dinsdag 20 maart 2012

Verjaardag

Chocolade taart met glazuur van Baily's en witte chocolade.
Verjaardagen zijn altijd leuk en vol uitdagingen. De oudste werd gisteren 5 jaar. En ja, dat is natuurlijk groot feest met trakteren, cadeautjes en een huis vol visite. Ik ben altijd een paar dagen van te voren al druk bezig met plannen en rekenen. En dit jaar natuurlijk helemaal... hoe zet ik een verjaardag neer zonder al te veel snoep, suiker en lekkere dingen.
De taart, want ja die hoort er helemaal bij, werd een deze lekkere chocoladetaart. Absoluut niet Gok-proef maar wel absoluut lekker! De taart is niet moeilijk om te maken en redelijk snel klaar. Zoonlief wilde hem natuurlijk wel zelf versieren..
Het recept vond ik op Caroline's blog. Caroline schrijft zelf dat dit één van haar lekkerste chocoladetaarten is die ze ooit heeft gegeten.
Wij hebben gesmuld!

Omdat de jongens uit school altijd erg honger hebben moest ik natuurlijk eea maken wat goed verzadigd. Ook wilde ik rekening houden met gezonde lekkernijen. Dit heeft mij wel even hoofdbrekens gekost... Hoe kan ik iedereen toch lekkers voorschotelen waarvan ik vind dat het verantwoord is, maar ik wil ook niemand opzadelen met onze keuzes. Tenslotte is het onze keus om bewuster te eten.... Aan de andere kant gelijk een goede zaak om te laten zien dat het ook anders kan.
Het werden dus 2 grote schalen met blokjes kaas, komkommer, stukjes worst, gevulde eitjes, ei met ham, walnootbonbons e.d. maar ook bakjes met nootjes (dat vult zo lekker) en soepstengels.  Je begrijpt die vonden gretig aftrek. Een bak chips kon niet ontbreken op een kinderfeestje dus die stond er ook. Een genot voor de echte chips freaken. Maar op is op! Net zoals de regel vol is vol.

Gelukkig had ik niet veel gekocht en zitten we niet met de restjes... We gaan dus 'gewoon'' weer op de goede en vertrouwde en vooral lekkere toer.
3 opmerkingen:

 1. Wow! Die taart lijkt me echt superlekker! Misschien kan je het recept ook plaatsen op het receptenforum van GOK? Ben namelijk helaas nog lang niet jarig en aangezien hij niet GOKproof is, zal het nog wel even duren voor ik hem ga maken, maar wil hem zeker een keer maken!

  Erg leuk je Blog trouwens!

  Groetjes Sharon (Sharmel)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sharon, het recept is zoals je schrijft absoluut niet Gok-proef, vandaar dat ik het liever niet op het receptenforum zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar zit wat in Jacoline, dan houdt ik maar gewoon je blog in de gaten ;)

  BeantwoordenVerwijderen