maandag 4 juni 2012

Noten & Zaden

Zijn noten goed voor je? In noten zitten toch heel veel calorieën? Ja dat klopt, dus het is niet heel slim om een hele zak leeg te eten, je kunt het beter bij een klein handje houden. Maar over ongebrande en ongezouten noten en zaden wil ik heel kort zijn: die zijn super gezond en een must voor iedereen!Supersnacks
Zaden en noten behoren tot de gezondste voedingsmiddelen. Maar een zak borrelnoten of nootjes in de kroeg horen daar echt niet bij. Hier krijg je alleen maar love handles van.
Kies voor ongebrande en ongezouten walnoten, amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, lijnzaden, sesamzaadjes etc, je kiest dan automatisch voor veel gezonde voedingsstoffen zoals vitamine B1, B2, B6, E en foliumzuur en de mineralen calcium, kalium, magnesium en zink. En ook nog veel vezels!
Ze helpen je je cholestorol te verlagen, zijn goed voor je hart en geven een heerlijk verzadigd gevoel. Dus na ene handje noten heb je voorlopig geen trek meer!

Gewicht
Wil je op je gewicht letten of juist afvallen? Neem dan niet meer dan een handje noten per dag, ongeveer 30 á 40 gram per dag. Hoewel ze super gezond zijn, ze zijn niet caloriearm.
Als je niet op je gewicht hoeft te letten dan zijn de noten en zaden een geweldige toevoeging aan je dagelijkse voeding.

Eten
Elke salade kun je lekker opvrolijken met geroosterde pijnboompitten of amandelen. Ook lekker als gezond tussendoortje voor jezelf of voor je kinderen.


2 opmerkingen:

  1. Waar koop jij noten en zaden? Ik vind ze in de supermarkt erg duur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Linda, ik koop ze verschillend, supermakrt, Gezondheisdwinkel. Misschien de markt, of een turks winkeltje?
    En ja, wat is duur, dat is wel per persoon verschillend, maar als je voor noten kies weet je wel dat je de juiste en gezonde keus maak,. Je bent in iedergeval niet al je geld kwijt aan chips en koek en snoep, wellicht dat je daar wat op bespaart.

    BeantwoordenVerwijderen