donderdag 7 februari 2013

Ongezonde omega 6

Eindelijk een bericht via de media dat de Omega-6 vetzuren waarschijnlijk toch ongezond zijn!

Onverzadigde plantenvetten met omega-6-vetzuren zijn vermoedelijk niet zo gezond als gedacht. Dat blijkt uit een analyse van oude data door onderzoekers uit de VS en Australië.
Hartpatiënten die verzadigde, dierlijke vetten vervangen door plantaardige onverzadigde vetten met omega-6 blijken zelfs een grotere kans te hebben om te overlijden aan hart- en vaatziekten.
De wetenschappers concluderen nu dat er geen bewijs is dat omega-6-vetzuren goed zijn voor de gezondheid. Mogelijk verhogen ze zelfs het risico op hart- en vaatziekten, waar eerder werd gedacht dat onverzadigde vetten die voorkomen.
Bron: Nos.nl


Omega 6 kan ontstekingen bevorderen en een grote rol spelen bij allergieën, maar ook bv prostaatkanker tumoren sneller laten groeien en nog veel meer andere problemen.


Waar zit omega 6 in? 

Met name in bakkerij produkten, frituuroliën (oa zonnebloem) , in allerlei snoepgoed/koekjes en in vele kant en klare produkten die plantaardige oliën bevatten.

Het wordt dus echt tijd om alle pakjes en zakjes te gaan vermijden!Wat kun je dan beter nemen? Bronnen van omega 3:

  • lijnzaad en lijnzaadolie
  • raapzaadolie
  • elke dag een handje walnoten en walnootolie door je salade
  • Vette vis; makreel, sardientjes, haring, tonijn paling, ansjovis
  • elke dag pure omega 3 capsules (ook de kinderen!)

1 opmerking:

  1. Really nice this site and moreover it is complete and easy to search. I thank you very much for these moments of relaxation.

    Voyance en ligne gratuite et sérieuse

    BeantwoordenVerwijderen