vrijdag 27 september 2013

Chocolade truffels en reep


Gezonde chocolade truffels en een chocolade reep. 

Gezonde chocoladetruffels???
Ja echt waar! Deze chocola gaat niet rechtstreeks naar je heupen... van deze chocola wordt je niet dik en ook niet ongelukkig. 
Je lichaam wordt blij als je van deze chocola eet en jij ook! Nou is dat niet heerlijk? Kokosolie is een heerlijk en een gezonde. Je kunt er prima mee bakken, op je brood smeren en nog heel veel andere lekkere dingen zoals bv deze Bounty's.

Eet gezond en geniet van vet!


Chocolade notenreep

Ingrediënten
Recept: printen

Bodem
  • 125 gram noten (kan 1 soort zijn maar verschillende soorten zoals pecannoten, walnoot en amandelen zijn ook erg lekker)
  • 50 gram kokosolie
  • 2 medjool dadels 
Vulling
  • 100 gram kokosolie
  • 40 gram rauwe cacao
  • 30 gram honing
Bereiding
  1. bekleed een vorm, bv een broodtrommel of ovenschaal met bakpapier
  2. ontpit de dadels en hak ze samen met de noten fijn in een keukenmachine
  3. Smelt de kokosolie en voeg de noten toe
  4. Stort het notenmengsel in de vorm en druk met de achterkant van een lepel het geheel stevig aan
  5. Zet de bodem in de koelkast tot verder gebruik
  6. Smelt ondertussen de kokosolie en voeg daaraan de rauwe cacao en honing
  7. Goed roeren zodat het een egale massa wordt
  8. Schenk het chocolademengsel over de noten.
  9. Laat de chocoladereep minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. 
  10. Snijd het in kleine reepjes en bewaar de reepjes in de koelkast.

Truffels

Ingrediënten
Recept: printen

  • 100 gram kokosolie
  • 40 gram rauwe cacao (en dan bedoel ik niet die uit de supermarkt)
  • 30 gram honing
  • extra's om de truffels doorheen te rollen, denk aan kokosrasp, cacao, gehakte nootjes, sesamzaad
Bereiding
  1. Meng in een ruime kom alle ingrediënten door elkaar.  Is het geheel te zacht geworden laat het dan even opstijven in de koelkast.
  2. Vorm balletjes met je handen en rol de truffels door de cacao of net wat jij lekker vind.
  3. Laat de balletjes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast
  4. In de koelkast bewaren, want door de kokosolie kunnen ze snel smelten.
















16 opmerkingen:

  1. Dat ziet er erg lekker uit, maak je ze ook op bestelling?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor je kunt ze bestellen. Leuk! En vooral lekker. Mail mij maar: gezondlevenvan@gmail.com

      Verwijderen
  2. Hallo Jacoline,

    Ben heel blij dat ik je site heb ontdekt, ik heb gisteren rauwe poeder en hele kleine stukjes rauwe chocolade gekocht, als je de truffels wil maken kan ik dan beter de poeder erdoor doen? En laat je de kokosolie eerst smelten of doe je het er zo doorheen? Ik heb namelijk vrij harde kokosolie (die ik nu wel buiten koelkast bewaar) Ik hoor het graag. En m'n handen jeuken om al die lekkere gezonde recepten uit te proberen. Groet Edith.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Edith de kokosolie moet zacht zijn en niet te want anders kun je er geen balletjes van maken. Zoals hierboven beschreven moet je alle ingrediënten door elkaar doen. En heb je alleen extra cacao nodig om de truffels er doorheen te rollen

      Verwijderen
  3. Hoi Jacoline,

    Kun je deze chocolade repen ook zonder dadels maken? En waar krijg je rauwe cacao?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb vanavond de reep gemaakt zonder de dadels en het smaakt heerlijk!

      Verwijderen
  4. In tegenstelling tot de algemene opvatting hoeft chocolade helemaal niet zo'n erge dikmaker te zijn als men denkt

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Enkele maanden geleden begonnen met anders eten/bakken en maak veel gebruik van deze site.
    Producten tot nu toe: speltbroden, roggebrood, spelt/rogge/kamut brood, speculaas, amandelspijs, spelt-rozijnenbrood, kaneelcake, hartig brood, koolhydraatarm brood, appel crumble, honing appel speltcake, chocola gevuld met kokos/honing.
    Jullie begrijpen wel dat er niets, maar dan ook niets meer gekocht wordt bij de bakker of super.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die bounty's zien er werkelijk waar verukkelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren de chocolade-notenreep gemaakt, maar ze blijven maar naar me lonken door de koelkastdeur heen! Gevaarlijk lekker...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kloppen de verhoudingen van de notenreep echt? Ik heb hem gemaakt, maar toen ik een hapje nam, leek het wel een vetbol o.i.d... Ik heb het dan ook meteen de prullenbak ingekieperd... Zonde van alle ingrediënten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ja, ik ben nu ook het recept aan het volgen, maar ben eigenwijs...bij de vulling 100 gram kokosolie. Ik heb de helft gedaan en het mengsel is nog moddervet....klopt dit wel, Jacoline?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tja wat is moddervet het is kokosolie dat proeft wellicht vetter dan anders, maar t klopt echt.

      Verwijderen
  10. Ik zie vaak honing in zoete recepten. Daar zit veel suiker in, past dat in koolhydraatarm?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Vandaag gemaakt..gezoet met stevia...echt heerlijk!! Heb er net 1 op. En in tegenstelling tot gewone truffels heb ik er nu aan 1 genoeg...geen suikerdip!!!

    Groeten Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat kan een vervanging voor kokosolie zijn? Heb ik op dit moment niet in huis helaas

    BeantwoordenVerwijderen