vrijdag 26 juni 2015

Courgettepasta met gehakt en tomaat




Courgettepasta met gehakt en tomaat

De laatste paar weken heb ik echt op de automatische piloot gekookt. Zelden kwam er een uitgebreide maaltijd op tafel. En nu het weer heerlijk warm weer is heb ik al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Dit is een lekker licht zomers gerecht....wat ook nog eens binnen 15 minuten op tafel staat....des te langer kun je van de zon genieten.......

Eet smakelijk!


Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 1 tegen knoflook
  • 200 gram gehakt
  • 1 of meer courgette
  • tomaten naar behoefte
  • kokosolie / olijfolie / roomboter
  • eventueel wat verse kruiden zoals bv bieslook of platte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verhit een pan met olie of roomboter
  2. Snij ondertussen het sjalotje fijn en bak deze in de pan ongeveer 2 minuten
  3. Voeg dan de gehakt toe en bak deze rul
  4. Voeg halverwege een uitgeperst knoflookteentje toe
  5. Breng het gehakt op smaak met peper en zout
  6. Snij ondertussen de courgette in lange dunne slierten, met bv een Spirelli 
  7. Was de tomaten en snij ze in blokjes
  8. Verdeel de courgette slierten over het bord, schep daar het gehakt overheen en de blokjes tomaat.
  9. Strooi er wat verse kruiden overheen
  10. en smullen maar!

































16 opmerkingen:

  1. Al een paar weken lees ik je recepten met veel plezier en interesse. Het is leuk om te zien dat je zo creatief bent in het vinden van recepten als deze. Ik vind dat nog steeds erg lastig en heb aan jouw regelmatige posts echt een schat aan lekkere recepten. Bedankt daarvoor, Jacoline!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind dat je hele leuke recepten hebt. Ik ga ze eens uit proberen. Alleen ik zie niet staan voor hoeveel personen ??? bijv. met het recept courgettepasta met gehakt en tomaat. Is dit voor 1 persoon ??

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heel smakelijk uit. Ik ga het zeker een keer maken en ervan genieten! Bedankt voor het delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was zo lekker
    Ik heb er nog een champignon en wat boontjes doorheen gedaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was zo lekker
    Ik heb er nog een champignon en wat boontjes doorheen gedaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik mis je al een tijd! Hoop dat het goed gaat met je!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat jammer dat het zo stil is ! Ik hoop ook dat alles goed gaat?! Mvg Christel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Na het lezen van informatie over koolhydraatrijk eten heb je me geïnspireerd en ervoor gezorgd met de heerlijke maaltijden dat ik het volhoud! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. moet de courgette niet verwarmd worden??

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben wel heel erg benieuwd hoe dat dit smaakt! Wil ook zo graag afvallen, hopelijk gaat het mij lukken in het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik ben wel erg benieuwd geworden hoe dat het smaakt. Moet de courgette niet gegaard worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er heerlijk uit zo'n verfrissende salade! In Delft hebben ze ook van die lekkere salade's!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Fijn dat je weer blogten het beter met je gaat, ik ga weer gebruik maken van je recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben dol op je artikel, ik vind het heel goed geschreven en gestructureerd, het verandert omdat we niet vaak de mogelijkheid hebben om dit soort artikelen te zien.
    consultation voyance gratuite en ligne

    BeantwoordenVerwijderen
  15. votre site et vos créations sont magnifiques j'adore merci
    voyance par mail gratuite

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Très bon article, comme toujours. Il a le mérite de susciter le commentaire

    voyance gratuite en ligne par mail en direct

    BeantwoordenVerwijderen