zondag 29 juni 2014

Mijn nieuwste aanwinst: een Cobb



Mijn nieuwste aanwinst....een Cobb. Dat is een tafelbarbeque met echte kooltjes.
Als eerste heb ik gerookte kipfilet gemaakt. Fantastisch, heel sappig, subtiel rooksmaakje en zeker niet onbelangrijk zonder hulpstoffen of zo'n plastic laagje wat je vaak hebt.

Van de week maar eens flink uitproberen met allerlei groentes, vlees of een quiche. Zo kan ik over 3 weken mijn eigen koolhydraatarme quiche bakken op de camping in Zuid Frankrijk. Ik kijk er nu al naar uit.....


7 opmerkingen:

  1. Wij hebben ook deze Bqq maar heb jij bij het roken die houtsnippers gebruikt?

    karla

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha ha die is goed Karla. Deze houtblokken zijn voor van de winter. Ik stook nl voor 95% alleen maar houtkachel. Heb wel een beetje rookmot er van gemaakt maar dat vind ik te zwaar. Ik rook liever met beuken, is wat zachter van smaak.

      Verwijderen
  2. Beste Jacoline,

    Wij hebben de Cobb ook een paar weken geleden gekocht met alle accessoires.
    Hopelijk zet je al je recepten en bevindingen met de Cobb ook op deze site. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je er net zoveel plezier beleeft als wij doen....................... onze favoriet: op de markt verse makreel halen ( schoongemaakt >) en dan insmeren met zeezout en beetje olijfolie en 20 min op de cobb garen, voorgekookte krieltjes in de ring met scheutje witte wijn en ondertussen een salade maken , heerlijk ! op de site van www.cobb.nl staan ook leuke recepten en tips.
    Veel plezier ermee.
    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  4. OH ............. het is www.mijncobb.nl , bij deze !

    Groetjes Marja

    BeantwoordenVerwijderen