Ik ben een groot fan van Cees Holtkamp, de beste banketbakker van Nederland. Het boek, De banketbakker, kan ik daarom ook niet laten liggen. Slechts een paar foto's sieren dit boek. Maar dit boek koop je voor de recepten. Basisrecepten voor deeg, glazuur, crème en saus, recepten voor zoete desserts, gebak en taarten. Maar ook amandelbroodjes en chocolademousse.
Na een paar recepten geprobeerd te hebben weet ik zeker dat de recepten top zijn, met een hoog slagingspercentage. Bijna alsof ik zélf banketbakker ben.
Vandaag maakte ik de slagroomtaart. Mmmm......
Cees Holtkamp zette op Foodtube een filmpje neer hoe je het beste deze Slagroomtaart kunt maken. Heel duidelijk, kan niet missen!
Kapsel
- 4 eieren
- mespunt zout
- 100 gram kristalsuiker
- 5 gram geraspte citroenschil
- 90 gram bloem
- 10 gram maïzena
- Verwarm de oven voor op 180 graden
Klop de eieren met het zout, de suiker en de geraspte citroenschil au bain-marie luchtig op
Zeef de bloem en de maïzena en spatel dit erdoor
Vet een taartvorm van 25 cm diameter en 5 cm hoog in met boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven
De taart:
- Kapsel
- 500 gram slagroom
- 50 gram fijne tafelsuiker
- 150 gram abrikozenmoes of -jam
- vers fruit
Snij het afgekoelde kapsel horizontaal in drie plakken. Klop de slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de onderste cakelaag met een dikke laag slagroom. Verdeel hier vers fruit naar keuze over. Leg hier nog een laag kapsel over en bestrijk die met abrikozenmoes. Leg hier de laatste laag kapsel bovenop. Bestrijk de taart rondom met slagroom. Spuit tot slot wat rozetten slagroom op de taart en versier hem met vers fruit.
In de slagroom vervang ik de suiker voor 8 druppels stevia.
Zou je de kristalsuiker in het kapsel ook kunnen vervangen voor palmsuiker? En de bloem vervangen voor speltbloem?
BeantwoordenVerwijderen