donderdag 28 juni 2012

Kipfilet


Aan kip en vooral aan kipfilet moet je even wat aandacht besteden wil het interessant blijven. Want probeer je snel iets in elkaar te flansen, wees dan voorzichtig. Veel mensen lopen weg met een stukje kipfilet, maar die wordt heel makkelijk te flauw van smaak en te droog. Laat kipfilets als het even kan minimaal 30 minuten marineren in olijfolie, citroensap en een paar stukjes gehakte knoflook. Leg de stukken kip in het olie- citroenmengsel, dek ze af met folie en draai ze halverwege even om. Bak of gril ze en  Strooi er wat verse kruiden ( rozemarijn / tijm / oregano) overheen en bestrooi de kip nog met wat zeezout.

Geen tijd om te marineren? Meng dan een flinke eetlepel roomboter met wat gehakte verse kruiden of een koffielepel pesto en bak hierin je kipfilet.


Gevulde kipfilet

Recept printen

Deze week maakte ik een gevulde kipfilet. Lekker krokant aan de buitenkant en van binnen gevuld met Franse kaas. Zo maak je van een flauwe kipfilet een lekker pittig stukje vlees.




Snijd de kipfilet aan de dikke kant in, niet helemaal doorsnijden. Vul de kipfilet met een flinke eetlepel Franse kaas, zoals bv boursin. Vouw de kipfilet dicht en wikkel er 2 plakjes coburgerham of rauwe ham om heen, dit geeft het beste resultaat.
Omdat ik geen ham in huis had deed ik het met ontbijtspek. Dit is lastiger omdat het uit allemaal kleine plakjes bestaat. Gebruik dus bijvoorkeur grotere plakken zoals de ham.


Bak de kipfilets op niet te hoog vuur gaar en bruin. Laat ze daarna nog een paar minuten staan zodat de hitte goed in het binnenste van het vlees kan doordringen.
Lekker met een salade, of bij een Hollandse pot van aardappels, groenten en vlees!

Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. Hoi Jacoline,

    Dit gaan wij straks eten... Ben heel benieuwd.

    Wat doen we erbij:
    Krieltje (een beetje voor mij) met sla en tomaat, ei, ui en een lekkere dressing....

    Fijne avond alvast.

    Groetjes van een fan,
    Christien

    BeantwoordenVerwijderen