donderdag 9 augustus 2012

Quiche met laagjes groenten


Afgelopen week kreeg ik van mijn vriendin een spitskool, zo vers van het land. Mmmm erg lekker... alhoewel met al die wormpjes en rupsjes?
Vaak gebruik ik een spitskool als basisgroente in bami alleen hadden we daar deze week geen trek in.
Dus dook ik de keuken in en maakte deze quiche met diverse laagjes. Als basis de spitskool, daar bovenop champignons, reepjes paprika en tomaat, beetje geraspte kaas eroverheen en klaar is je ovenschotel.

Ingrediënten (4 personen)
Recept

  • 1 spitskool in dunne reepjes gesneden
  • 1 bakje kastanje champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 3 pruim tomaten in plakjes
  • olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom 
  • 100 ml Crème Fraîche
  • klontje roomboter
  • peper & zout
Bereiding

Roerbak de champignons en paprikareepjes kort op hoogvuur in een klontje roomboter, leg ze apart op bord. Roerbak nu kort de spitskool in olijfolie totdat het geslonken is, bak het niet te lang, een beetje bite is nog wel erg lekker.
Vet een ovenschaal in en vul deze met de spitskool, leg vervolgens in laagjes de champignons, paprika en tomaat er bovenop.
Klop in een kom de eieren samen met de crème fraîche en slagroom, breng dit op smaak met peper en zout. Schenk dit over de groenten, zorg dat alle groenten bedekt zijn met het eimengsel. Een beetje geraspte kaas er bovenop is wel erg lekker.
Bak de quiche op 180 graden in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.


8 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je zo hebt genoten van je vakantie Jacoline ;o)
    Het blijft moeilijk hé bij al dat lekkere eten om een keuze te maken, maar je hebt het gered. Toppie!
    Ik ga deze zeker proberen, klinkt echt heeeel lekker ;o)

    Janneke XO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Janneke. Ja t is niet altijd makkelijk maar als je de juiste keus maakt is dat een enorme overwinning!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt lekker, gaan we ook maar eens serveren hier.
    Enne je hebt dan wel wat extra vlees met al die beestjes :)
    groetjes ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmm dat was lekker. Vandaag gemaakt met gehakt en spekjes erbij. Misschien had t wat langer in de oven gemoeten want de bodem was niet helemaal gestold.
    Heerlijk, bedankt weer voor je recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik zocht laatst een lekkere quiche en kwam op jouw blog terecht. Ook meteen op dit gerecht. Hij staat nu in de oven ;)van de week hadden we al spitskool gegeten met aardappelen en wat vlees. En we hadden zoveel over, dat dit extra van pas kwam! :D

    Ik ga je volgen hoor! dus ik hoop dat jij mij kunt helpen met je blog, zodat ik ideeën opdoe over lekker en gezond eten.

    Groetjes Geeske

    creatievesien.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik weet nooit wat ik met spitskool moet
    Ik zag gistermorgen je recept staan en heb alles gekocht
    Ik heb hem al helemaal klaar
    en zet hem vanavond na mijn werk in de oven
    Lijkt me heerlijk
    Thks grt Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ben ook geen fan van kolen maar dit lijkt me zo lekker, ga het dus proberen as. week!
    dank voor al die andere gok recepten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik kan mij de tijd niet heugen dat ik spitskool gegeten heb, ik woonde nog bij mijn ouders thuis, 25 jaar geleden:) Dit recept ga ik maken. Ik volg je blog sinds enkele weken, dank je voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen