vrijdag 4 april 2014

Kip selderij salade



M'n koffers staan gepakt. Vandaag ga ik voor een week op vakantie naar de Ardennen. (Zonder man en kids) Een week lang ga ik Joodse feesten vieren o.a. ; Shabbat, Pesach, Simcha Tora. Elke dag een ander feest, bijbelstudie en als hoogtepunt de maaltijden koken die daar bij horen. Hoe leuk is dat!Gisterenavond heb ik nog wat Israëlische danspasjes via YouTube geleerd, want dansen hoort erbij, net zoals wijn en vrolijkheid!

Vanavond vieren we Shabbat en alle deelnemers (14) nemen iets mee. Ik heb gekozen voor een lekkere frisse kip selderij salade. Oké voor deze keer heb ik voor gemak gekozen en trok ik een potje selderij open. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf schaven van een knolselderij, even kort blancheren en je hebt selderij.
Ik kocht deze pot bij de Jumbo, even in een vergiet, goed afspoelen ( of niet) en dan uit laten lekker in het vergiet.

Shabbat Shalom!



Ingrediënten
Recept: printen

  • 1 pot selderij
  • 1 appel in blokjes
  • 1/2 verse ananas in blokjes
  • 1 kipfilet
  • flinke hand walnoten
  • 1 volle eetlepel creme fraiche
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • snufje kerrie
  • zout
  • laurierblaadje
Bereiding
  1. spoel de selderij af onder de kraan en laat het geheel uitlekken in een vergiet
  2. Snijd de appel en ananas in kleine blokjes
  3. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  4. Zet een pannetje met water op en voeg daaraan toe wat zout en een laurierblaadje
  5. Als het water kookt voeg dan de kipfiletblokjes toe en laat het zachtjes ongeveer 2 minuten koken. Of net iets langer zodat ze gaar zijn.
  6. Giet het water van de kipfiletblokjes af en laat de kip afkoelen
  7. Maak ondertussen de dressing van de creme fraiche, mayonaise en kerrie
  8. Voeg dan alle ingredienten door elkaar
  9. Garneer de salade met wat stukjes walnoot



Smakelijk eten
בתיאבון
bete'avon



Deze pot selderij gebruikte ik.







8 opmerkingen:

  1. Wat leuk om te lezen! Wij hebben een paar jaar geleden als gezin deelgenomen aan dezelfde cursus en hebben er bijzondere herinneringen aan. Mijn zoon van net 5 wil op zijn kinderfeestje zelfs shabat shalom brood (of te wel challah) eten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele fijne week gewenst en ik ga dit weekend deze heerlijke salade maken. dank je wel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijne week gewenst, ben benieuwd welke mayonaise je gebruikt ?
    Groet Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, sjabat shalom!! ben echt niet jaloers hoor, maar stiekem toch wel!
    een heel fijne week en bedankt voor die heerlijke salade.
    hopelijk kom je weer heelhuids terug, we zien al weer uit naar je volgende recept, heerlijk hoor, vrijwel alles.
    shalom! margreeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne week toegewenst en thks voor het eenvoudige recept
    Grt Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit recept neem ik mee voor onze pesachviering! Bedankt. Judith

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik dit schrijf zit je week er al bijna op... Ik hoop dat je heel veel lekkere dingen hebt gemaakt, dat je veel hebt geleerd en dat je gezegend thuiskomt!

    BeantwoordenVerwijderen