Zelfgemaakte rucola pesto met amandelen
In mijn moestuin stond nog een heel veel rucola en aangezien ik dat alleen eet moest ik er wel iets anders van maken.
Deze pesto is weer eens anders dan de klassieke pesto met basilicum. Lekker pittig, laag in koolhydraten en daarom voor Gok groen. Ik vind het ook heerlijk om het op een cracker te smeren, als tussendoortje of bij de borrel. Maar ook lekker bij de pasta, op stokbrood of pizza. Je kunt het ook prima gebruiken als saladedressing.Ingrediënten
- 2 flinke handen vol rucola
- 30 gram blanke amandelen
- 20 gram parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- kneepje citroen
- peper & zout
- olijfolie
Bereiding
- Doe de rucola, amandelen, parmezaanse kaas en de knoflook in een keukenmachine. Maal het geheel fijn tot een samenhangende massa.
- Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuïge en smeerbare pesto krijgt. Voeg kleine scheutjes toe, zo voorkom je dat je teveel gebruikt.
- Breng het op smaak met citroen, peper en zout
- Je kunt de pesto prima in een leeg jampot bewaren, giet er een klein laagje olijfolie bovenop. Bewaren in de koelkast en bij gebruik elke keer een schone lepel!
Dit recept is voor Gok: groen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten