woensdag 20 maart 2013

Gezonde vezelsVezels zijn goed voor je en vooral voor je darmen. 

In sommige gerechten gebruik ik Psyllium Inuline. Omdat ik daar veel vragen over krijg vind je hier meer informatie.

Het eten van vezels zorgt voor voor een goede spijsvertering en gaat constipatie tegen.
Veel mensen hebben last van constipatie (verstopping). Als oplossing wordt vaak aangegeven om meer fruit en volkorenproducten te eten.
Omdat ik bijna geen brood, pasta e.d. eet, krijg ik dus minder vezels binnen. Ik gebruik daarom regelmatig Psyllium Inuline.Psylliumvezels???
Psylliumvezels zijn afkomstig van het zaad van de psylliumplant. De vezels zijn bewerkt tot poedervorm . De vezels kun je oplossen in water en dan heel snel opdrinken want het wordt een gelei. Drink daarna direct nog een groot glas water. Zelf gebruik ik het liever in gerechten, zoals  deze flensjes of deze cracker.


Voordelen van Psyllium vezels:

 • Zijn oplosbaar in water in tegenstelling tot tarwevezels. Zo zijn ze juist goed voor mensen met PDS (prikkbelbaar darm syndroom)
 • Zorgt voor een makkelijke stoelgang
 • Geeft een lang vol gevoel, handig bij afvallen als je snel trek hebt
 • Door een betere darmwerking zal het lichaam iets  minder vet opslaan
 • Als de vezels met water in aanraking komen wordt het een geleiachtige substantie, dit zorgt voor een goede binding met andere ingredienten. Vergelijkbaar met de werking van gelatine.

Waar koop je Psylliumvezels?
Bij drogisterijen en natuurvoedingswinkels kun je vezels kopen in busjes en potjes, van o.a. Colon Clean. Bij  o.a. Kruidvat en Trekpleister heet het: darmreiniger.
De kosten zijn ongeveer € 2,50 - € 5,00.16 opmerkingen:

 1. Ik ben al steeds aan het zoeken naar Colon Clean bij Kruidvat en Trekpleister, maar ik kan het niet vinden...
  Groetjes
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de tekst staat er achter dat het bij de kruidvat darmreiniger heet. Daar hebben ze het echt!

   Verwijderen
  2. Het is eigen merk vh Kruidvat. Een bruine pot met gron deksel. Darmreiniger staat erop.

   Verwijderen
 2. Er zijn diverse darmreinigingsproducten onder allerlei merknamen te koop. Ik gebruik gewoon Inuline met veelvoudige gezondheidskenmerken. Bijzonder effectief - ook als voeding voor de darmflora. Kun je zelf direct bestellen in de webwinkel van steviaforyou.com voor een aangename prijs en vlotte levering. Wat wil je nog meer voor jouw lijf?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het gisteren besteld bij gekruid.com!
  Top website, met heel veel gezonde dingen.
  Moet het dus nog wel uitproberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gekruid.com: website bestaat (tenminste onder die naam) niet.

   Verwijderen
 4. Ik weet sinds kort dat ik PDS heb. Ik kreeg van de dokter een recept mee voor zakjes, bij de apotheek. Toen ik de verpakking las, zag ik allemaal zoetstoffen waaronder Apartaam..... Ik ben naar de natuurwinkel gegaan en heb om advies gevraagd. De medewerkster vertelde me dat deze vezels heel goed werken. Ik slik de vezels iedere ochtend bij het ontbijt samen met probiotica. Het werkt super! De vezels zijn van Jacob Hooy, onder de naam Juso Psylliumvezels. Verkrijgbaar bij o.a. G&W

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik ook de Juso Psylliumvezels, al die toevoegingen vind ik niets dus ik kies voor de pure (en een van de goedkopere) vorm. Haal ze bij de Tuinen, succes aan iedereen psyllium is sowieso goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jacoline, ik zie dat er wel een prijsverschil is tussen verschillende merken, Colon Clean kost bijvoorbeeld €6,99 voor 165 gram terwijl je voor Kruidvat eigen merk maar €2,99 voor 125 gram betaalt. En dan bestaan er vast nog veel meer merken ;-) Uit de etiketten wordt ik echter niet veel wijzer (beide psyllium vezels en inuline), weet jij of de kwaliteit van bijv Kruidvat onder doet aan die van een ander, duurder, merk?

  Bedankt alvast! :-)
  Micki

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Psyllium is toch hetzelfde als vlozaad? Ik heb dat in poedervorm gekocht bij de Tuinen.
  Groetjes,
  Antonique

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik koop het waar een aanbieding is. Meestal bij de Tuinen, maar nu is er een aanbieding bij het Kruidvat. Het werkt vrijwel perfect. Iedere ochtend twee theelepeltjes in de yoghurt met banaan en zelfgemaakte krokante muesli. Inderdaad wel voldoende drinken anders heeft het een tegengesteld effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gekruid.com heet tegenwoordig Pit&Pit daar bestel ik heel veel, en dus ook Psylliumvezels, groeten Paulien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor iedereen die psyllium gebruikt, het is zo dat darmreiniger van kruidvat voor een groot deel uit psyllium bestaat en dat het goedkoop is, maar je wilt toch een goede kwaliteit hebben, psyllium moet na vers gemalen te zijn verpakt worden. is ongeveer 2 jaar houdbaar. Oude partijen psyllium worden voor veel minder verkocht, maar hebben ook een mindere werkzaamheid en kwaliteit, goedkoop is niet altijd beter. Net zoals je heel goedkope Magnesium kunt kopen met nauwelijks werkzaamheid geldt dat ook voor Psyllium. Die van Jacob Hooy (Juso) zijn op zeker goed want zij importeren zelf, Magnesium kun je het beste kopen gewoon bij je apotheek in kauwtabletten vorm etc etc. Soms mag iets wel gewoon de naam dragen ookal heeft het een kwaliteit die niet te vergelijken is. Misschien heeft iemand hier iets aan.Met Lieve groet Carlijn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je niet glutenvrij hoeft te eten kun je voor KH arme baksels ook tarwegluten gebruiken. Waarom wordt dit niet door u gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. It's for the first time that I just visited your site and I find it really interesting! Bravo!

  voyance gratuite immediate

  BeantwoordenVerwijderen