Wortelsoep met gember
Ook tijdens vakantie's kan ik het niet laten om in de keuken te staan. Niet alleen als een noodzakelijk iets, maar ook gewoon omdat ik het lekker ontspannend vind. Nu moet ik eerlijk bekennen dat er in het vakantiehuis van mijn ouders werkelijk alles te vinden is op keukengebied. Mijn moeder is een echte keukenprinses..... Dus alles is hier aanwezig, van staafmixer, oven, bakblikken tot een keukenkast vol met kruiden en olie, maar ook knoflook en uien. Genoeg om lekker te kokkerellen. Zodoende kon ik vandaag deze heerlijke soep maken. Een lekkere lichte soep, de combinatie van ingrediënten kan misschien apart over komen, maar de smaken passen enorm goed bij elkaar.
Ik garneer de soep met een flinke eetlepel crème fraîche en wat vers gehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Ingrediënten (voor een flinke pan soep)
Recept: printen
- beetje roomboter of kokosolie
- 3 uien in kleine stukjes
- +/- 600 gram wortelen in plakjes
- 1 1/2 theelepel vers geraspte gember
- ongeveer 1 liter groentebouillon (alleen water met keltisch zeezout kan ook prima)
- 250 ml (vers geperste) sinaasappelsap
- 600 ml melk
- zout en peper naar smaak
- snuf paprika poeder
- crème fraîche
- peterselie
Bereiding
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui in 10 minuten glazig
- Voeg de plakjes wortel, gember en groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook
- Laat het ongeveer 20 á 25 minuten zachtjes koken totdat de wortelen gaar zijn
- Pureer de soep in een blender
- Giet de soep terug in de pan en voeg het sinaasappelsap en de melk toe.
- Breng de soep op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder
- De soep opwarmen voor het serveren, maar laat hem niet meer koken.
- Een schep crème fraîche en verse peterselie maakt de soep helemaal af!
Eet smakelijk
Wat een leuke blog heb je hier, ik ben altijd al geïntereseerd in eten, gezond eten!
BeantwoordenVerwijderenLekker soepje! Ik heb het recept iets aangepast, maar de basis was hetzelfde.
BeantwoordenVerwijderen