuwd of dat net zo in de smaak gaat vallen als de pannenkoeken!
Groetjes!
Hoi Jacoline ik werd via facebook getipt over jouw blog. Ik was namelijk op zoek naar een goed pizza bodem recept met spelt bloem. Wat een fantastische recepten allemaal, ik vroeg me af of je ook een kookboek hebt gemaakt? Dat zou ik dan heel graag kopen!
BeantwoordenVerwijderenHallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb een vraagje.
Mijn dochter moet een poos gist-zuivel vrij.
Heb je misschien nog wat recepten voor mij?
vr.gr.Ettie
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenLeuk om op je blog te kijken en allerlei weetjes en recepten te vinden.
Mij valt wel op dat er veel roomboter gebruikt wordt in de recepten. Niet zo goed als je cholesterol te hoog is, en daar hebben veel mensen last van. Misschien een tip: vaak is roomboter te vervangen door vloeibare boter of, nog beter door biologische zonnebloemolie. Wat wel positief is dat er zoveel met noten en amandelen gedaan wordt. Dit werkt ook cholesterolverlagend.
Met dank, Riet
Hallo, sinds 1 week (!) me aan het verdiepen in het eten met minder koolhydraten. Het stond me erg tegen, maar op deze plek doe ik goede en leuke ideeën op. Ik krijg zin om dingen uit te proberen. Ik ken mensen die niets meer durven eten en zo wil ik niet worden. Maar hier zie ik allemaal mensen die niet bang zijn om een beetje koolhydraten toe te voegen. groetjes Tineke
BeantwoordenVerwijderenhoe doe ik dat, suikers en e nummers uit mijn eten halen? Moet ik in de supermarkt alle etiketten gaan lezen of moet ik naar speciale winkels?
BeantwoordenVerwijderengroet Brini
Hoi hoi,
BeantwoordenVerwijderenAl een tijdje eet ik op advies van mijn homeopaat koolhydraat arm en sinds kort ook suikervrij. Ik heb al veel recepten van hier gemaakt, Echt heel fijn, dank je wel voor het delen van de informatie!!
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenIk heb veel recepten van je opgeslagen. Hele leuke info geef je erbij, top werk!
Kan ik je ook volgen op een of andere manier?
Groetjes Marijke
Wat een heerlijke recepten, fijn dat je er zoveel tijd en energie in hebt gestoken om het te delen met ons allemaal, heel erg bedankt!!
BeantwoordenVerwijderende cake als broodvervanger (met haver en banaan) is voor mij een succes. Anders als ik mijn dag al met koolhydraten start is het voor heel de dag naar de vaantjes. Gisteren had ik een goede eetdag , gestart met een schelletje van dit brood/cake .super gewoon. nu aan de slag met de spelt pannekoeken Bedankt !!
BeantwoordenVerwijderenBeste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenik kijk al ongeveer 2 jaar regelmatig op je blog, maar heb nog nooit een reactie achtergelaten.
Ik vind het een super blog, haal er veel inspiratie vandaan en een aantal van jouw recepten zijn favoriet in ons gezin (je nasi, het gehaktbrood, de zalm uit de oven). Vandaag de speltkoekjes met maar 3 ingrediënten gemaakt, nieuwe favoriet erbij!
Dank de je alle recepten met ons wilt delen en ik hoop nog veel nieuwe te zien!
grtjs Maaike
Beste Jacoline.
BeantwoordenVerwijderenIk heb een vraag.
Je kunt tegenwoordig steeds meer speltprodukten in de winkel kopen,zoals speltpannenkoeken en speltbrood enz.
Mag dit ook of moet je het echt zelf maken?
groetjes Jacqueline
Hallo Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenWat een prachtige site met heerlijke en gezonde recepten. En jouw enthousiasme straalt ervan af, super!
De pizza van speltbloem was heerlijk, vanavond wordt het erwtensoep.
Groeten, Esther
Beste suikervrije eters op dit geweldige blog,
BeantwoordenVerwijderenik eet nu 3 maanden suikervrij, en ben er van overtuigd dat ik verslaafd was aan suiker. Nu ik suikervrij eet voel ik me veel energieker en blijer.
Zouden jullie 5 minuten de tijd kunnen nemen om mee te helpen aan mijn onderzoek over hoe ongezond suiker is?
http://www.survio.com/survey/d/X3S4Z4Y9H3X2N1T9L
De enquête is anoniem.
Alvast heel erg bedankt!
Liefs, Roos
Hallo, ik ben me aan het orienteren voor een koolhydraat arm dieet.
BeantwoordenVerwijderenZijn jouw recepten daarin toepasbaar ?
Groetjes Wiebke.
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenBlijf je altijd ? Ik kan echt niet zonder je recepten. Ik gebruikte ze voor het eerst in 2012/2013. Voel me een trouwe bezoeker en je hebt geen idee ! Bij mij zijn favoriet; spinaziequiche, kaascrackers (met amandelmeel), en je amandelcruesli. Heerlijk !!
Vanavond las ik enthousiaste verhalen over je muffins, die ga ik ook uitproberen !
Jacoline, super bedankt en ik kan echt niet zonder je...haha ! Groetjes Jantine
Goedemorgen Jacobine,
BeantwoordenVerwijderenIk ben sedert 2 weken op khd arm dieet nou zie ik op jouw site een koolhydratenarm rozijnenbrood staan ik ben benieuwd hoeveel khd en calorieën hier in zitten.
Hoor graag van je gr. Margaret
Hey, sinds kort heb ik deze blog ontdekt. Hetgeen ik gemaakt heb uit je recepten zijn heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenmijn vraag is of je nog nieuwe recepten post?
Hallo, waarom wordt er niet meer geantwoord op de vragen ?
BeantwoordenVerwijderenJa dat vraag ik me ook af....het zijn heerlijke recepten
BeantwoordenVerwijderenAls ik inspiratie nodig heb voor verantwoorde recepten vind ik het altijd op jou site. Top.
BeantwoordenVerwijderenHoe gaat het nu met jou Javoline? We hebben veel te lang niets meer gehoord van jou.
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat Jacoline ermee gestopt is. Heel jammer, maar waarschijnlijk is ze druk met gezin en andere zaken. Eigenlijk zou Jacoline dat moeten aangeven. Weten we tenminste waar we aan toe zijn. Toch wil ik wel hierbij zeggen dat haar recepten geweldig zijn.
BeantwoordenVerwijderenJe weblog lijkt al een tijdje in sluimerstand, maar dat vind ik niet erg! Sinds mijn zoon erg gevoelig bleek voor koemelk en tarwe, kwam ik jou recepten tegen. Want hoe moet dat nou als je geen gewone pepernoten kunt eten met Sinterklaas? Jou speltpepernoten maakte ik jarenlang met plantaardige boter. En we aten ze alle seizoenen. “A noot!” riep mijn zoon als hij de trommel zag. Nu is hij 8 en onze jongste 4. Ik maak ze nu als koekjes. En de hele familie smult mee. Mijn schoonmoeder is zelfs fan.
BeantwoordenVerwijderenIk hoop dat je weblog blijft bestaan en er misschien nieuwe inspiratie van je weer op komt. Groetjes Eva