woensdag 3 oktober 2012

Amandel muesli / notenmuesli


Amandel muesli


Dit is mijn favoriete ontbijt: kwark met amandel muesli of notenmuesli. Lekker makkelijk voor de ochtend. Deze muesli is lekker, beetje zoet, stevige bite en lekker crunchy.

Wist je dat amandelen ongelofelijk goed voor je zijn. Amandelen zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en vet. Ja, dat is vet, echter, amandelen scoren hoog in de goede vetten. Gezonde enkelvoudige onverzadigde vetten die je ook in olijfolie kunt vinden. Ik vind  ze echt super, eet ze rauw als snack, gedroogd of geroosterd, verwerkt in koekjes, muffins, crackers. En het mooiste vind ik nog dat er maar 5,5 gram Koolhydraten in 100 gram zitten!! Daar word ik nu echt blij van. Ik kan het eten zonder dat mijn bloedsuikerspiegel van slag raakt.



Ingrediënten 
Recept printen

  • 125 gram hele amandelen
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 25 gram kokos
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel kaneel
  • eventueel een paar druppels stevia


Bereiding
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en leg het op een bakplaat. 
  • Bak de muesli ongeveer 15 á 20 minuten op 160 graden. Let goed op, het kan te snel gaan en dan verbrand de muesli. Goed bij blijven dus!



Eet smakelijk!




Dit recept is voor Gok: groen. Niet meer dan 2 eetlepels per maaltijd.




3 opmerkingen:

  1. Dat lijkt me heerlijk Jacoline!
    Ga ik maken.
    Wat heb je een leuke site. Ik heb gisteren de amandelkaaskoekjes gemaakt. Voor mezelf omdat ik sinds kort geen tarwe meer eet. Maar uiteindelijk heb ik er 2 gehad: het is hier roofgoed voor mijn pubers. Zij blij, ik blij! Ze zijn nooit zo van 'het gezonde' maar deze vonden ze heerlijk. Blijvertje dus. Thanks voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    Ik ben nieuw hier. Gisteren vond ik op je blog het recept van de speltkoekjes. De kinderen krijgen nooit koek mee naar school, maar van deze heb ik ze er 1 meegegeven. Ze vonden ze geweldig. Ik heb er alleen minder suiker in gedaan. Verder heb ik vanavond dit recept gebruikt als inspiratie. Ik had niet alle ingredienten in huis, dus het werd nietecht zoals op de foto, maar desalniettemin: Heerlijk was het!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jacoline,
    Bedoel je kokosolie in vloeibare vorm of hard? Is er ook iets vervangends voor?

    BeantwoordenVerwijderen