donderdag 18 oktober 2012

Paddenstoelensoep


Snelle, makkelijke en eenvoudige paddenstoelensoep

Een soep vind ik een heerlijk makkelijke lunch. Zeker nu in het herfst is, zijn er weer volop verse soorten paddenstoelen te vinden zijn. Je kunt bij deze soep de paddenstoelen kiezen die je in huis hebt. 
Zelf neem ik als lunch deze soep met een cracker er bij..... 

Ingrediƫnten
(2 personen)
  • scheutje olijfolie
  • 250 gram champignons / paddenstoelen
  • heel klein fijn gesneden uitje
  • eetlepel spekjes/ plakje bacon
  • 500 cc bouillon (of van een blokje)
  • eetlepel fijngeknipte bieslook of peterselie
  • 150 ml room
  • peper & zout

Bereiden
  1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan
  2. Fruit het uitje samen met de spekjes in de olijfolie
  3. Voeg dan de in stukjes gesneden paddenstoelen toe , even  bakken.
  4. Giet er dan de bouillon bij, breng het aan de kook en dan zachtjes ongeveer 10 minuten laten sudderen.
  5. Draai het gas uit, voeg nu rustig de slagroom toe, goed doorroeren.
  6. Eventueel nog peper & zout voor de smaak en een eetlepel bieslook als garnering.
Smullen maar!

Tip: 
Dit is ook heerlijk voor Gok als tussendoortje, neem dan een kwart van bovenstaand recept.


Dit recept is voor Gok: groen





3 opmerkingen:

  1. Reepjes ham erdoor is ook lekker of wat bolletjes boursin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben een soepmens en ga deze dus gauw maken, goed idee voor dagen dat ik werk als tussendoortje!!!!!!
    Dank je wel Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren gemaakt met paddestoelen uit het bos.
    Heeeel goed gekeken in verschillende gidsen en op het www of ik geen giftige had.
    Het was heerlijk! Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen