Heerlijk te maken van een restje rode kool.
Ingredienten: ( 1 persoon)
- rode kool ongeveer 75 gram
- walnotenolie
- azijn
- mosterd
- stevia
- grof gehakte walnoten
- blokjes brie / rambol of roquefort
Bereiden
Snij of rasp de
rodekool zeer fijn. Mocht je dit te rauw vinden, dan kun je het altijd even
overgieten in een vergiet met kokend water, uit laten lekken en verder
bereiden.
Maak een dressing
van walnotenolie en azijn. Ongeveer 1 deel azijn en 3 delen olie. Doe er
mosterd en stevia naar smaak bij en meng dit door de rodekool.
Laat de dressing
minimaal 1 uur staan zodat de smaken er in kunnen trekken. Lekker met
grofgehakte walnoten en blokjes brie of rambol of roquefort.
Deze salade is voor Gok groen.
Voor in je KH uurtje:
Ook lekker met
rozijnen, stukjes gedroogde abrikozen en een dressing van mosterd mayonaise.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten