maandag 29 oktober 2012

Ei- potje met asperges uit de oven


Onlangs mocht ik in de receptenmap van mijn moeder snuffelen. Wat is dat toch geweldig dat ze (bijna) alle recepten bewaarde. Allerlei herinneringen aan vroeger kwamen naar boven. Het was zo leuk om die recepten terug te lezen er zitten recepten bij op vodjes, netjes uitgeknipt, foldertjes.... sommige zijn meer dan 50 jaar oud!
Ik heb het koken en bakken toch niet van een vreemde. Bedankt mams!
Het recept wat ik nu met jullie deel  is één van de eerste recepten die ik er uit viste. Dit was vroeger al favoriet bij ons thuis, mijn moeder maakte dit regelmatig op zondagavond....

Ei-potje met asperges uit de oven


Ingrediënten: 
(4 personen)
Recept printen
  • 1 potje asperges 
  • 75 gram rauwe ham
  • 2 biologische eieren
  • 125 ml slagroom
  • zout & peper
  • verse kruiden, zoals bieslook, peterselie of tuinkers
  • klontje roomboter

Bereiden
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Giet de asperges af boven een kommetje. Snijd de asperges in stukjes.
  3. Snijd de rauwe ham in stukjes.
  4. Klop de eieren los met 5 eetlepels van het aspergevocht en de slagroom.
  5. Voeg naar smaak zout & peper toe en roer er een eetlepel verse kruiden door heen.
  6. Vet 4 eenpersoons ovenschaaltjes in met de roomboter.
  7. Schenk de helft van het roommengsel in de 4 schaaltjes.
  8. Verdeel nu de asperges en rauwe ham er over en schenk de rest van het roommengsel er overheen.
  9. Zet de schaaltjes in een ovenschaal en schenk hier zoveel kokend water in dat de schaaltjes voor 3/4 onder staan.
  10. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat het mengsel in ca. 25 minuten stollen. 
  11. Neem de schaaltjes uit de ovenschaal droog ze af en zet ze op bordjes.
  12. Garneer met een toefje verse kruiden.

Dit recept is voor Gok: Groen




10 opmerkingen:

  1. Ik heb net het ei-potje van je moeder in de oven gezet...Ben benieuwd!!!! Maar weet eigenlijk nu al dat het heerlijk zal smaken, zoals al je recepten.

    Groetjes
    Margriet (Marlon op GOK)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We are а group of volunteers and starting a neω schemе in our cοmmunity.
    Your web sіte offeгed us wіth valuable informatіon tο woгk on.
    Υou haѵe done а formidablе job and our
    wholе community will bе thankful to
    you.

    Here is my web blоg ... V2 Cigs review

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ӏ hаνe reаd so many pοsts about the bloggeг loverѕ but this aгticle is genuinely a fastidious рiеce of wrіting, keeρ
    it up.

    mу weblog :: v2 cig review

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Thanks іn favoг of ѕharing such a nice opiniоn,
    article iѕ nіce, thatѕ whу i hаve read it completelу

    Hегe is my hοmepage - V2 Cigs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Pleаsе let me know іf yοu're looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'ԁ love
    to wrіte sоme artiсles foг your blog in exchаnge
    fоr а link bacκ tο mine.
    Pleаѕe blast me аn email if interеsted.
    Cheers!

    Here іѕ my blog post; Sfgate.Com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi,

    Net dit recept in de oven geschoven.... Ben heel benieuwd hoe dit smaakt.
    Ipv de rauwe ham heb ik ham gebruikt van een varkenspoot die we hebben gekocht bij de jumbo supermarkt...
    Ik laat het je weten hoe het is bevallen.

    Groetjes van een fan.
    Christien

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi,

    Wij hebben dit net gegeten.

    En oooohho wat is dit lekker.
    Bedankt voor het delen van dit recept.

    Groetjes van ons

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. O super. Leuk dat je er je eigen draai aan hebt gegeven.

      Verwijderen