Een salade kun je prima als lunch of diner gebruiken. En als je hem goed vult hoef je er echt geen stokbrood of bruin bolletje bij te eten. Om je hierbij te helpen geef ik je een aantal suggesties waar je je salade mee kunt vullen. Varieer, probeer en geniet van je salade!
Als basis neem je sla, maakt niet uit welke, ook verschillende soorten door elkaar zijn erg lekker! Neem van uit elke categorie 1 á 2 ingrediënten, maak je keuze tussen vis of vlees en je hebt een gezonde en stevige vullende koolhydraatarme salade!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
Kaas
Blokjes kaas
parmezaanse kaas
mozzarella
roomkaas
geitenkaas
ricotta
blauwe kaas
feta
brie
boursinblokjes
Groenten (ongeveer 50 á 75 gram)
avocado
komkommer met schil
radijsjes
tomaten
paprika
augurk
lente ui / prei
sperziebonen
wortel
ui
broccoli / bloemkoolroosjes
Vis (ongeveer 75 gram)
blikje tonijn of zalm
gerookte zalm
restjes koude zalm
haring
makreel
Noten (handje / eetlepel)
pijnboompitten
sesamzaadjes
amandelen
zonnebloempitten
walnoten
pecannoten
of andere rauwe noten
Vlees (ongeveer 75 gram)
gekookte eieren
koude restjes vlees
uitgebakken spekjes
kipfilet
gerookte kipfilet
reepjes ham
biefstuk
rosbief
Diversen
zon gedroogde tomaatjes
olijven
basilicum
Dressing (ongeveer eetlepel)
pesto
bieslooksaus
olijfolie
walnoot / macadamiaolie
mayonaise
dressing van mayonaise met een beetje mosterd en citroensap
Fruit
soms is zelfs reepjes appel of stukjes kiwi of sinaasappel / mandarrijn erg lekker fris
De salade meenemen als lunch? Vul een bakje met alle droge ingrediënten, een bakje met 'natte' ingrediënten en een bakje apart voor de dressing. Mix het als je wilt gaan eten door elkaar en je hebt een lekkere verse salade!
Eet smakelijk!
Dag Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenBen nog niet zo lang bezig met meer biologische voeding in ons leven toe te passen, ik vind je blog erg volledig. Vooral de basis voor salade is erg praktisch, simpel maar effectief. Bedankt hiervoor!. groeten, Laura
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenJe site is echt super! Ook deze 'saladebar' vind ik geweldig.
Bedankt!
Groetjes,
Inge
Dressing: mosterd + gembersiroop
BeantwoordenVerwijderen