maandag 28 mei 2012

Tzatziki


Dit warme zomerse weer vraagt natuurlijk om een lekkere barbecue. En dus zaten wij, net zoals ws veel anderen vanavond rond de barbecue. Een super gevoel van vakantie en ook nog eens extra gezellig met broer, schoonzus en hun kids.
Het blijft voor mij een uitdaging om ook goed en gezond te eten, ook met een BBQ. Dus stonden er veel verschillende salades op tafel. Wij zijn geen echte saus eters, maar af en toe een lekker sausje bij een stokje of kipkluifje is toch wel lekker. Dus maakte ik deze overheerlijke Tzatziki of te wel Griekse knoflooksaus met komkommer.



Ingrediënten:
Recept printen
  • 1 halve komkommer
  • 1 á 2 teentjes geperste knoflook
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout

Bereiden
Was de komkommer en rasp deze fijn. Ongeveer 5 minuten in een zeef uitlekken en met een vork het vocht er uit drukken. Gooi het vocht weg. Pers de knoflook en voeg deze samen met de yoghurt, komkommer en zout in een schaal. Samen roeren tot het allemaal goed verdeeld is. Beetje bij beetje de olijfolie toevoegen en goed er doorheen roeren. 
Zet het minimaal 1 uur in de koelkast weg, zodat de smaken goed kunnen intrekken. 

Een olijfje in het midden en je hebt een heerlijke Tzatziki.

Deze saus is voor Gok groen. 

2 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heerlijk uit ;o)
    Dank je wel voor het recept.

    Janneke XO

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij het voorproeven was het al lekker! Zin in straks, met een stukje vlees, dank je wel!
    Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen