Glutenvrije crackers van amandelmeel met zongedroogde tomaten en rozemarijn
O, wat zijn deze crackers heerlijk. Snel en makkelijk te maken, Lekker voor bij de borrel, hartige trek als tussendoortje of lekker als lunch met een groene salade.
Ik vind ze helemaal super omdat ze glutenvrij zijn en ook nog eens koolhydraatarm. Voor de variatie is het ook erg lekker om wat stukjes olijven er door heen te doen.
Ingrediënten
Recept: printen
- 150 gram amandelmeel
- 4 zongedroogde tomaten in olie, in dunne reepjes gesneden
- snufje zout (liefst Keltisch zeezout)
- 1 los geklopt ei
- halve eetlepel fijn geknipte rozemarijn
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Voeg alle ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangende bal van
- Rol het deeg tussen 2 lagen bakpapier uit totdat ze heel dun zijn, ongeveer 3 á 4 mm
- Snijd het deeg met een scherp mes of pizza mes in gewenste grootte
- Leg het deeg + bakpapier op een bakplaat
- Bak de crackers op 175 graden in circa 13 á 14 minuten goudbruin en knapperig.
- Breek ze voorzichtig los en draai ze op de bakplaat. Bak deze kant nog 2 minuten.
- Laat ze goed afkoelen en bewaren in een afgesloten doos.
Dit recept is voor Gok: groen
Hi, allereerst nog de beste wensen!
BeantwoordenVerwijderenDe crackers zien er lekker uit. Maar kan het ook zonder ei?
gr Lide
Ha Lide, je zou kunnen proberen om kokosolie toe te voegen in plaats van ei. Ik zou ongeveer 50 gram aanhouden. Maar of ze ook zo lekker knapperig worden weet ik niet. Een kwestie van uitproberen. Laat je het me weten of het lukt of niet?
BeantwoordenVerwijderenHelemaal goed dus 50 gr kokosolie. Ik ga het van de week even uitproberen. Dank alvast en ik laat het weten. Gr Lide
VerwijderenDit ziet er heerlijk uit zeg! Ga ik binnenkort eens proberen. Bedankt voor het recept. :)
BeantwoordenVerwijderenNet gemaakt, ze zijn heerlijk, warm gegeten met ham en kaas.
BeantwoordenVerwijderenLeuke site met lekkere gok-recepten!
Hoi Hoi,
BeantwoordenVerwijderenNu ik heb het op de speltcracker manier geprobeerd met amandelmeel. En ze glimmen niet zo mooi,maar zijn wel krokant. Dus alleen meel, water en zout....en dan rozemarijn en gedroogde tomaatjes.
Ik dacht ik laat het nog even weten
Gr Lide
Ze liggen weer in de oven, nu ook weer met knoflookolijven er in.
BeantwoordenVerwijderenDit wordt een blijvertje
Hoi Jacoline, vraagje: hoeveel crackers haal je uit dit deeg?
BeantwoordenVerwijderenAlice beetje afhankelijk hoe groot je ze snijd. Maar ik had het deeg uitgerold tot bijna de grootte van mijn bakblik. Heb je hier wat aan?
VerwijderenDank Jacoline, ja dat ligt weer aan de grootte van je oven.... Ik heb een combi oven die niet al te grootis. Het blik is (even meten :-) ) 30x35. ik ben ze nu aant bakken. Ik hou je op de hoogte.
BeantwoordenVerwijderenZe zijn heerlijk! Heb je ook crackers van kastanjemeel?
BeantwoordenVerwijderenKarmijn, ik heb nog niet met kastanjemeel gebakken. Is het vergelijkbaar met amandelmeel? Dan zou je dat dus in de plaats kunnen nemen....
VerwijderenIk heb dit weekend gasten en wil allerhande hapjes maken. Dit lijkt me perfect om bij de olijventapenade te serveren.
BeantwoordenVerwijderenWat een inspirerende site! Bedankt hiervoor.
BeantwoordenVerwijderenDeze zijn echt geweldig!
BeantwoordenVerwijderenZou het ook mogelijk zijn om deze crackers ipv hartig, zoet te maken voor een lekker ontbijtje? Ik bedoel dan ipv tomaatjes, daar gedroogd fruit (eventueel geweld)aan toe te voegen?
BeantwoordenVerwijderenJa hoor dat kan zeker, dunne reepjes abrikozen bv of dadels. Eet smakelijk!
VerwijderenErg lekker, Jacoline! Ik ontdek steeds weer nieuwe dingen. Teveel om op te eten:)!!!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Petra
Ook lekker met een wat extra peper en wat fijn gesneden verse basilicum. Na het uitrollen insmeren met een klein restje losgeklopt ei en bestrooien met zonnebloem of pompoen pitten. Dan zien ze erg Nog lekkerder uit een gaan mooi glanzen. Wel goed bruin bakken anders blijven ze zacht.
BeantwoordenVerwijderenBegrijp ik het goed dat ik het amandelmeel kan vervangen door speltmeel?
BeantwoordenVerwijderenJacomien, nee dit recept is echt voor amandelmeel. Er is een recept voor speltcrackers, die staat op de website
VerwijderenZiet er heerlijk uit! Hoeveel koolhydraten zitten hier nu in?
BeantwoordenVerwijderenHallo, een nieuwe cracker die gaan we uit proberen.
BeantwoordenVerwijderenVind ze eerlijk, maar zijn niet echt knapperig.
En als ik ze langer in de oven laat zitten, verbranden ze denk ik.
Groetjes Marjon
Hoeveel moet er in als je gedroogde rozemarijn gebruikt?
BeantwoordenVerwijderenHoi, wat een leuke site!
BeantwoordenVerwijderenIk zit braaf aan een koolhydraat arm ... dieet?
om daarna een gezonde start te maken!
Is er een soort gelijk recept voor kokosmeel ipv amandelmeel?
Ik hou hier wat meer van ivm minder vetten, minder calorieën en langer houdbaar!
Groetjes,
Irma
Heb lekker cracker s met pompoen pitten er door ipv zongedroogde tomaten en grof zeezout er over gestrooid
BeantwoordenVerwijderenHoi jacoline
BeantwoordenVerwijderenNet de crackers gebakken maar ze zijn echter niet echt krokant wat kan ik daar aan doen
Hoi jacoline
BeantwoordenVerwijderenNet de crackers gebakken maar ze zijn echter niet echt krokant wat kan ik daar aan doen