zondag 30 december 2012

Koolhydraatarme hapjes


Ik ben dol op hapjes, het staat altijd gezellig, is lekker, varieert en het is ook nog eens handig om mee te nemen. Een lekkere groene salade erbij en klaar is je lunch.
Deze hapjes kun je prima een dag van te voren klaar maken en beleggen met wat je in huis hebt.
Zo maakte ik verschillende soorten.... de basis is het flensjes beslag maar dan gebakken in een poffertjes pan. Zo heb je een leuk éénhaps formaat.


Beleggen kan met van alles. Hier op de foto zie je mascarpone met een plakje zalm er op, plakje brie met een walnoot er op, snelle tonijnsalade met wat sla en groene pesto met een plakje rauwe ham er op.
Snelle tonijn (of zalmsalade) maak je van 2 eetlepels tonijn (uit blik) en 1 eetlepel mascarpone. Prak met een vork even door elkaar, misschien nog wat peper en zout en klaar is je salade.
Natuurlijk kun je er ook bijvoorbeeld Filét American  op smeren, boursin een paté of roomkaas... precies wat jij lekker vind. Een beetje boursin met een plakje komkommer er op en je hebt een fris hapje.


Ingrediënten
Recept printen

Flensjes
  • 1 ei
  • 50 ml slagroom of neem eens voor de verandering mascarpone of ricotta
  • 1 eetlepel gezeefde eiwitpoeder
  • 5 gram gesmolten kokosolie
  • snufje zout
  • kokosolie om in te bakken
  • eventueel kruiden doorheen, zoals italiaanse kruiden, of bieslook of geraspte kaas


Bereiding
  1. Klop het ei samen met de slagroom en de kokosolie.
  2. Voeg nu de gezeefde eiwitpoeder toe en klop net zolang dat je geen klontjes meer hebt
  3. Verwarm een poffertjespan goed heet en smeer deze in met kokosolie, neem niet te weinig het bakt snel aan
  4. Draai het vuur laag
  5. Vul de poffertjes pan met het mengsel, tot bijna aan de bovenkant
  6. Laat het geheel nu zachtjes op laag vuur bakken. Als de bovenkant droog is omkeren. Ik vind het makkelijkst omdraaien met 1 saté prikker en een vork. 
  7. Bak de andere kant nog even
  8. Laat de poffertjes op een bord goed afkoelen voor gebruik en bewaar ze in de koelkast.

Dit recept is voor Gok: groen















4 opmerkingen:

  1. Hoeveel poffertjes krijg je met dit recept??

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zou een ander alternatief zijn voor eiwitpoeder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Rozanne, nee er is geen alternatief. Als je het zou weglaten dan krijg je een echte ei smaak, is ook lekker, maar toch echt heel anders.

      Verwijderen
  3. kun je Cambridge (smaak vanille) gebruiken voor eiwitpoeder? Welk eiwitpoeder gebruik jij en wat voor smaak? Heb al verschillende recepten van je gemaakt en zijn smaken allemaal even lekker. Gr Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen