dinsdag 23 april 2013

Romige champignonsoep


Romige champignonsoep

Champignonsoep maken is lekker en leuk. Gebruik wel altijd lekker verse champignons en dan bedoel ik niet van die witte smakeloze champignons. Ik kies vaak voor kastanje champignons of een bakje met diverse soorten. Je kunt een lekkere pan maken, zo heb je voor weinig geld een heerlijke soep met lekker veel verse producten.

Ingrediënten (1 of 1 1/2 persoon)
Recept printen

  • klontje roomboter
  • 1 bakje champignons van 250 gram
  • halve ui
  • 300 ml bouillon
  • 75 ml crème fraîche
  • eventueel plakje ontbijtspek
  • peper en zout naar smaak

Bereiding
  1. Snipper de ui en bak deze met de ontbijtspek in een klontje boter. Bak de ui glazig in ongeveer 10 minuten
  2. Ondertussen kun je de champignons schoonmaken en snijden
  3. Bak de champignons een min of 5 met de uien
  4. Neem 2 flinke eetlepels champignons uit de pan en hou deze apart voor garnering
  5. Voeg de bouillon en toe en laat deze even doorkoken
  6. Pureer met een staafmixer de champignons met bouillon tot een gladde massa
  7. Schep nu de crème fraîche er doorheen en breng de soep op smaak met peper en zout
  8. Voeg nu de achtergehouden champignons toe.
  9. Garneer de soep met wat verse peterselie
Wist je trouwens dat een scheutje sherry door de soep ook erg lekker is? Of de champignons afblussen met een scheut witte wijn?

Eet smakelijk!

Dit recept is koolhydraatarm en voor Gok: groen

4 opmerkingen:

  1. Hoi Jacoline,
    wat voor bouillon gebruik je voor de champignonsoep?
    gr. Ruth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dit laatst gemaakt met kokosmelk in plaats van crème fraiche en boter, verder eigenlijk hetzelfde recept, plus nog wat knoflook. Was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmmm heerlijk soepje, vanmiddag gemaakt. Bouillonpoeder uit de bio-winkel gebruikt.
    Variatie met kokosmelk lijkt idd ook lekker, is voor de volgende keer:)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een overheerlijke soep!! En dat terwijl ik niet eens zo dol ben op soep en champignons.

    BeantwoordenVerwijderen