Lekker smakelijke en makkelijke en koolhydraatarme muffins.
Je kunt het prima eten als lunch of 1 stuk als tussendoortje, maar ook zeker goed geschikt als bijgerecht voor bijvoorbeeld een Kerstbrunch.
Je kunt ze goed van te voren maken en eventueel zelfs invriezen. Eet ze koud op of verwarm ze 10 minuten op 120 graden in de oven.
Ingrediënten: (voor ongeveer 6 stuks)
Recept: printen
- 1 flinke prei
- 100 gram ham in reepjes
- 2 eieren
- 50 ml slagroom
- peper & zout
- snuf nootmuskaat
- 30 gram geraspte kaas
- bakpapier
- klontje roomboter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de prei door de helft en was hem goed. Snij de prei nu in reepjes.
- Verwarm een klontje boter in een pan en smoor de prei zachtjes, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de ham toe en verwarm deze 2 minuten mee.
- Knip ondertussen vierkantjes van bakpapier en vorm deze een beetje in de vormpjes.
- Vul de muffinvormpjes met het prei ham mengsel.
- Leg bovenop elke muffin een beetje geraspte kaas.
- Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Maak het geheel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schenk nu op elke muffin een beetje van het mengsel.
- Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en goud bruin.
Dit recept is voor Gok: groen
Vanmiddag deze muffins gemaakt en geproefd...
BeantwoordenVerwijderenErg lekker, recept is opgeslagen en ga het zeker nog eens maken.
ik zie veel overeenkomsten met de manier van koken bakken etc zoals ik zelf doe.
BeantwoordenVerwijderenHier zo veel mogelijk biologsich, zo min mogelijk E toevoegingen. Ik eet geen vlees en vis en wat zuivel betreft alleen paardemelk. Ook geen eieren. Gaat prima, alleen soms beetje puzzelen als het gaat om goede recepten. Vooral nu er 10 kilo af moet, aangekomen door de menopauze. Koolydraatarm maar toch lekkere recepten aan het vergaren. Mijn dochter van 17 jaar eet wel vlees en vis, heeft dit ook nodig.
Heb je nog een paar gouden tips voor mij? Misschien uitwisselen van mijn recepten?
Elise
Ha Elise,
BeantwoordenVerwijderenDank je wel voor je berichtjes! Erg leuk, maar voor jouw wel veel meer een gepuzzel begrijp ik. Kies je er zelf voor om zoveel niet te eten of heeft het een andere oorzaak? Ben altijd benieuwd naar nieuwe ideeen. Dus mail ze gerust! Graag naar gezondlevenvan@gmail.com
Groetjes Jacoline
De muffins zijn echt heel erg lekker! Voor herhaling vatbaar!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Lianne
Onlangs voor een verjaardag een aantal van deze muffins gemaakt. Een groot succes. Ik had er een paar over en heb ze in de koelkast bewaard. Een dag of 2 later moest mijn man naar het buitenland en heeft ze koud meegenomen in de auto. Hij heeft er nog heerlijk van gegeten.
BeantwoordenVerwijderenIk ga ze morgen weer maken voor mee naar mijn werk als tussendoortje. Mmmmmmm!
Lekker en ook goed op voorraad te maken! Ik maak ze in de papieren muffinvormpjes. Misschien een tip voor anderen?
BeantwoordenVerwijderenHoi Jacolien,
BeantwoordenVerwijderenVolg nu een halfjaar je blog. Je inspireert me en prikkelt mijn creativiteit. Ik had de laatste maand niet meer gekeken. Nu kwam ik, op zoek naar een hartige muffin voor kerst, via een andere site toch weer terecht op je blog. Heel grappig! Bedankt! Ik wens jou en je gezin vreugdevolle kerstdagen en een gezegend nieuwjaar!
hallo Jacoline
BeantwoordenVerwijderenZou ik voor dit recept de room kunnen vervangen door kwark?,
Ja hoor dat kan prima.
BeantwoordenVerwijderenTssssss nog maar een keer proberen,ging steeds mis als ik het wilde plaatsen.
BeantwoordenVerwijderenHoi Jacoline.
Heb je muffins gemaakt,alleen wel met ingrediënten die ik in huis had.i.p.v. prei,ham en slagroom heb ik broccoli,spekreepjes en crème fraîche gebruikt.Het smaakte heerlijk.Ga ze zeker nog een keer maken,ook met prei.Bedankt voor het delen van je recepten.Janke
Gisteren gemaakt en gegeten!
BeantwoordenVerwijderenWas erg lekker alleen is het meer een quiche dan een muffin.
Wel genoten van ons tussendoortje!
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk heb weer een recept van jou gemaakt..... Deze keer deze muffins...
Ze staan nu in de oven en ben heel benieuwd....
Als ze net zo smaken als ze ruiken..... Dan heb ik er echt wel zin in om mijn tanden er in te zetten.
Groetjes van een fan,
Christien