zondag 17 juni 2012

Kaasstengels


Kaasstengels daar zijn mijn kinderen (en de kinderen uit de buurt) dol op. Maar de meeste kaasstengels die je in de supermarkt kunt kopen, zitten vol met additieven die wij liever niet eten en dus maak ik ze zelf!
Ik maak ze wel eens als tussendoortje als ze lekker aan het spelen zijn, voor bij de borrel of een verjaardag!
Deze eenvoudig zelfgebakken kaasstengels zijn altijd een succes!


Ingrediƫnten (25 stuks)
Recept printen

  • 5 plakjes bladerdeeg (bij voorkeur volkoren)
  • 50 gram zachte roomboter
  • 100 gram geraspte kaas
  • mespuntje zout
  • snufje kerrie

Bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng alle ingrediƫnten door elkaar, met een vork gaat het het makkelijkst.
Smeer met de achterkant van de vork elk bladerdeegplakje in met het kaasmengel. Goed aanduwen zodat de kaas er echt vast op zit. Snij nu elk plakje in 5 repen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze circa 15  minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden, knapperig en bruin.

Je kunt de plakjes prima een paar uur van te voren maken. Bewaar ze in de koelkast tot aan gebruik.


2 opmerkingen:

  1. Hoihoi,
    Ben deze nu aan het maken...
    Even tussen het wachten door tikken... ben zo benieuwd hoe ze worden.
    En kaasstengels lusten we hier wel.
    Groetjes
    Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een echt succes voor klein en groot! Ze zijn heerlijk, zelfs als je zout en kerrie vergeet ...! Voor je het weet is de schaal leeg.

    BeantwoordenVerwijderen