zondag 18 maart 2012

Onvoorstelbaar lekker

Vandaag mijn weegdag. Altijd weer een spannend moment. Juist omdat ik maar 1x in de week weeg. En dat was vanochtend. Ik stond er op en gelijk stapte ik er weer af.. Nee, dit kan niet, dit is onvoorstelbaar... Ik gauw weer op de weegschaal en ja wel het klopte echt. 1,8 kg er af! Onvoorstelbaar, maar echt waar. Helemaal zelf gedaan! Toch wel een beetje trots op mijzelf. Dat betekent dat ik sinds begin februari al 8,6 kilo totaal kwijt ben. Als ik me dat probeer in te denken kan ik het bijna niet geloven.
Ik probeer een vergelijking te maken hoeveel pakken suiker of pakjes boter.. maar ik raak de tel kwijt. Ach, dit ligt achter mij en ik kijk graag vooruit. In gedachten droom ik al van een slanke zomer met lekkere salades, lunches e.d. Als het zo doorgaat wordt het nog werkelijkheid.

Over lunch gesproken, onvoorstelbaar dat ik met Gok zo lekker kan eten. Vanmiddag hadden we geen zin in een 'normale' maaltijd, maar omdat het zondag was besloot ik een bord vol lekkere hapjes te maken. Zodat ik niet alleen, maar het hele gezin zou mee Gokken. Voor iedereen goed.
En zeg nou zelf, dit is toch echt geen straf om zo te lunchen. Dit wil iedereen wel. Geloof me, je kunt echt zonder brood met kaas. Neem lekkere blokjes kaas, een gekookt eitje in ham gerold, plakjes zalm en brie erbij. En smmmmmullen maar.

 Zo weet ik dat mijn lichaam niet de hele middag om eten zit te zeuren. Ik hoef de hele middag niet meer aan eten te denken en dat geeft een bevrijdend gevoel.
Als ik heel eerlijk ben miste ik wel een beetje mijn glaasje rode wijn. Maar aangezien ik een nieuwe vriendin heb, ze heet water, is dat niet erg. Ik schonk het in een groot wijn glas, het oog wil namelijk ook wat...

Mijn menu van vandaag:
O: 100 gram Griekse roomyoghurt met 20 gram amandelen
L: lekkere hapjes. Goed opgelet, want vol is vol
D: Tomatensoep, witlofsalade met rozijnen, appeltje, handje noten. Op smaak gebracht met mayonaise en verse kruiden zoals peterselie en bieslook.  Als toetje wil ik een stukje taart. Morgen is de oudste jarig en ik wil de taart wel eerst even proeven....

1 opmerking:

  1. MM, inderdaad lekker. Zo zou ik ook wel willen lunchen. Mijn maag knort alweer na 2 boterhammen met kaas.

    BeantwoordenVerwijderen