Vanavond wilde ik graag weer eens iets anders eten, eigenlijk wat ik nog nooit gemaakt had. In het kookboek van GOK vond ik een recept van eieren in mosterdsaus. Ik heb het een klein beetje veranderd en het is nu een romige ei-mosterdsoep geworden. Lekker makkelijk, vol van smaak en ook nog eens heel snel klaar en helemaal groen voor Gokkers! Dit wordt voor mij een nieuwe favoriet!
Ingrediënten:
(1 persoon)
- 2 hard gekookte eieren (warm)
- 1 sjalotje, fijn gesneden
- 50 ml bouillon (vers of van een blokje)
- 100 ml slagroom
- 10 gram roomboter
- 2 koffielepels mosterd
- peterselie
Bereiding
Fruit de sjalotjes in de roomboter. Voeg dan de bouillon toe en laat het een paar minuten zachtjes koken. Roer dan rustig de slagroom er door. Zorg dat het niet meer kookt, want anders gaat je slagroom schiften. Roer de mosterd er doorheen, totdat deze volledig is opgenomen. Halveer de eieren of in kwarten snijden. Schenk de soep in een kom en leg daar de stukken ei in. Garneer met wat peterselie.
Tips:
- gebruik ipv slagroom Crème Fraîche. Je krijgt dan meer een saus, lekker bij bv spinazie, witlof of asperges
- het sausje zonder ei is ook goed te gebruiken bij bv bloemkool
- voeg stukjes gesneden ham toe voor extra smaak
- ook erg lekker met stukjes asperges er in
Dit recept is Groen voor Gok!
Bron;het orginele recept komt uit kookboek 2 GOK
Ik ben enthousiast over deze kookboeken, meer info vind je op http://www.gripopkoolhydraten.nl/gok-boeken/kookboek-2-inkijk/kookboek2-04/
Dat ziet er lekker en smakelijk uit. Ga ik binnenkort denk ik ook eens proberen.
BeantwoordenVerwijderenHoi Jacoline, Heb jij een idee hoe ik een soepje kan binden ipv met bloem? Met psylliumvezels lijkt het mij niet lekker, ik zat te denken aan eidooiers. Dat heb ik van de week bij een knoflooksoepje gedaan. Groetjes
BeantwoordenVerwijderenJe zou maïzena kunnen gebruiken dat bevat minder koolhydraten en anders een eidooier maar oppassen dat het niet te heet wordt zodat het gaat schiften. Succes laat je het weten of het lukt?
VerwijderenWаy cool! Ѕomе extremelу vаliԁ points!
BeantwoordenVerwijderenI aρpreciatе you writing thiѕ poѕt аnd the rest of the webѕite
iѕ also rеally good.
Αlsо vіsit my wеb sіtе:
green coffee beans
Thanκ you for the auspісіous writeuρ.
BeantwoordenVerwijderenIt аctually uѕed to bе a leisure accоunt it.
Loοk aԁνanced to far intrοduceԁ agгeeable from you!
By the ωay, hoω саn ωе keep up a cоrrespondence?
Fееl free to surf tο my ѕite: raspberry ketone supplement images
Gеnuinеly nο mаttег іf somеοne
BeantwoordenVerwijderendoеѕn't know afterward its up to other viewers that they will assist, so here it happens.
Feel free to surf to my webpage - theteeth.net
Heerlijk! Heb het net gemaakt en het was echt verrukkelijk!
BeantwoordenVerwijderenDank je voor het delen!
Welke bouillion gebruik je
BeantwoordenVerwijderenOm wat extra groenten binnen te krijgen heb ik een stang prei in kleine ringetjes meegefruit. Ook heb ik een gedeelte van de room vervangen door bio volle melk. Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk soepje !!
BeantwoordenVerwijderenIk heb gesmuld 😉
Nog een beetje over voor de lunch voor morgen !!