zondag 10 maart 2013

Suikervrij, Koolhydraatarm en glutenvrije ontbijtkoek


Ontbijtkoek: glutenvrij, koolhydraatarm en suikervrij


Mijn koolhydraatarm brood en suikervrije ontbijtkoek zijn enorm populair. Veel positieve reacties op gehad. Dank je wel.
Dus dacht ik van de week als ik die 2 nou combineer heb ik misschien wel weer een super lekker recept voor jullie. En ja t is gelukt! Een heerlijke ontbijtkoek maar dan low carb en ook geschikt voor degene die glutenvrij eten en ook suikervrij.... kan niet beter. Lekker als ontbijt of lunch of bij een kopje koffie.

De smaak is een beetje nootachtig maar heel erg lekker. De koek blijft lekker stevig. Wil je het geheel toch nog iets smeuïger vervang dan 1 ei door 50 ml slagroom.
k Ben benieuwd naar jullie reacties! Laat je het weten?

Ingrediënten
Recept: printen
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram gebroken lijnzaad
  • 5 eieren
  • snuf zout
  • 3 eetlepels koek / speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 koffie lepel honing (dit voor de baking soda en wil je dit niet gebruik dan iets zuurs, appelazijn of een kneepje citroensap)
  • 50 gram zachte roomboter (of 50 gram kokosolie)
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Bekleed een bakblik (ik gebruik 21 x 13 cm) met bakpapier. Als je een prop bakpapier een klein beetje nat maakt kun je het heel makkelijk in vorm brengen
  3. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar
  4. Mix in een aparte kom de eieren, honing en roomboter door elkaar. Voeg dan de droge ingrediënten in een keer toe. Even kort door elkaar mixen.
  5. Vul de bakvorm met het mengsel en strijk de bovenkant glad.
  6. Bak de koek in 40 min gaar en goudbruin.
  7. Haal de koek na 5 minuten uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster. Wil je een zachte korst wikkel de koek dan in aluminium folie. Zo niet, dan gewoon laten afkoelen.
  8. In plakjes snijden, beetje roomboter op en smullen maar!
Eet smakelijk

Dit recept is voor Gok: groen




110 opmerkingen:

  1. Hoi Jacoline,

    Ik heb nu een aantal recepten met amandelmeel gemaakt, maar om eerlijk te zijn: amandelmeel smaakt me totaal niet... Maar welk alternatief voor koolhydraatarm is er dan? Weet jij dat? Ik dacht kokosmeel, maar dat krijg ik niet eens weg... Is er dan nog wat anders? Ik HOOP dat jij het weet!!! :D

    Groetjes,
    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik gewoon boekweitmeel en voor de smeuigheid doe ik er een scheut amandelmelk bij

      Verwijderen
  2. Ha Eva, wat jammer dat je het niet lust. Het is zowat het enige alternatief. Jammer....je pecannoten kunnen maken of walnoten en dat dan gebruiken maar dan zitten er wel meer koolhydraten in.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben benieuwd! Het beslag ruikt al heerlijk dus ik hoop dat het eindresultaat nog beter is. Ik heb er nog wat geraspte kokos en gehakte walnoten door gedaan (en geen honing maar wel wijnsteenbakpoeder).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je voor je snelle reactie Jacoline. Pecannoten zou idd wel een optie zijn. Maar dan heb je idd ook weer meer koolhydraten.
    Heb je ook ervaring met sojameel..?

    Eva

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eva, nee ik heb geen ervaring met sojameel.

      Verwijderen
    2. In plaats van amandelmeel is misschien boekweitmeel te gebruiken, dit is wel wat heftig. Of anders havermeel (glutenvrije havervlokken in de keukenmachine gooien). In biologische winkels zoal Ekoplaza zijn allerlei glutenvrije broodmixen te koop, dit werkt ook prima.

      Verwijderen
    3. Ik zit net suiker en gluten vrije btoden en mixen a.h.v. ingredienten lijst uit te zoeken, maar pas op, er zitten veel 'verstopte' suikers in. En wat vind je van deze: gebrande suiker.? Dat is karamel, Alsof het dan geen suiker meer is. :) Sita

      Verwijderen
  5. Hoeveel plakjes snij je ervan....?
    Ik heb hem met stevia gezoet. dan is ie echt groen...
    Groetjes van sandra.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Sandra lekker met stevia! Ik snij er zeker wel wen stuk of 13 afhankelijk van de dikte.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Jacoline, Het klinkt als een heerlijk recept! En prima voor GOK natuurlijk. Ik ga het zeker een keer proberen, Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar haal je die baking soda?
    Heb er nog nooit van gehoord vandaar mijn vraag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij een natuurwinkel. De Tuinen ook vast. Het heet ook wel zuiveringszout of natrium bicarbonaat Succes

      Verwijderen
    2. Ook bij het Kruidvat te koop.

      Verwijderen
  9. Hallo Jacoline,

    Net gemaakt en heerlijk. Ik vraag me alleen af waarom je er lijnzaad in doet. Zou de smaak echt anders worden als je het weglaat ?

    Bedankt voor al je heerlijke recepten !

    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Annemarie. Nee het is niet voor de smaak het is meer voor de textuur van de koek. Als je het weglaat veranderd deze en word het nog kruimeliger.

      Verwijderen
  10. Hoi hoi,

    He... ik bak net je ontbijtkoek, zie ik deze op je site... snel door eten dan maar... hij ziet er super uit, mijn tante en oom zullen blij zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Jacoline,

    Ik heb m nu voor de tweede keer gemaakt en hij is weer heerlijk! Vult supergoed ook, en zo lekker met roomboter en een plakje kaas. Hoeveel zou je er van kunnen eten als kh arme maaltijd? Ik neem nu eigenlijk altijd 2 flinke plakken.
    Oh en ik heb 4 eieren gebruikt en 50 ml slagroom, erg lekker!
    Dank voor je heerlijke recepten en de tijd die je er allemaal in stopt!
    Gr Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marjolein, amandelmeel bevat 5,5 gram Koolhydraten per 100 gram. Omdat de rest van de ingredienten weinig KH's bevatten, kun je wel 1 of 2 plakken nemen, afhankelijk van hoe dik jij ze snijd!

      Verwijderen
  12. Ik heb hem nu ook twee keer gemaakt. Echt heerlijk zonder iets erop. Alleen die van mij ziet er wat donkerder uit en wat platter. Heb je recept wel echt goed gevolgd. Enige ideeën waar het aan kan liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Elvisa, het kan liggen aan de afmeting van de bakvorm hoe groter hoe platter de koek wordt. En de kruiden kunnen varieren van kleur. Ik heb altijd biologische, en vrijwel kleurloze kruiden. Als je een potje uit de supermarkt gebruikt zitten er meer kleurstoffen in en kan je koek donkerder worden.

      Verwijderen
    2. die van mij is ook bruiner zoals gewone ontbijtkoek...
      zie foto op facebook van Jacoline

      Verwijderen
  13. Lekker, straks ga ik hem nog een keer maken, met rozijnen - misschien iets aantrekkelijker voor kinderen. Thanx voor heerlijke recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. In plaats van amandelmeel is er ook hazelnootmeel! Ik woon in Duitsland en hier in de winkel krijg je gemalen amandel of hazelnoot meel in zakjes van 100 gr voor nog geen euro! Dat gaat lekker. Gemalen met of zonder schil zelfs ook nog. Bedankt voor je heerlijke recepten! Wij eten ook zonder allerlei pakjes en toevoegingen uit de winkel en ik vind het altijd een uitdaging om alles zelf te maken. Daar kan toch niets aan tippen! Groetjes Brigitte

    BeantwoordenVerwijderen
  15. @ Brigitte, dat klinkt goed! In welke winkels zijn die zakjes meel te koop? Ik woon vlak bij de Duitse grens, dus ben heel benieuwd! Groetjes Jorieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, ik ben Gea en regelmatig naar Duitsland om de amandelmeel te kopen. Bij Combi is het te koop en sinds kort ook bij LIdl. Succes. Mijn baksels zijn heerlijk! Dank je voor de recepten.

      Verwijderen
  16. Ben geen Brigitte, maar deze zakjes heb ik bij de Real zien liggen. Groeten Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heb deze net gemaakt en hij is echt verrukkelijk.......mmmmm.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb net deze koek gemaakt, maar het ding wilde niet rijzen, hij was en is plat gebleven:(
    Maar goed, de smaak is goed, en daar gaat het om, zal ik maar denken...
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo!

    Is er ook een vervanger van baking soda, want om nu voor 1 theelepel een heel pak te kopen lijkt me overbodig?
    Waar is amandelmeel en lijnzaad te koop? (Ik ben pas nieuw in de suikervrijewereld)

    Bedankt, groet
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Loes bij lees tips vind je heel veel informatie op jouw vragen.

      Verwijderen
    2. Ik las dat bakpoeder ook kan, maar wat moet ik dan in de plaats van honing doen? Bedankt, groet Loes

      Verwijderen
    3. Nix, de honing kun je dan weglaten.

      Verwijderen
    4. gemalen dadels wordt ook wel gebruikt als zoetmaker in plaats van honing.

      Verwijderen
  20. Ik heb de ontbijtkoek vandaag voor eerst gemaakt. Het is goed gelukt en zeker voor herhaling vatbaar. Een beetje droog, dus volgende keer ei minder en slagroom in de plaats. Bedankt voor het rept!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Jacoline,

    Ik ben glutenvrij en vind jou recepten gemaakt met als hoofdingredient amandelmeel echt een uitkomst. Zo heb ik de onnodige pondjes beter onder controle. Tot nu toe heb ik de crackers uitgeprobeerd en hmmm helemaal top. Graag wilde ik iets vragen over de baking soda. Voor mij blijft het verschil met wijnsteen bakpoeder een raadsel maar ik heb laatst een pot wijnsteen bakpoeder gekocht. Nu wil ik graag de ontbijtkoek uitproberen maar kan dat ook met wijnsteenbakpoeder? I.p.v baking soda? Moet ik dan iets toevoegen of weglaten in het recept? Als ik iets doe met wijnsteenbakpoeder ? Ik hoor graag van je.
    Groetjes Roxanne

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ha Roxanne. Fijn dat de recepten iets voor jou zijn. Wijnsteenbakpoeder is hetzelfde als baking soda. Onder de kop Lees tips vind je een heel artikel over het verschil tussen bakpoeder en bakingsoda. Wellicht als je dat leest is het duidelijk. Zo niet dan hoor ik je graag.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jacoline,

    Gisteren je brood/ontbijtkoek gemaakt en hij smaakt heerlijk! Mijn moeder heeft een glutenvrij dieet en zij vond het ook heerlijk en had nog nooit zo'n mooi "brood" gezien zonder gluten. De complimenten dus voor dit recept!
    Het is ook nog eens supersnel te maken!

    Groetjes
    Elke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. hallo jacoline

    ik heb je site pas gevonden maar vind hem helemaal top. de ontbijtkoek heb ik al geprobeerd en die is erg lekker, zowel als lunch of een dun plakje bij de koffie of thee.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo Jacoline,
    Heb deze vorige week gemaakt echt heel lekker. Alleen eet ik dit alleen thuis. Hadden 'm in een luchtdichte trommel gedaan maar moest vandaag de helft weggooien, zonde.
    Kan ik m na het bakken ook in plakken snijden en invriezen?

    Groetjes Jacquelien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Invriezen, kan zeker. Ik vind dat het dan wel wat sneller uitdroogt. Misschien kun je het beter in wat grotere stukken snijden, bv een stuk voor 3 plakken en dat dan invriezen en (snel) opeten.

      Verwijderen
  26. Vandaag de muffins en deze koek gemaakt. De koek is fantastisch gelukt (4 eieren en 50 ml slagroom), de muffins heb ik te weinig gezoet ( ai, schrikken!), de andere helft had ik cacao door gedaan en die waren wel heelijk!
    De kaascrackers maak ik Wekelijks, zo eenvoudig en lekker! Met jouw recepten erbij is koolhydraatarm eten heeeeel erg goed vol te houden ( goed aan t aantal kilo's temerken).
    Superbedankt voor je recepten! Ik snuffel bijna dagelijks op je site voor lekkers. Volgende week ga ik de bounties maken.
    Groetjes Deirdre

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Deirdre, wat fijn dat je het aan de kilo's merkt. Voel je je ook al beter door het minderen van koolhydraten?
      Graag gedaan hoor, enne, succes met bakken! Pas op voor de bounty's want die zijn verschrikkelijk lekker.

      Verwijderen
  27. Kunnen de lijnzaadjes ook worden vervangen door psylliumvezels?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Marlies ja je Iu er inderdaad een eetlepel psylium in kunnen doen. Kokosmeel is ook nog een alternatief.

      Verwijderen
  28. oeeh, die ga ik een keer proberen!
    Wij halen altijd amandelmeel in de supermarkt in Frankrijk, als we daar zijn.
    Leuk recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hi Jacoline,

    Wat een super leuke site is dit! Ik heb je koek nu twee keer gemaakt, 1 keer zoals het recept en een keer onze 'verwen' versie. Daarvoor voeg ik twee eetlepels appel-perenstroop (van Zonnatura, zonder suiker of andere zoetstoffen)en twee appels in hele kleine stukjes toe aan het beslag. Erg lekker echt een aanrader! O en in onze gasoven op 175 graden is 40 minuten veel te lang, 30 min op 160 is bij ons genoeg, dus misschien een tip voor anderen, even goed opletten tussendoor ;)
    Als laatste nog een vraag.. Waar kun je goedkoop amandelmeel halen? Ik heb het nu bij de natuurwinkel gehaald, maar 7 euro voor een pak meel is toch best prijzig.

    Groetjes Keoma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mag ik vragen wat voor bakvorm jij hebt Keoma?

      Verwijderen
  30. Kan je ook in plaats van amandelmeel volkorentarwemeel gebruiken? Is dat even gezond?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alieke ik heb nog een ander recept voor ontbijtkoek er opstaan. Die is met roggemeel. Als je het liever met volkomen tarwemeel kun je beter dat recept gebruiken. Maar roggemeel is ook erg gezond hoor.

      Verwijderen
    2. Ik heb de ontbijtkoek vandaag met amandelmeel gemaakt. Maar ik betaalde voor 500 gram 7,99. Dat vind ik erg duur!

      Verwijderen
  31. Ik heb hem vandaag gemaakt. Maar mijn vader en zusje en ik vonden hem een beetje droog. Heb er geen lijnzaad ingedaan en in plaats van baking soda bakpoeder. Hoe zou het kunnen dat er niet zoveel smaak aan zat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit praktisch geen zoet in en door het gebruik van amandelmeel is het toch heel anders. Je kunt er evt een zoet iets door heen doen maar dan is het niet meer koolhydraatarm

      Verwijderen
  32. Ik heb trouwens ook nog een heerlijk recept voor mueslibrood. Afgelopen week gemaakt en hij was heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ik heb het uitgeprobeerd. En vind het heerlijk. Ik ben erg blij met dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Hoi

    Ik heb een vraag? ik zou het recept graag willen opslaan. Maar om de een of andere vreemde reden lukt het me vandaag niet op ook maar 1 recept op te slaan. Ik druk en dubbel klik op het hartje met opslaan. Er gebeurd gewoon niets. Weet iemand wat ik verkeerd doe?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. helaas, geen idee wat het kan zijn.

      Verwijderen
    2. je moet in de pc gaan op internetexplooiyer dan naar deze site
      daarna kan je hem wel opslaan
      het komt door de chroom dat je hem niet op kan slaan
      probeer het maar

      Verwijderen
  35. Hallo, ik heb net deze ontbijtkoek gemaakt. Super lekker, mis alleen het zoetige aan de koek. Heb jij een idee om het wat zoeter te maken. Hoor het graag. Alvast bedankt. Groetjes Ellen Meijer

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. royalfish, ja het klopt dat het wat minder zoet is, maar dat is dan ook de bedoeling van dit recept, vooral om hem beperkt in koolhydraten te houden. Je zou eventueel wat stevia of een andere suiker, zoals palmsuiker of kokosbloemsuiker kunnen toevoegen.

      Verwijderen
  36. Ik was op zoek naar broodrecepten
    en per toeval kwam ik op jou leuk en gezond blog terecht
    Heb hem vanmiddag gemaakt heerlijk
    Ook viel mijn oog op de bamietaart
    en die staat nu in de oven
    Ik doe samen met mijn man het atkins dieet
    Ben zelf 10 kg afgevallen en manlief 17.5 kg

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ik heb net je ontbijtkoek gemaakt en hij ruikt heerlijk, maar is niet of nauwelijks gerezen, de smaak zal er wel niet minder door zijn ;-)
    Ik heb wijsteenbakpoeder gebruikt, niets zuurs en sukrin om het te zoeten, verder 1 ei vervangen door 50 ml. slagroom.
    Enig idee wat er mis is gegaan?
    Gr. Franka

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zuur is echt nodig om de wijnsteenbakpoeder goed z'n werking te laten doen. En ook doordat je een ei minder hebt gebruikt rijst het minder

      Verwijderen
  39. Hoi Jacoline, ik word zo vrolijk van jouw recepten, ze inspireren me. Zo ook dit recept: ik houd me grofweg aan jouw recept, maar ik doe er gewoon in wat ik open heb in mijn kastje. Dus deze keer half speltmeel half amandelmeel, wat rozijnen, pompoenpitten, cacaonibs, handje havermout erdoor. Het wordt vast weer heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Hallo Jacoline,

    ook ik wordt helemaal blij van jouw recepten, ik ben nieuw hierin, maar tot nu toe bevalt het prima. Ik heb net dus die ontbijtkoek gemaakt, mocht van iets meer koekkruiden in, maar smaken verschillen. Ik vraag me af, hoe lang kan ik het bewaren en moet dat dan in de koelkast ivm de eieren die erin zitten. Hoor ik graag. Je zal meer van lezen, want ik ga alles beetje bij beetje klaarmaken ;-)

    Groet,
    Tamara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tamara, een paar dagen kun je de koek zeker wel bewaren en anders gewoon een stuk invriezen. Ik bewaar het niet in de koelkast dan droogt het veel te snel uit.

      Verwijderen
  41. wat een boel inspirerende recepten op jou site..
    Deze staat nu in de oven, Ik ben erg benieuwd!

    Een van de eerste dingen die ik zelf bak zonder suiker en gluten, spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ben nu aan het bakken, maar vraag me af wat een koffielepel is???

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Is het erg om ipv gebroken lijnzaad, heel lijnzaad te gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Kan je dit ook maken met quinoameel?

    BeantwoordenVerwijderen
  45. ik proef de baking soda er door heen ik heb een TS tea spoon gedaan van de hema...is dat teveel?

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Ik heb zo'n puntenbakblik van Zenker. Dan heb je dus al platte puntkoeken, zou ik die hier ook voor kunnen gebruiken en hoelang zou ik 'm dan in de oven zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Hai Jacoline, ik vroeg me af of je de lijnzaad voorweekt voor deze ontbijtkoek ? Heb de ervaring dat als je de lijnzaad en of chia zaadjes heel of gebroken voorweekt, dan komt er een soort plakmiddel vrij wat de koek smeuiiger maakt. Of is er dan een teveel aan vocht ?
    Verder vervang ikzelf ei met de helft suikervrije appelmoes, en gebruik ik ook husk om iets wat dreigt kruimelig te zijn/ worden.
    Bedankt voor je heerlijke recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Hoi Jacoline,

    Misschien een stomme vraag maar hoe maak je amandelmeel? Gewoon amadelen fijnmalen? En is dan 200 gr meel van 200 gr amandelen.

    En nog een vraag wat is GOK?

    Groetjes Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Hoi, ik heb je ontbijtkoek gemaakt en boekweitmeel gebruikt, ook gewoon bakpoeder. De koek is echter nauwelijks gerezen. Ik kan overigens mijn graden niet instellen, deze staan vast. Ik moet dus bakken op 175 of 200 graden.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Hoi Jacoline

    Kun je amandelmeel ook door kokosmeel vervangen in jouw recepten?

    alvast bedankt voor je reactie

    groetjes

    vj

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Hoi Jacoline,

    Wanneer ik de amandelmeel vervang door kokosmeel, hoeveel moet ik dan gebruiken?
    Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
  52. ik ga vandaag de 2de bakken...dat zegt voldoende!
    Bedankt Anna.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Lijkt me ook lekker :
    koekkruiden
    gemberpoeder
    vanille-essence





    BeantwoordenVerwijderen
  54. Hallo Jacoline,

    Allereerst geweldig blog! Super blij mee.

    Ik had je ook al een mailtje gestuurd, maar ben toch wel benieuwd naar hoeveel KH er per plakje inzit, geldt ook voor de andere koek/cake.

    Gr. Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  55. lekkere koek,
    alleen beetje flauw van smaak
    had maar 3 eieren gebruikt kan eieren niet goed verdragen
    volgende keer doe ik er blokjes appel door

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Hallo Jacoline,
    Vandaag gemaakt en hij is goed gelukt. Ook de spelt-eierkoeken vandaag gebakken en die vielen goed in smaak bij mijn zonen van 14 en 18.
    Bedankt voor je mooie recepten en blog.
    Groetjes Hilena

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Al drie keer gemaakt, de laatste met wat fijngesneden tuttifrutti erin.. Erg lekker ook. Ik gebruik als zoetstof lucumapoeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Gisteravond gemaakt. Smaakte ok, maar wat flauw en zout.
    Na een nachtje in de koelkast...HEERLIJK! De smaak doet me denken aan spekkoek.
    Ik heb de koek gemaakt met een ei minder en slagroom. En gewikkeld in aluminiumfolie.
    Komende week ook een ander recept uitproberen daar de amandelmeel toch wel aan de prijs is.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Hallo Jacoline, ik eet al een tijdje kh arm, en ben erg blij met dit recept. Heerlijk! Ik heb hem gezoet met xylitol en er nog wat gemalen hennepzaad doorheen gedaan. Volgende keer probeer ik een andere kh arme zoetstof. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  60. beste jacoline
    was op int op zoek naar wat recepten en heel toevallig kom ik op deze site .nou heb ik een vraag over het recept van je ontbijtkoek.er staat koek erbij doen en speculaaskruiden,maar over welke koek heb je het toevallig die snap ik niet alvast bedankt en gaat verder spitten wat je allemaal heb

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze bedoelt 'koek- en speculaaskruiden', dus: koekkruiden en speculaaskruiden. Die zitten samen in 1 potje. Kun je gewoon bij de AH (of andere supermarkt) kopen, bij de kruiden en specerijen of bij de bakafdeling.

      Verwijderen
    2. oeps een schrijf fout, ik zal het aanpassen.

      Verwijderen
  61. Ik heb deze koek eergisteren gemaakt. Het was het eerste plakje een heel klein beetje wennen, omdat ik ooit een chemische-ontbijtkoekverslaafde was, maar nu de koek bijna op is, wil ik niet anders meer! Ik smeer er ondertussen wel een dikke laag roomboter op en heb net ook ervaren dat daar bovenop een laagje (koud)geslagen bio honing echt verrukkelijk smaakt!

    Mijn man vindt de koek helemaal niet lekker, maar dat komt waarschijnlijk doordat hij een zoetekauw is. De kinderen van 2 en 4 lusten hem wel! Gelukkig. Net als je glutenvrije kwarktaart overigens, die ik gisteren heb gemaakt. Ook helemaal niet zoet, maar toch heel smaakvol.

    Mijn cake is trouwens wel wat donkerder dan de cake op jouw plaatje...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de smaak is idd wennen voor zoetekauwen, maar wel beter! Fijn dat jij hem lekker vind.

      Verwijderen
  62. Jacoline ik heb hem gemaakt en wil graag een foto plaatsen hoe doe ik dat hij is zoohhh lekker
    maar deed het met 3 eetlepels sukrin uit de rode verpakking ,ik wilde hem echt zoet en dat is gelukkt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk! Je kunt hem mailen of op mijn facebook pagina zetten

      Verwijderen
  63. Hij staat in de oven!!! Ben benieuwd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Na het lezen van alle enthousiaste verhalen, wilde ik ook zo'n gezonde koek maken. Nog nooit eerder gedaan. De koek is gelukt maar helaas vinden ik en mijn man de smaak niet zo lekker. Het rook zo lekker toen het uit de oven kwam. Misschien is het ook wennen. Ik geef niet op, er staan genoeg recepten op de site en hopelijk vind ik nog een verantwoorde snoeperij. Tenslotte wil ik toch verantwoorder gaan eten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad even wennen ik maak hem al jaren maar alleen voor mij .doe per 2 sneetjes in de diepvries.
      Heb er net 2 zoveel in een bakblik gaat net .ik vind het veel werk dus (maar zeker de moeite waard)ik doe er elke keer iets anders maken voor de zoete kauwe kan er cranberry s in gooien of meer algarve honing.ik vind hem lekkerste met koek en specerijen en lekker met noten

      Verwijderen
  65. Ik heb je koek gemaakt en ze is formidabel lekker!! Bedankt voor het recept (ik zette een link naar jouw site)
    http://hofvaneten.skynetblogs.be

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Hebben jullie dit wel eens gelezen?

    http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/133489-de-gevaren-van-amandelmeel.html

    Ik.heb de koek gemaakt en toen ik een hap nam smaakte het totaal niet...ik wou wat gaan posten en maar waar kwam ik achter...hihi geen koekkruiden toegevoegd...shiiiiiiit!
    Mijn koek is niet gaan stijgen ...die van jullie? Hebben jullie gemalen lijnzaad gebruikt?

    Groetjes chris

    Van de week maar opnieuw proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Kun je de koek ook in plakjes invriezen

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Ja doe ik altijd per 2 in de diepvries brood blijft namelijk maar 2dagen goed

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Hallo Jacoline,
    ik heb net de glutenvrije ontbijtkoek uit de oven gehaald. Hij ruikt super goed, moet alleen nog laten afkoelen. Hij is mooi gerezen. Ik laat het weten hoe hij smaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Hallo Jacoline,
    Ik heb inmiddels de ontbijtkoek geproefd. Hij is erg goed gelukt, ik was wel het snufje zout vergeten waardoor het denk ik een beetje flauw smaakt. Maar toch lekker hoor. Ga het zeker nog een keer maken en misschien wat noten toevoegen.
    Leuke site heb je trouwens.

    Gr. Lucienne van Dijk

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Ik heb vanavond voor het eerst het brood gebakken, hoe lang blijft die goed en hoe kan ik hem het beste bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Hallo Jacoline,
    ivm fructose-intolerantie kan ik geen honing verdragen. Kan ik de honing vervangen door Ahornsiroop, want dat gaat wel goed.
    Wat een goede recepten heb je allemaal zeg. Bedankt daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Lijkt me echt super-super lekker maar is baking soda hetzelfde als bakpoeder? En kan ik dit ook in broodbakmachine bakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Hallo
    Ik heb de koolhydraatarm ontbijtkoek gemaakt. En inderdaad hij is verrukkelijk. Ik gebruikte wel een half zakje bakpoeder ipv baking soda en dat ging prima. Ga zo door met je koolhydraatarm recepten.

    BeantwoordenVerwijderen