donderdag 6 september 2012

Soepstengels van spelt


Vandaag een recept van stevige soepstengels gemaakt van spelt. Om 'zomaar' op te knabbelen of lekker bij de soep.
Varieer met kruiden, geraspte kaas, komijn, zout korreltjes, maanzaad of sesamzaad. Ook erg lekker om door het deeg heel fijn gesneden zongedroogde tomaatjes te kneden.

Ingrediënten (ca 20 á 25 stengels)
  • 125 gram speltbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2,5 gram zout
  • 45 ml koude melk
  • 50 gram koude roomboter
  • 1 los geklopt ei
Bereiding

  1. Snijd de roomboter in kleine blokjes. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het snel tot een bal. Let op het deeg mag niet te warm worden door de handen. 
  2. Laat het deeg minimaal 10 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg uit tot circa 3 mm dik en snijd repen van 1 cm breed.


4. Leg deze op een bakplaat (bekleed met bakpapier). Bestrijk de stengels met ei en strooi naar smaak kruiden, zaadjes oid er overheen.
5. Bak de stengels in het midden van de oven op 180 graden in 20 á 25 minuten goudbruin. 
De stengels af laten koelen en opsmikkelen!


Dit recept is voor Gok: oranje


2 opmerkingen:

  1. je zit echt helemaal aan de spelt he ;)..... Lekker hoor ook erg voedzaam. Bij Levine staat er ook een lekker speltnotenbrood. Moet je ook eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet dat ei ook door je deeg of is dat puur voor het laatst om te bestrijken? Ik kan het niet uit je recept halen.

    BeantwoordenVerwijderen