donderdag 3 mei 2012

Andijviequiche



Ingrediënten (1 persoon)

Recept printen


  • eetlepel olijfolie
  • teentje knoflook geperst
  • 100 gram gerookte zalm in stukjes
  • 100 gram andijvie gesneden
  • 1 klein sjalotje
  • 1 ei
  • 1 eetlepel Crème Fraîche
  • 25 gram geraspte kaas
  • zout en peper

Bereiding
Fruit het sjalotje in de olijfolie. Roerbak daar vervolgens de andijvie in. Het ei met de Crème Fraîche loskloppen en zout en peper toevoegen naar smaak. Roer vervolgens de geroerbakte groenten en de zalm door het eimengsel. Schenk dit in een ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen.
Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Dit is een groen recept voor Gok.

Tip:
Voor de variatie kun je ook andere ingredienten toevoegen zoals, rivierkreeftjes, tonijn, champignons, gehakt. Varieer, zo eet je het elke keer weer anders.



Bron: Kookboek Grip op Koolhydraten (ik heb het iets aangepast)

3 opmerkingen:

  1. Gisteravond deze quiche gemaakt
    Zeker voor herhaling vatbaar
    Ik vond hem heerlijk
    Grt Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanavond mij door dit recept laten inspireren om een quiche te maken.
    Enkel de verhoudingen een beetje aangepast: meer groente t.o.v. zalm en ei.
    Was heel lekker!
    Bedankt om dit receptje online te delen!

    BeantwoordenVerwijderen