woensdag 7 augustus 2013

Basis pastasaus


In de afgelopen weken (Juli 2013) heb ik veel gezellige Franse markten bezocht. O o wat zie ik daar allemaal lekkers, maar ook volop verse producten, zomaar een vrouwtje met wat groenten uit haar eigen tuintje.... Dat kan hier allemaal nog gewoon. Heerlijk! 

Dus besloot ik van de week in de zonovergoten Dordogne een lekkere  pastasaus te maken. 
Ja die tomaat hé, alleen al om de vorm wilde ik hem hebben. En de smaak.... Die was werkelijk heerlijk. 
De tomaten zijn nu wel heel erg lekker dus heb je kans om wat in te vriezen dan zou ik het maar doen. Zo kun je van de winter genieten van een zomerse tomaten saus of soepje. 

Dit is mijn basis recept. De ene keer laat ik het hierbij en een andere keer voeg ik zongedroogde tomaten of wat olijven toe. 
Ook geef ik je geen exacte aantallen. Ik maak dit recept op gevoel en het is altijd goed. 


Ingrediënten

• ongeveer 1 kilo verse tomaten (tros of roma bv)
• 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
• 1 wortel in kleine plakjes
• 1 ui fijn gesneden
• knoflook
• vers gemalen peper
• Keltisch Zeezout
• eventueel gedroogde Italiaanse kruiden of wat verse kruiden zoals peterselie, tijm en basilicum
• eventueel rundergehakt

Bereiding

  1. ontvel de tomaten door er heel licht een kruis in te kerven en ze kort in heel heet water te leggen. Je kunt het velletje er nu makkelijk van af halen. 
  2. snij de tomaten in kleine blokjes. Ik haal zelf altijd eerst het vocht en de pitjes weg, die gebruik ik niet. 
  3. verhit een pan en bak het fruit de ui
  4. voeg na een paar minuten de tomaten , bleekselderij, wortel en knoflook toe. 
  5. nu laat ik het geheel zachtjes een uurtje sudderen zodat alles lekker zacht wordt 
  6. ondertussen het gehakt rul bakken
  7. meestal doe ik de tomatensaus in de blender zodat het een gladde saus wordt maar dat hoeft niet 
  8. voeg het gehakt toe aan de tomatensaus en breng het op smaak met  vers gemalen peper, gedroogde of verse kruiden en flink wat Keltisch Zeezout. 



Eet smakelijk!


Dit recept is voor Gok: oranje 




4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er een heerlijke tomaat uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga deze morgen maken, hoop dat het net zo lekker smaakt als jij doet weergeven in je recept! :) mijn complimenten, ik haal veel (GOK) inspiratie van je site !

    Gr, Fiona

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Fiona, hoeveel porties heb jij uit dit recept kunnen halen? (hoeveel borden met pasta en saus)

      Verwijderen
  3. Voor hoeveel personen is dit ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen