dinsdag 28 januari 2014

Portobello gevuld met groenten



Portobello gevuld met groenten uit de oven


Portobello's vind ik altijd zo'n makkelijk lunch gerecht. Even kort wat groenten wokken en terwijl  het gerecht in de oven staat, bereid ik alvast iets anders in de keuken. Je kunt er eindeloos mee variĆ«ren en ik kan maar weinig groentes bedenken die er niet lekker in zouden zijn.
Ik vind het altijd lekker als de groenten nog knapperig zijn en de verschillende smaken nog herkenbaar zijn. Maar misschien eet jij het wel liever als diner met zachte en sappige groenten en een frisse salade. Smullen zul je vast van dit gerecht.

Met dit soort gerechten kan ik niet precies exact zeggen hoeveel groenten je moet gebruiken. Afhankelijk van hoe groot je portobello's zijn en of je er nog meer bij eet. Maar van deze groenten kun je nooit te veel hebben. Het restje kun je prima in de ovenschaal er naast scheppen, leg er dan nog een paar teentjes knoflook tussen, zooo lekker! Je kunt het ook goed bewaren in de koelkast en de volgende koud eten, alle smaken zijn dan in elkaar getrokken, heerlijk!

Ingrediƫnten (voor 1 persoon)
Recept: printen
  • 2 portobello's
  • teentje knoflook in stukjes of geperst
  • kokosolie / roomboter / olijfolie
  • rode ui
  • courgette
  • paprika
  • tomaat
  • snufje keltisch zeezout
  • vers gemalen peper
  • verse peterselie of tijm is ook erg lekker
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de portobello's in met olijfolie, zodat ze niet uitdrogen
  2. Halveer de ui en snijd dan de helften in dunne ringen
  3. Snijd de courgette, paprika en tomaat in blokjes.
  4. Verhit een pan en voeg wat roomboter of kokosolie toe.
  5. De groenten worden in de volgende volgorde gebakken: eerst de uien, courgette, knoflook en paprika en als allerlaatste de tomaten.
  6. Ongeveer een minuut per groente bakken, maar langer kan ook.
  7. Voeg als laatste verse peterselie toe en breng het op smaak met zout en peper.
  8. Leg de portobello's in de ovenschaal en schep de groenten in de portobello's
  9. Bak de portobello's 20 minuten in de oven

Ik vind het ook heerlijk om er vlak voor het eten wat feta over heen te verkruimelen.

Eet smakelijk!





4 opmerkingen: