dinsdag 3 april 2012

Flensjes



Wat is het toch geweldig om elke dag thuis te zijn! Niet te hoeven of moeten werken... ja elke dag ben ik daar dankbaar voor. Ik weet dat het een luxe is, maar voor mij is het een bewuste keus. Man en gezin gaan voor alles....Hoewel niet altijd makkelijk, want het huishouden vind ik niet het allerleukste werk....

Dus toen de jongens gisterenavond op bed lagen en manlief naar de volleybal besloot ik de keuken in te duiken. Ik heb een aantal gerechten in mijn hoofd en wilde die graag gaan uitwerken en uit proberen. Ze zijn bijna allemaal gelukt, nog een beetje verfijnen... dus de komende tijd komen er weer een paar nieuwe GOK recepten.

Vandaag als ontbijt flensjes gemaakt. T is net een pannenkoek maar dan koolhydraatarm. Lekker, vol eiwitten, dus voedzaam, iets waar ik de hele morgen op kan 'lopen'.  En dat vind ik belangrijk. Ik wil niet om half 11 al een buik hebben die zegt: 'ik heb trek, ik wil iets eten'.
Alleen de geur al.... daar krijg je lekkere trek van. Het is ook weer eens iets anders dan een cracker met kaas of roomyoghurt.

k Ben benieuwd wat je er van vindt. Laat het me weten.

Koolhydraatarme flensjes of anders gezegd koolhydraatarme pannenkoek. Gebruik je liever geen slagroom zoals bv bij Paleo. Dan kun je dit ook heel goed vervangen door kokosmelk. 

Ingrediënten: (1 persoon )


  • 1 ei
  • 50 ml slagroom
  • 5 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel tarwezemelen (mag je ook weglaten)
  • 1 koffielepel Psyllium-inuline
  • 1 eetlepel eiwitpoeder (gezeefd, anders krijg je klontjes)


Bereiding:
Het ei met de slagroom goed mixen met een mixer, voeg dan de rest van de ingredienten toe en weer even mixen. Bak ze op een matig vuur in een pan met een klein beetje roomboter. Als de bovenkant droog is omkeren en nog even bakken. (net als bij pannenkoeken). Je kunt hier 1 flensje van bakken.

Je kunt ze prima van te voren bakken, oprollen en in de koelkast bewaren. Ze zijn extra lekker als je ze na het bakken vult met gebakken champignons, gebakken spekje, ui of groenten, zelfs een plak kaas is erg lekker.
Varieer met de vulling tijdens het bakken, voeg geraspte kaas en spekjes toe.... wees creatief!
Heb je liever zoete flensjes? Voeg dan 2 druppels stevia toe. Flinke dot slagroom er op en smullen maar!
Als toetje?? lekker bolletje zelfgemaakt ijs er op.

Geniet en eet smakelijk!

Deze flensjes zijn voor Gok groen.





33 opmerkingen:

  1. Vanmorgen een flensje gemaakt. Wat is dit een super recept! Hij smaakte heerlijk, ik had er nog een plakje spek bijgedaan en kaas....voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zo`n flensje als lunch gemaakt, echt super lekker met geraspte kaas en beetje paprikapoeder. Dit ga ik vaker maken mjammie

    Groet Bella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ow dit klinkt echt lekker ...
    Ik ga het even testen hoor binnenkort.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ben ze nu aan het maken voor morgen. Weer eens wat anders.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb geen eiwitpoeder maar heb de pannenkoek "zonder" gemaakt....heel lekker! Bedankt ook voor de recepten van de crackers, groetjes van Magda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. mmm hij is dit keer heerlijk... met ham, kaas en een paar blaadjes spinazie, ga ik zeker vaker eten. groetjes ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vandaag weer gemaakt, ik maak van jouw recpet 2 kleine pannekoekjes, nu met kaas, nog 2 voor morgen met slagroom en vruchten.
    2 Keer deeg maken dan wordt het beslag wel gauw dikker, ws door psyllium?
    Heerlijk was het en zal het morgen ook zijn!
    Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Josefina, waren ze leker? t komt inderdaad door de psyllium. Dit moet je direct gebruiken anders dikt het verschrikkelijk in...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat is een goede eiwitpoeder om te gebruiken?? Dan ga ik de flensjes ook maar eens maken want het klinkt lekker!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Eiwitpoeder of proteine (zonder bijsmaak!) dat je koopt bij de Tuinen, reformwinkel of gezondheidswinkel is altijd goed.
    Ze zijn zo lekker... probeer maar eens!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mijn darmen kunnen niet tegen de Psyllium. Moet dat er persé in? Heb je eventueel ook nog een variant met spelt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb net flensjes gemaakt zonder psyllium en ze waren heerlijk!

      Verwijderen
  12. ik heb gister het flensje gemaakt, idd herlijk met geraspte kaas en paprikapoeder erdoorheen en wat plakjes ham erop op t bord. Alleen hij ging in het begin een beetje hard in de pan, dus een kant beetje verbrand :P Maar ik ga m zeker nog een keer maken!
    Groetjes Rhea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mmm, klinkt lekker Rhea, Leuk dat je zo je eigen draai er aan geeft. Jammer dat ie een beetje verbrand was... volgende keer toch zachter bakken :)
      Succes

      Verwijderen
  13. Deze net gemaakt voor mijn ontbijt op mijn tweede gok dag. Heerlijk ! Geraspte kaas er over en smullen maar.
    Dank je !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ik ga m ook maken! ziet er lekker uit! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. zijn ze niet erg vet gezien de roomboter en de slagroom??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, het zijn goede vetten, ik ben er niet bang voor. Ze zorgen nl voor een lang en verzadigd gevoel.
      En zo heb je niet snel honger!

      Verwijderen
  16. Ik heb koolhydraatarme broodmix, kan je dat ook hierin gebruiken? Ik heb geen eiwit poeder kunnen vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Savita, je zou het kunnen proberen. Geen idee wat het resultaat wordt. Je kunt misschien ook eens kokosmeel kunnen proberen. Succes

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Vanmorgen de pannenkoek als ontbijt gemaakt. Had er weinig aan toegevoegd, alleen wat strooikaas, en vond hem toen wat vlak. Ik ben ook een beginnende gokker, dus moet nog even wennen aan de smaken denk ik.
    Wat extra kaas en een snufje zout was al een enorme verbetering. Ik kon hem overigens niet op :-)
    Fijn Jacoline, zo'n blog met recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ik heb hem vanmorgen gemaakt met stevia en kaneel. En ipv de tarwezemelen een eetlepel gebroken lijnzaad erdoor gedaan. Hij was heerlijk en ik ga hem zeker ook nog een keer hartig maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hallo Jacoline,
    Wat een heerlijke recepten vind ik hier!!! Ik gebruik er veel van!
    Nu ik echt strikt GOK wil gaan doen vroeg ik me af, wat voor eiwitpoeder gebruik je voor de pannenkoeken?? Waar koop ik dit?? Ik ken het nl alleen maar van de shakes zeg maar maar daar zit van alles meer in...........

    Dank je wel!

    groetjes Diana

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Diana, ik heb de eiwitpoeder bij de Gezondheidswinkel gekocht. Een neutrale versie, dus zonder smaak en echt alleen eiwitpoeder of proteïne poeder. Vaak heeft de Tuinen het ook.

      Verwijderen
  21. Hoi Jacoline, kun je deze ook maken zonder eiwitpoeder en psysilium? Alvast bedankt voor je antwoord.
    Groetjes Lenie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. lenie dat kan wel alleen zal de smaak dan het meest op gebakken ei lijken en dat is echt anders dan de flensjes smaak

      Verwijderen
    2. Hoi Jacoline, dankjewel voor je reactie ik ga het proberen. Groetjes Lenie

      Verwijderen
  22. Hoi Jacoline,
    Ik vind trouwens je blog geweldig en zie heerlijke recepten waarvan ik morgen het pannenkoekje mee ga nemen als lunch, ben benieuwd. Laat het je nog weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Kun je mij zeggen hoeveel koolhydraten er per stuk in zitten?

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Bedankt voor alle lekkere recepten Dit flensje is erg in trek en de kaascrackers die zijn geweldig .

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Inderdaad een lekker receptje. Ik had nog wat proteinepoeder van Herbalife over, en heb er havervlokken ingedaan omdat ik geen tarwe had. Beetje kaas erbij. Wat ik wel miste was groente, volgende keer champignons erbij denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een heerlijke recepten, vraagje waar kan ik eiwitpoeder krijgen??

    BeantwoordenVerwijderen