dinsdag 21 augustus 2012

Tuinbonen


Tijdens het opschonen van mijn computer kwam ik deze foto tegen. Ik denk dat ik hem ergens in juni of juli heb gemaakt. Een voedzame maaltijd van verse jonge tuinbonen.
Ze zaten die week in mijn biologisch groentenpakket van Bio aan huis. Nu vind ik tuinbonen niet echt iets waar ik op voorhand al blij van wordt. Maar het was wel een uitdaging om er iets smakelijks van te maken. En wel, het is gelukt. Dit recept is zeker de moeite waard om te bewaren.

Ingrediƫnten
(2 personen)

  • 1 Ć” 1/2 kg tuinbonen in de peul
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • half glas bouillon 
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • verse munt
Bereiden

  1. Dop de tuinbonen. 
  2. Snijd de ontbijtspek in stukjes en bak deze even in wat olijfolie. 
  3. Pers de knoflook en voeg die samen met de tuinbonen toe aan de ontbijtspek.
  4. Laat alles ongeveer 5 minuten bakken en schenk dan de bouillon toe.
  5. Laat het gerecht in 10 minuten gaar koken.
Strooi er wat heel fijngesneden muntblaadjes toe.

Dit recept is voor Gok: oranje

1 opmerking:

  1. Hallo Jacoline, Dit is een heerlijke en eenvoudige manier om van tuinbonen te genieten. Veel succes met afvallen!

    BeantwoordenVerwijderen