Over mijWelkom!

Ik ben Jacoline, 36 jaar, getrouwd en fulltime moeder van 2 stoere jongens.  Begin februari 2012 hebben wij als gezin de stap genomen om gezonder, bewuster en zoveel mogelijk biologisch te gaan eten en drinken. Dit vanwege allerlei gezondheidsklachten, ernstige vorm van endometriose, ziekte van Hashimoto, voedselintoleranties, maar ook terug naar de basis, waar komt voeding vandaan en hoe is het gemaakt.

Een andere belangrijke drijfveer voor mij is wat zegt God ( in de Bijbel) over voeding. Ik vind dat God van mij vraagt om hierin bewuste keuzes te maken.
God heeft in de natuur zoveel gezonde voedingsmiddelen aan ons gegeven. De aarde is dus Gods supermarkt, vol lekkere dingen.  God heeft het ons gegeven omdat Hij wist dat het goed voor ons was. Als snoep goed voor ons was had Hij dat toch echt wel gemaakt. :)
Alle dank aan Hem!  Daar mag ik (wij) van genieten en op een juiste manier mee omgaan. 

Met behulp van Grip op Koolhydraten ben ik vele kilo’s afgevallen en heb ik geleerd om te gaan met suiker- en koolhydraatverslaving. Tijdens deze zoektocht ben ik met dit blog gestart, gewoon omdat ik het graag met je deel... ik gun je ook een gezonder, bewuster en fitter leven.

Op mijn blog kun je veel verschillende recepten vinden:
 • ·        Sommige recepten zijn specifiek gericht op Grip op Koolhydraten (GOK)
 • ·        Ook geschikt voor Paleo, Weston Price, glutenvrij, suikervrij etc….
 • ·        Ervaring over zonder E-nummers en hoe gemakkelijk dat dat eigenlijk is
 • ·        Koolhydraat arm en beperkt
 • ·        Gezond, bewust en puur 
 • ·        Makkelijk en eenvoudig
 • ·        Of gewoon lekkere recepten omdat het lekker is als je iets zelf gemaakt hebt


De mens zelf heeft door de drang naar meer geld (en steeds meer) verdienen ontzettend veel troep en namaak producten gemaakt.... En dan bedoel ik producten vol suiker en E-nummers. Of te wel de pakjes en de zakjes, de kant en klaar maaltijden, koeken en snoep…..
Ik (jij ook??)  ben als consument daar de dupe van.. Ik wil proberen om daar niet meer aan mee te doen, maar vooral ook niet mijn leven erdoor te laten beheersen. Doe je mee??

Naast muziek, recepten schrijven, koken, bakken en kookboeken lezen ben ik ook graag creatief bezig. Naaien, haken, van niets iets maken, knutselen met de kinderen, moestuinen... Mijn kasten zitten vol lintjes, stofjes, papier, zeil, stickers, stempels knopen... Kortom voldoende om de hele dag bezig te zijn.

Omdat wij altijd vol energie zijn vind ik het belangrijk om de juiste voeding te eten. Zo hebben wij nooit trek en zijn we niet moe, wij eten heel erg lekker en zitten veel beter in ons vel! 
Ik gun het jou!

liefs


Jacoline
.
PS: Stuur gerust een berichtje. Ik vind het erg leuk om van mijn lezers iets te horen. 
Mail naar: gezondlevenvan@gmail.com


91 opmerkingen:

 1. Hoi Jacoline,

  gelijk je blog opgezocht, ziet er goed uit! Je levensstijl wat eten betreft spreekt me erg aan. Ik eet nu ruim een jaar (riet en biet)suikervrij en ben er erg bewust mee bezig hoe ik zo gezond mogelijk leef zonder dat het een of andere hyperige obsessie wordt. Erg moeilijk, maar meestal een uitdaging. Leuk dat ik je ontmoet heb!

  groetjes, Mirjam (met de bakfiets)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Mirjam,

  wat ontzettend leuk dat je gelijk reageert. Goed dat jij er ook zo bewust mee bezig bent... wat dat betreft kan ik wellicht ook nog van jou leren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jacoline,

  Wat leuk dat je een blog bijhoudt !
  Ik lees het geregeld en geniet ervan om het te lezen. Vroeg me af hoe je er de tijd voor hebt, maar las ergens anders dat je niet hoeft te werken en bewust hebt gekozen om thuis te zijn voor je gezin ! Tegenwoordig is dat m.i. een voorrecht als je die keuze hebt!
  Wat ik ook mooi vind, is dat je bepaalde dingen, ook m.b.t. het eten, doet vanuit je ( chr. ) geloofsovertuiging ! Daar herken ik mijzelf in en vind het daarom boeiend te volgen wat je verder gaat schrijven ! Ik wens je veel inspiratie en succes !
  Hart. groetjes Ida
  ( ida53 na CB weer GOK ; dagboeken 10 )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Jacoline,

  Wat goed van je, je levensstijl qua eten spreekt me erg aan, ik hoop veel van je te lezen en te leren, ik ben nml net 4 weken bezig met GOK maar vind de etentjes met wijn erg lastig en blijf steeds hangen op hetzelfde gewicht, kom er niet echt onder, dus ik kan wel hulp gebruiken...succes met schrijven dan blijf ik je volgen.

  Groeten Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jacoline,
  Bedankt voor je geweldige blog. Ik ben net begonnen als gokker en jouw blog is echt een schat aan info en recepten. Je maakt het me stuk makkelijker :)
  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jacoline, wat een geweldige blog maak jij, heel overzichtelijk, je kunt makkelijk navigeren en de recepten zijn gezond en makkelijk klaar te maken. Petje af voor "your way of life"
  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Jacoline, ik was opzoek naar suikervrije amandelstaaf en kwam op je blog terecht! Al een hele tijd ben ik bezig met voeding, omdat ik van mening ben dat voeding een hele grote impact op ons lichaam en ons gedrag heeft. Na het lezen van het boekje Genesisdieet, zijn we nog veel bewuster gaan letten op wat we eten. God heeft niet voor niets regels aan zijn volk gegeven m.b.t. eten. Mijn kinderen en ik reageren heel heftig op bepaalde voedingsmiddelen. De belangrijkste is melk. Maar we waren ook al aan het overstappen op speltbrood en minder koek en snoep en op het mijden van allerlei smaakversterkers en E-nummers. Na heel veel vage klachten en een aantal doktersbezoeken ben ik toch maar naar een klassiek homeopaat gegaan. Bij haar bleek dat mijn alvleesklier extra hard gaat werken als ik suikers binnen krijg. Of te wel; stoppen met al die suikers. Maar dat zit overal in! En ik ben geen bakwonder!! Maar in de biologische winkel is alles nou niet bepaald goedkoop, dus ik ga de uitdaging toch maar aan! Veel succes met je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jacoline, Heerlijk en herkenbaar om dit allemaal te lezen, ook ik ben 8 kilo kwijtgeraakt door GOK, dus leuk een medestander te hebben gevonden!! Ik kijk uit naar de zomer om jullie te mogen ontvangen bij ons op de camping. Ik zal extra veel planten in het voorjaar om zo lekker te kunnen oogsten eind Juli. Daarnaast wordt het tekort aangevuld door de plaatselijke groentenvrouw Pauline met allemaal biologisch geteelde groentes & fruit!! Tot eind Juli, een hartelijke franse groet, Babs Mollema

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha Babs, wat enig! Wellicht kan ik dan van jou ook nog wat leren of inspiratie op doen! Mmmm dat wordt vast smullen met al die verse groenten uit eigen tuin. Kan ik ook een maaltijd bij je bestellen bij aankomst?? :)
  Tot ziens!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Jacoline,
  Kwam toevallig je blog tegen. Zelf ben ik vorig jaar ruim 30 kilo afgevallen en nu eet ik dus ook altijd gezond. Dat wil zeggen geen gewone suiker, wel soms agave of kokosbloesemsuiker maar niet te vaak. En zoveel mogelijk biologisch, zonder E-nummers. Alleen heb ik niet het GOK dieet gedaan. Ik eet dus wel elke dag 1 zuurdesemboterham en wat graan. Maar alles met mate dus.Zo blijf ik lekker op gewicht, val zelfs nog wat onsjes per week af dus bevalt goed.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goedemorgen Jacoline,
   Kom nog even terug, wilde nog zeggen dat ik het erg mooi vindt wat je schrijft...dat je het belangrijk vindt wat God over voeding zegt...

   Groet,Marga

   Verwijderen
  2. Ha Marg! DAnk je wel voor al je berichtjes, mooi om te lezen hoeveel jij kwijt bent. Een hele prestatie om trots op te zijn. En idd Amber Alberda lijkt er wel op....de zuurdesemboterhammen bak je die zelf ook? Mijn desem is helaas dood gegaan dus ik maak een dezer dagen weer een nieuwe, want dat is wel heel lekker...succes verder!
   Hartelijke groet, jacoline

   Verwijderen
  3. Nee Jacoline, zuurdesem heb ik nog niet zelf gemaakt. Ben het wel van plan maar durf niet zo goed, bang dat de zuurdesem mislukt. Koop het nu nog bij de natuurvoedingswinkel.Komt wel goed, ff moed verzamelen ;-)
   Heb me inmiddels aangemeld bij GOK-forum, eens kijken of ik toch nog die laatste kilo's eraf kan krijgen. Kan ook wel met gezond eten maar misschien is deze manier van kh-gebruik net de aanzet tot iets sneller die laatste kilo's kwijt te raken.

   Groet,Marga

   Verwijderen
 11. Ha Marga, hoeveel wil je er nog kwijt? Ik heb een klein boekje met tips om beperkt koolhydraten te eten. Wil je het hebben stuur me dan een mail dan mail ik het jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog zo'n tien kilo zou er af moeten eigenlijk.
   Ooooh, super! Ja wil graag het boekje hebben!
   Zal je mailen zo. Dankjewel!

   Verwijderen
  2. Hai Jacoline, mijn dochter (32j) en ik (57j) zijn helemaal verslaafd aan je recepten! Ik ben Proteïnerijk en koolhydraat arm gaan eten en heb inmiddels de 96 kilo omgedraaid in 69 kilo en ben apetrots dat ik dit bereikt heb met lekker eten :)Mijn dochter is inmiddels ook ruim 12 kilo afgevallen en wij stimuleren elkaar in het koken van jouw heerlijke recepten.
   Zou ik zo vrij mogen zijn om je te vragen mij dat kleine boekje met tips om beperkt koohydraten te eten toe te sturen?
   Hartelijke groet Emmy en Krista

   Verwijderen
 12. Hallo Jacoline,

  Wat een geweldig blog heb je, lees het met veel interesse. Ik ben me aan het verdiepen in het beperkt koolhydraten eten. Het spreek mijn erg aan , zeker ook uit christelijk oogpunt. Ik zelf ben nog niet begonnen met minder koolhydraten eten, maar wil dit wel doen om dat ik niet lekker in mijn vel zit. Moe, prikkelbaar, suiker willen eten, enz.
  Hoe heb jij er een begin mee gemaakt en heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon beginnen meis, 'cold turkey' alle witmeelproducten en suiker weglaten en geen zoet- en andere smaakstoffen gebruiken...

   Verwijderen
  2. Wat ik me afvraag is hoe ik dit aanpak met mijn 5 jarige dochter. Ze wil niets eten en ze houdt het vind ik wel erg lang vol. Ik krijg er geen groente of fruit in op een paar dingen na, hulp gezocht dus !

   Verwijderen
  3. Beste EE van de B, zou je mij een e-mail kunnen sturen dan kan ik je wat uitgebreider mailen. Evt ook nog wat extra vragen erbij of eat je al geprobeerd hebt.

   Groeten jacoline

   Verwijderen
 13. Wat fijn dat je een berichtje stuurt. Wil je mij misschien een e mail sturen dan kan ik je wat gerichter mailen. Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk blog met geweldige recepten, dankjewel! Ik gok inmiddels niet meer (ben overgestapt op Paleo) maar kom hier zeker vaker inspiratie opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb meteen allerlei recepten uitgeprint! Complimenten voor je site!!
  Ik ben weer aan het GOKken, na een paar maanden vol met kerstkransjes en futloos bezig zijn, verheug ik me er weer op.
  Eindelijk weer gezond en lekker eten, maar af en toe heb ik even een duwtje nodig.......
  En vandaag kwam dat duwtje van jou! Dank je wel, Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijne site! Top hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo,

  Wat een leuke site heb ik hier gevonden. Ik ben naar bio-resonantie geweest en daar kwam uit dat ik echt heel veel moet minderen met koolhydraten en granen. Ik ben nu een week bezig en loop met mijn ziel onder mijn arm (suikerverslaving denk ik). Ik ben blij te zien dat ik ook gewoon met zo'n dieet in de keuken kan staan :). Ik ben nog erg zoekende in het koolhydraatarme, dus wellicht dat ik meer duidelijkheid krijg op deze site, dank je wel!!
  Ik hoop dat de kilo's er bij mij ook afvliegen, want er mag zeker 10 kilo af...!!

  Ik ga mijn best doen en blijf zeker koekeloeren op deze site ;)

  Groetjes Bauke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Bauke welkom in de wereld van koolhydraatarm. Best inspireren hoor en gelukkig blijven er heel veel lekkere gerechten over. De recepten op mijn site die echt koolhydraatarm zijn noem ik Gok: groen. Deze bevatten allemaal minder dan 5 gram koolhydraten. En natuurlijk nog genoeg andere gezonde lekkernijen. Veel kook en lees plezier

   Verwijderen
  2. Super fijn! Dank je wel! Gister een mindere dag gehad (honger en suikerbehoefte) maar vandaag voel ik me weer helemaal goed! Het gaat dus over...
   Ik vind het trouwens ook super fijn dat je bij de gerechten zet hoe te bewaren (diepvries of koelkast) e.d. Daar ben ik dus ook nog niet in thuis. Ik blijf in ieder geval je blog bijhouden ;)!

   Verwijderen
  3. Bauke ben even benieuwd is het ondertussen gelukt om al wat af te vallen? En lukt het beter om met je suikerverslaving om te gaan?

   Verwijderen
 18. Ik kom via via op je site en heb me meteen maar als volger aangemeldt.
  Zelf ben ik ook op zoek naar een gezondere levensstijl dus ik kan hier vast veel lekkere recepten en inspiratie opdoen!

  Groetjes,
  Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Jacoline, zelf ben ik ook enkele weken terug begonnen om gezonder te gaan eten.
  Dit eigenlijk na het lezen van het Genesis Dieet. De informatie die hierin staat heeft mij toch wel gegrepen. Wat een troep is er toch te koop.Ik hoop hier genoeg gezonde recepten te vinden om mijn gezonde levensstijl verder te ontwikkelen.
  Met kracht van boven gaat dit zeker lukken.

  groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dag Jacqueline,

  Wat een geweldige intro ben nu al fan van je! En ook onze God kennen super het kan niet beter, moet je eerlijk bekennen het komt ook mede door mijn vriendinnetje Esther die gisteren op FB. jouw 'pancake recept' posten en ik dat het lekkerste eten vind wat er is… Al is het, het grootste kindereten! Hahaha hihihi...
  Tot lezen, maken en genieten zeg ik zowaar...

  Groetjes,

  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Als zomaar een lezer en 'receptenuitprinter' van deze site vind ik het echt bemoedigend om al deze reacties te lezen!!
  Ik krijg in mijn omgeving soms af en toe het gevoel dat ik achterlijk ben om gezond te willen eten/leven. Fijn dat er veel meer moeders zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn voor je dat je hier bemoediging vind. Stuur ze maar allemaal naar mij toe hoor.... :) Enne, kun jij een mooi voorbeeld zijn, laat ze maar eens proeven!

   Verwijderen
 22. Hallo Jacoline,
  Via een kennis kwam ik (beginnende GOK-ker) op je site terecht. En inmiddels al aardig wat recepten uitgeprobeerd of zelf wat mee geexperimenteerd. Dank je wel voor het online zetten. Het helpt enorm (zelf van de zoete snoeperij af en manlief al 3 kilo kwijt). En de kinderen, die zeiden deze week in de supermarkt: mam, we hoeven geen koolhydraten meer te kopen he, want die eten jij en papa niet meer.....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Jacoline,

  Wat leuk om je blog te lezen! Wat ik ook erg leuk vond is dat je schrijft dat God een belangrijke drijfveer is. Gaaf dat God ons ook op dit gebied wil helpen door Zijn woord, he?
  Ik ben me de laatste tijd ook aan het verdiepen in gezonder eten, maar ik vind het soms nog lastig om te bepalen wat nou wel niet gezond is en hoe je toch op een relatief makkelijke manier de maaltijden ook voor man (die een zware baan heeft) en kinderen aantrekkelijk maakt. Daarom lees ik er veel over en probeer te voelen wat eten met me doet. Zelf voel ik me goed bij meer natuurlijk voedsel.

  Groetjes uit Barneveld

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo,

  Ik zocht een recept voor koekjes van speltmeel en kwam op jouw blog! Kan niet wachten om alles door te lezen. En zo mooi dat je veel recepten+informatie geeft. Want ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Heb me ook wat verdiept in het paleo-principe, kan ik dat vergelijken hoe jij het doet? Ik wil heel graag afvallen op een gezonde manier( Ge-sonja bakkert, Cambridge enz gedaan) en heb genoeg van al die E-nummers en vooral suikers..heb eerst een sap kuur gedaan ook om mijzelf fitter te voelen! En nu verder, want op sap kan ik niet leven! Ben jij ook veel afgevallen? en hoe heb je dat precies gedaan?

  groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Thea, wat leuk dat je hier terecht komt. Er zijn overeenkomsten tussen Paleo en dit maar Paleo is toch wel anders. Heel goed dat je nu op een gezonde manier wilt afvallen. Dit zul je heel je leven vol kunnen houden. Vooral omdat je zo lekker kunt eten. Ik wil je graag even mailen met meer info. Wil je mij een mail sturen? Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 26. hey,

  Ik ben Myriam, 49 jaar en hoef niet echt veel af te vallen maar wil doodgraag die suikerbuik kwijt...Ben me volop aan het verdiepen in het koolhydraatarm eten maar vraag me wel af of dit geen problemen kan geven. Bepaalde tekorten of zo bedoel ik dan...
  Ik at altijd al bruine boterhammen of volkorenbrood en heb het wel een beetje lastig om dit te laten.
  Blij dat ik op deze blog terecht gekomen ben.

  gr

  Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Myriam wil je mij even een mail sturen naar: gezondlevenvan@gmail.com. Ik zal je dan wat uitgebreider kunnen mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo Jacoline,

  Ik heb inm een mailtje gestuurd! Ben benieuwd! Ben nu een paar recepten aan het uitzoeken voor morgen!! Je zou bijna een boek kunnen maken ;-).

  Vr groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo,

  Er is waarschijnlijk iets fout gegaan. Maar zonet weer een mail verstuurt!
  Hoop dat het nu goed gaat.

  Gr thea

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve Jacoline,

  Geweldig wat ik allemaal van je lees ben er heel blij mee. Zelf is God mijn beste vriend. Zonder God geen leven.Hij heeft alles gegeven wat wij nodig hebben om hier op deze aarde,Zijn aarde waar wij Zijn gast mogen zijn gezond te kunnen leven.De aarde is een levend orgaan en geeft ons ook levend gezond voedsel, maar toch zijn al de verleidingen en verlokkingen vaak moeilijk en lastig om ze te weerstaan. Ik ben zeer gelukkig dat ik jou Jacoline via internet heb gevonden.Met al de geweldige resepten,lekkere koekjes, enz. Zelf eten we veel fruit en rauwe onbewerkte groenten malen zelf ons brood van spelt graan. Maar nu kunnen we ook lekker verantwoord gaan bakken. Dank je wel voor al je resepten en m'n dank is groot dat ik je heb mogen leren kennen.
  Alle goeds ook voor je drie jongens,

  Els

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Els, voor je lieve en bemoedigende woorden! Veel bak en gezond smul plezier!

   Verwijderen
 32. Hallo,
  Heb net je site ontdekt en even aan het rondlezen. Wat een positieve verhalen boven mij. Ik ben al een jaar zoekende en heb "het" nog niet echt gevonden. Ik ben een moeder van 3 kinderen die er vaak alleen voor staat omdat mijn man vaart.

  Vaak was, en eigenlijk ben ik dat nog steeds moe, lui, lusteloos. Vroeger was ik dat niet (kan ik me niet herinneren in ieder geval) en nu, bleh! Wordt af en toe niet goed van mezelf. Nu lees ik zulke positieve verhalen over dat gezond eten en niet meer moe en lusteloos zijn en dat spreekt me aan. Nu maak ik vaak eten klaar omdat het moet, zonder veel smaak. De kinderen klagen vaak dat het niet echt lekker is en gooien veel jus (juspoeder uit een potje met water aangelengd) door hun eten. Ik vind me zelf geen goede kok maar zou het zo graag willen leren. Ik weet vaak niet wat te maken en als ik eens een recept uit een boekje maak smaakt het niet zoals het moet. Veel werk en niemand vind het echt lekker.

  Ik heb al wel eens een salade geprobeerd tussen de middag maar vaak vergeet ik hem weer te kopen of haal de kip weer niet op tijd uit de vriezer, balen dus dan maar weer aan het brood. De salades zijn ook niet zo heel lekker, er moeten pitten/zaden in en daar kauw je dan op, bleh! Kortom ik wil heel graag maar weet niet hoe en wat waar en wanneer, en wat maak je en kom je niks te kort. Veel vragen maar ook ik zie door de bomen het bos niet meer. Eerst je site maar eens beter lezen misschien wordt ik wat wijzer, want hoe jij je voelt en doet dat wil ik ook. Groetjes Heidy

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Goedemorgen Jacoline, superrecepten staan er op je pagina. Bijna vakantie, ga dan verschillende recepten samen met de kinderen uitproberen. Eet zelf volgens de Levensstijl methode van Asja Tsachigova, dus zal sommige recepten aanpassen. Maar bedankt voor héél véél inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hier nog een fulltime mama die op zoek is naar gezonder eten/leven.
  Wij waren al best aardig op weg door veel vers te koken maar we kunnen beter!
  Dus nu gaan we weer een stapje verder.
  Morgen ga ik de amandel zandkoekjes proberen.

  Het valt mij in de reactie's wel op dat afvallen geen voornaamste reden voor gezonder eten is.. Maar wel een mooi meegenomen feitje ;-)
  Ik ben het niet nodig maar de energie die je door dit goede eten krijgt wel!

  15 september heb ik de Kikarun op t programma staan, mijn eerste keer 10 km hardlopen en mijn knie werkt niet mee! :-(
  Maar ik ga ervoor... Al moet ik het kruipend afmaken!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hi Jacoline

  Wat een leuk blog met lekkere recepten.
  Zelf heb ik onlangs ontdekt hoe leuk ik koken vind en om mezelf te motiveren ben ik ook een blog gestart.
  Misschien lijkt het je leuk om elkaar te linken?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. hallo jacoline,
  vanmorgen je blog ontdekt... WOW!! ik ben momenteel bezig met een dieet waar ik 40 kilo mee af wil vallen (ben nu aan de 4e week bezig, en tot nu toe 5,5 kwijt:-) straks zal ik ook aan koolhydraatarm eten verder 'moeten'.. ik ga me denk ik eindeloos verdiepen in je blog. want ik moet wel alles goed op een rijtje hebben. wat ik allemaal aan moet gaan schaffe enzo! ik bak wel regelmatig, maar dan van pakken zegmaar. dus er zal vast een wereld voor me open gaan. ben heel benieuwd!! groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 37. oja, ik hoop dat de recepten een beetje te combineren zijn met groot/druk gezin:-) 5 boys waarvan de oudste 6 is, en de jongste 5 maanden...
  dus niet echt heel veel tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. YESSS!!! Eindelijk een pagina met goede recepten erop! Wat ben ik hier blij mee. Wij bakken nu sinds 5 weken elke dag ons eigen speltbrood. Maar was nog op zoek naar speltcrackers en koekjes! En alle andere andere recepten die op je pagina staan. Geweldig! Wij gaan ook langzaam terug naar de basis zoals God die ons gegeven heeft! Waarom zouden we dat niet doen. Hij weet wat goed voor ons is! Bedankt hiervoor. SUPER!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan.....Inderdaad Hij weet wat goed is. Wat is dat toch geweldig!

   Verwijderen
 39. Beste Jacoline, ik heb jouw site al een jaar in de favorieten staan en kijk met regelmaat naar je recepten. Veel heb ik er al van nagemaakt en ik moet zeggen dat ik het ook steeds leuker ga vinden om wat alternatieven(gezonde) uit te proberen. alleen maar lof voor je levenswijze en ank dat ik daar in mag delen.ga vooral zo door en ik ben Fan! dankjewel tot dusver.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hallo Jacoline,

  Wat een super blog van je. ik heb al heel wat recepten geprobeerd. Niet alles kan me bekoren, ben een echte suikerverslaafde, maar tijdens mijn 6 weekse anti candida dieet kwam het erg goed van pas. Ik gebruik bijna geen suiker meer en leef nu echt veel gezonder. Mijn candida dieet is voorbij en de klachten ook. ik wil nu echt verder met deze leefstijl en fijne is dat mijn gezin daar voor een groot gedeelte in mee gaat.
  Keep up the good work!!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo Jacoline,

  Kan je aangeven welk merk eiwitpoeder je gebruikt. Ik lees evenveel meningen als merken op internet.
  Bedankt voor je recepten, vooral de amandelmeel muffins vind ik erg lekker.
  groet, Maxime

  BeantwoordenVerwijderen
 42. ik wil ook gezonder gaan eten met minder toegevoegde "fabrieksrommel" maar weet niet zo goed waar te beginnen.

  Kreeg deze link van iemand anders, en ik denk dat ik met jouw recepten en tips zeker een eind op weg geholpen ben! Dank je wel!

  Ik ga je blog ook meteen maar volgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een goed begin is denk ik je kruidenkastje. Alle pakjes en zakjes op maken en geen nieuwe meer kopen. Alleen nog potjes met pure kruiden erin. Je moet wel aan de smaak van echt eten wennen. In het begin lijkt alles heel flauw vond ik.
   Ik lees in de supermarkt altijd het etiket en koop het niet als er e-nummers op staan.

   Verwijderen
 43. hai Jacoline,
  heel graag zou ik wat raad van je krijgen. Heb aantal keren geprobeerd om je te mailen maar krijg helaas iedere keer foutmelding. Is je mailadres soms gewijzigd?
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mail adres is niet gewijzigd hoor. Wat vervelend dat het niet lukt. Misschien via facebook?

   Verwijderen
 44. Hoi Jacoline,

  Ik ben sinds anderhalve week glutenvrij aan het eten. Mijn zoon van 5 wil liever geen brood eten en toen ben ik eens gaan google naar het alternatief. Ik geloof er namelijk in dat de puurheid van een kind je veel dingen kan leren en dat mijn zoon ook zeker een reden heeft voor zijn keuze. Zo kwam ik er dus achter dat je darmen helemaal niet gemaakt zijn om al die gluten te verteren en toen ik het lijstje klachten las was het voor mij duidelijk DIE GLUTEN GAAN ERUIT!. Wat een verschil zeg. Ik ben zoveel fitter en ga zo veel makkelijker naar de wc.
  E-nummer vrij zijn we grotendeels al en half biologische. Ik ben gek op zelf dingen bakken en kwam dus op jou site terecht. Heel fijn om zoveel recepten te vinden.
  Bedankt voor alle tips
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi Jacoline, Wij zijn nu met het hele gezin met een nieuwe start begonnen.(bewust eten).en met jou recepten zijn we over de drempel..het is met een gezin van 4 kids best moeilijk om de juiste keuze s te maken en ik ben super blij met jou site!! Vandaag zijn we begonnen met de broccolitaart we hebben met elkaar afgesproken dat elk kind een cijfer mag geven over de recepten, om ze er een beetje bij te betrekken(ze zijn nog een beetje septisch;-) zo gaan we met elkaar ons receptenboek(van jou) samenstellen super bedankt! groetjes marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Net je blog ontdekt, ben nu al een fan ;-) ook leuk dat je al die boeken op je site hebt staan, ik heb er sowieso al een aantal. Goed bezig, ga zo door...

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Zullen zoeken een aantal gezonde recepten als ik ben op zoek naar afvallen makkelijk tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Jacoline. Viavia kwam ik op de link van jouw blog. Tot mijn verbazing las ik dat ook jij Hashimoto hebt. Heb het nu bijna 2 jaar en ben nog aan het instellen. Sinds een aantal maanden volg ik paleo (met een maandje een uitschieter naar Weight Watchers) maar ik moet zeggen dat het paleo principe mee goed bevalt. Neem zelf wel Griekse yoghurt en eens wat kaas, maar verder probeer is zo gezond mogelijk te eten zonder gluten. Ben 20 kilo aangekomen door Hashimoto en heb nu ook nog COPD 2 erbij, dus het is belangrijk voor mij om goed in mijn energie te zitten en dan zeker de energie te halen uit mijn voeding. Ik ga je zeer zeker volgen. Jammer dat je nog geen FB hebt, want dan had ik je zeker geliked en ook door gevolgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ben een aantal weken geleden bij toeval op jouw site terecht gekomen en deze meteen bij mijn favorieten gezet. Ik eet al een tijdje bijna tot geen tarwe meer, maar spelt en jouw recept voor speltbrood is superlekker. Ook ik heb problemen met mijn schildklier, maar geen Hashimoto. Heb al verschillende recepten van jou gemaakt en ze zijn allemaal heerlijk. Bedankt.
  Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 50. dag Jacoline, leuke site. Sinds 2 weken ben ik ook aan het kijken naar recepten met goede e nummers, minder suiker en minder tarwe. Leuk om weer nieuwe recepten op te doen. Ontdekte net je site en lees in je verhaal hierboven dat je de bewuste stap gezet hebt mede omdat je ook christen bent. Leuk om dat te lezen en het er zo eerlijk neer te zetten. Top.

  Ik ga je recepten zeker gebruiken. Zelfs mijn man is al enthousiast! De kinderen (6 en 3) moeten nog wel erg wennen en daar ben ik wel soepeltjes voor, stapje voor stapje.

  groetjes Carlien

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Je hebt echt een interessante blog, echt leuk !

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hoi Jacoline, ik (als 19-jarige student) wil je graag complimenten geven over deze blog. Ik vind je recepten erg goed,biologisch,gezond en betaalbaar. Zelf ben ik veel bezig met recepten voor gezond eten maar het is moeilijk om het gezond en goedkoop te maken. Ik studeer geneeskunde en ik zou me graag willen verdiepen in het probleem obesitas en alle levensmiddelen eromheen. Daar kan ik deze blog heel goed bij gebruiken!
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hoi Jacoline, Ik kwam je site gewoon zomaar tegen toen ik opzoek was naar paleo recepten en dan eigenlijk voor het avond eten. Mijn man en ik zijn sinds kort intensief aan het sporten en kwamen in aanraking met paleo. We willen wat bewuster met koolhydraten omgaan vandaar. Wat overigens niet betekend dat als ik op vakantie ben of een weekend weg ben dat ik dan denk ohh dat is te veel koolhydraten, dat eet ik niet. Er zitten lekkere recepten tussen duidelijk uitgelegd en die niet te veel tijd kosten om klaar te maken. Ik heb na het werk geen zin om nog uren in de keuken te staan voor het avond eten ;-). In het weekend vind ik het leuk om dingen uit te proberen en te bakken zodat als je eens een keer een stukje taart of cake bakt je niet gelijk schuldig hoeft te voelen :-) Bedankt voor het maken van de website en de tijd die je erin steekt. Ik ga hem zeker vaker gebruiken. Groetjes, Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je compliment, Nicoline! Succes met koken en bakken

   Verwijderen
 54. Hoi Jacoline,

  Super site! Ben er erg blij mee! Wil graag de pannenkoekjes gaan bakken met proteïne erdoor, maar waar vind ik dat? Welk merk?

  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het eiwitpoeder (proteïnepoeder) koop ik bij de De Gezondheidswinkel (keten) maar is ook verkrijgbaar bij oa De Tuinen, Makro, soms een uitgebreide DA of andere natuurvoedings gerelateerde winkels.

   Verwijderen
 55. Bedankt voor je reactie! Ben vorige week bij de tuinen geweest maar die hebben alleen een zak van een kilo en daar kom ik denk ik niet doorheen ;-) Maar die vrouw vroeg waar ik het voor wilde gaan gebruiken en toen zei ze dat het beter niet verhit kon worden.

  Ook bij de natuurwinkel hier gevraagd, maar toen kreeg ik ook gelijk een verhaal over waarom ik het zou toevoegen aan pannenkoekjes en dat je het beter niet kon verhitten etc. Ik was gelijk uitgepraat haha. Misschien nog een x naar toe gaan en gewoon kopen (ik weet nu waar het staat; nu nog even naar de prijs kijken ;-)).

  Zouden ze het ook verkopen bij de Hanos? Daar heb ik wel een pasje van, niet van de Makro.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hoi jacoline

  Ik lees je blog al een tijdje en probeer ook gezond en puur te eten. Ik ben allergisch voor noten en rozijnen ed. Dit maakt dat ik het lastig vind om lekker en gevarieerd te eten. Heb jij nog tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hoi Jacoline...wat ben ik blij dat ik je gevonden hebt...ik wil zoveel mogelijk brood vermijden omdat er zoveel koolhydraten in zitten en veel enge dingen...nu heb ik jou amandelkoekjes gebakken en wat zijn die lekker en snel klaar..nu heb ik ook een Spelt/rozijnenbrood gebakken met jou recept..daar eet je je vingers bij op...maar nu heb ik een vraag..ik wil heel graag een brood bakken van Roggemeel/VolkorenSpeltmeel/en Haverzemelen en rijsstroop erin ..maar hoeveel water moet ik er dan indoen en gist en zout ik gebruik Keltisch zout en hoelang moet ik hem dan bakken..neem aan ook in een voorverwarmde oven ...kan en wil je mij dat vertellen het lijkt me een heerlijk brood te worden..mss kunnen er ook nog Rozijnen doorheen..wacht vol spanning je antwoord af..lieve groet en houdoe Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ik heb een tip om de notensnacks, brownies etc. zonder bakpapier te maken. Vond achter in mijn kast een oude boterkoekvorm, met zo'n schuifje om hem los te maken van de bodem en rand. Als je die invet en de notenprutjes er goed in aandrukt, snijdt je ze er zo uit na het bakken. Super handig en milieubewust. Proberen waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hallo Jacoline. Om te beginnen wil ik zeggen dat ik deze site regelmatig bekijk omdat ik vind dat je leuke recepten hebt maar 1 ding moet me van het hart. Jij schrijft, "ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik niet hoef te werken". Buiten dat er vrouwen zijn die juist wel graag werken en niet de hele dag thuis willen zijn vind ik het ook niet erg aardig naar de vrouwen die wel moeten werken maar liever bij hun kindjes zijn. omdat ze om wat voor reden dan ook de kost moeten verdienen. Denk bv aan gescheiden moeders, of vrouwen waarvan hun man ziek is, of overleden. Telkens als ik het zie staan denk ik, Jacoline, je bedoelt dit niet vervelend maar ik, en met mij meerdere vrouwen, vind het niet leuk overkomen. Vr gr Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wat een leuke blog met allerlei leuke en positieve reacties van mensen! Fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. ik ben echt heel benieuwt mijn dochter heeft adhd en nu heeft iemand ons aan geraden om zonder e-nummer te koken en zo. het lijkt mij best moeilijk vooral met 4 kinderen. dus tips zijn erg welkom

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Wat leuk zeg dat je een receptenblog aan dit blog hebt gekoppeld. Echt een aanrader om eens te bekijken mensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Hoi Hoi,
  Kun je mij een voorbeeld geven van het Genesis ontbijt?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Dit is een zeer mooie blog , en daarom denk ik dat we zouden moeten backlinken.Want ik ben er zeker van dat Aloe Vera ook tot uw gezondheid kan bijdragen.
  http://www.gezondheid-en-schoonheid.marketing10.info/

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat is het stil op deze site.. jammer! Ik hoop dat het goed met je gaat. Groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ik eet heel veel fruit.maak een glazen pot vol met gemende fruit,eet hier iedere x van als ik trek krijg,verder eet ik veel kefir met zaden bv maan,sesamzaad,zonnebloem en pompoenpitten,maal alles fijn door mn griekse yoghurt,met olijf olie of cocosolie.walnotenolie.sesamoli.er is genoeg.
  Amandelmelk ongezoet met havermouth koken in de winter warm in de zomer koud eten met blauwe bessen of kiwi. Heerlijk.
  Eet 1x pw warm eten met wat vlees,voel me energiek niet moe te krijgen.ben 56.
  Mij bevalt het heel goed.
  Greetje

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Jammer dát je geen berichtjes meer op je site zet,mis het echt

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Ik ontdekte dat mijn vrouw 7 maanden na ons huwelijk vreemdging, ik begon me af te vragen waarom ze me bedroog met haar ex-vriendje. Ze vroeg een echtscheiding aan en verliet het huis. Ik riep mijn vriend om hulp omdat ik haar niet aan hem kwijt wilde. Mijn vriend vertelde me hoe heer Bubuza zijn relatie met zijn betovering herstelde na 2 jaar uiteenvallen, dus ik sprak met heer Bubuza voor hulp via WhatsApp: +1 984 240 7211. Hij antwoordde en zei dat mijn vrouw bij me terug zou komen, smekend op haar knieën voor vergeving. Ik deed wat hij opdroeg. Het was precies 24 uur nadat heer Bubuza klaar was met het uitspreken van de spreuk en mijn vrouw begon me te bellen en me te smeken om te vergeven en haar terug te accepteren. We zijn nu gelukkig samen. Lord Bubuza is een GOD op aarde, hij heeft met zijn betovering geluk in ons huis gebracht. Ben je diepbedroefd??? Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 984 240 7211 of e-mail: lordbubuzamiraclework @ hotmail . com

  BeantwoordenVerwijderen