Chocolademousse
Dit is een fantastisch toetje! Makkelijk om te maken en het resultaat is elke keer geweldig. Zoveel lekkerder dan de kant en klare mousse uit de supermarkt.
Ingrediënten (6 á 8 personen)
Recept printen
- 200 gram pure chocola, liefst 70 % cacao
- 300 ml slagroom
- 1 koffielepel kokosolie
Voor de witte mousse:
- 100 gram witte chocola
- 150 ml slagroom
- 1/2 koffielepel kokosolie
Bereiding
- Smelt de chocola met kokosolie au bain marie en laat het een klein beetje afkoelen
- Klop ondertussen in een ruime kom de slagroom dik en stijf
- Schep de chocola rustig door de slagroom, zorg dat je een egale mousse hebt
- Verdeel de mousse in glaasjes en zet het minimaal 4 uur in de koelkast (24 uur kan ook!)
- Wil je 2 kleuren mousse? maak dan nu de witte mousse op dezelfde manier als de pure chocola
- Schep de witte mousse op de bruine mousse en zet het in de koelkast
- Strooi er vlak voor het serveren wat geraspte chocola overheen
Eet smakelijk! En pas op voor je vingers......
Dit recept is voor Gok: oranje
Hoi, net gemaakt! Oef wat heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenFijne kerst!
Groetjes,
Irene
Beste Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je recept. Zojuist gemaakt, het smaakte nu al heerlijk!
Leuk om te maken en ik heb één geklopt eiwit toegevoegd en ietsje minder slagroom.
En ik garneer het met een toef slagroom!
Voor vanavond heb ik dus een hartstikke lekkere verrassing.
Groet,
Corien
Ha Corien, wat leuk deze variatie, zo is het wat minder 'zwaar'!
VerwijderenVandaag de chocomousse gemaakt, deze is echt heerlijk.. ik kon er bijna niet vanaf blijven....en ook vandaag de gevulde paprika gemaakt ook al zo lekker..ik blijf je volgen..
BeantwoordenVerwijderenHopelijk komen er nog meer lekkere gerechten,,
Groetjes Bianca Vermeij
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk al jouw recepten, ik maak een variant op deze. Ik gebruik i.p.v. slagroom, Griekse yoghurt gezoet met een beetje honing. Ook heerlijk!
Groetjes
Ellen
hey jacoline,
BeantwoordenVerwijderenaankomende dinsdag schrijf ik een blog over wat te doen met restjes paaseieren. Ik heb hierin verwezen naar jou recept voor chocolade mouse. Natuurlijk met naam en een linkje naar jouw blog.
Veel Liefs Denise