zondag 18 maart 2012

Eenvoudige tomatensoep

Ik lust graag tomatensoep, maar dan natuurlijk wel vers gemaakt. Dit kost eventjes wat tijd, maar maak je meer tegelijk dan vries je lekker wat in. Je hebt dan altijd een vers soepje in voorraad.



Ingrediënten: (2 á 3 porties)


  • 1 blikje hele tomaten (let op, neem niet de goedkoopste)
  • 1 uitje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • bouillonblokje of verse bouillon
  • Verse groenten, denk aan: fijn gesneden peterselie, prei, blokjes paprika, bleekselderij.


Bereiden
Verwarm een pan met dikke bodem met een flinke scheut olijfolie. Smoor hierin je ui en knoflook totdat je ui glazig is. Leg voorzichtig de hele tomaten er op en het overgebleven sap. Draai het vuur heel zachtjes en laat het ongeveer 2 1/2 á 3 uur heel zachtjes smoren.
Korter kan wel, alleen wordt je soep dan wat zurig.
Prak de tomaten fijn met een vork of doe ze in een blender. Je hebt nu een redelijk dikke gevulde soep. Hou je van wat dunner doe er dan nog een scheutje water of bouillon bij.
Bouillonblokje er bij en je vers gesneden groenten. Als je bouillon gebruikt, kun je het blokje achterwege laten.
En smullen maar!

Extra lekker met wat geraspte kaas of een flinke eetlepel mascarpone of crème fraîche.

Voor mij lekker met een zelf gebakken giant cracker en de rest van de familie, zelfgebakken volkoren soepstengels.

Dit recept is voor Gok: oranje

4 opmerkingen:

  1. Moet er geen water bij in het begin Jacoline?
    Josefina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor vaak zit er al voldoende vocht bij de tomaten. Mocht dit niet voldoende zijn kan er natuurlijk altijd een scheutje water bij

      Verwijderen
  2. Waarom geen verse tomaten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mag ik vragen waarom bij dit recept geen verse tomaten worden gebruiken ?

    BeantwoordenVerwijderen