vrijdag 16 mei 2014

Rode ui dipsaus


Rode ui dipsaus

Een frisse koolhydraatarme dipsaus. Lekker voor bij de BBQ, maar ook heerlijk om stukjes komkommer, bleekselderij, wortel of paprika in te dippen.

Ingrediënten
Recept: printen
  • 2 rode uien in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • peper en zout
  • koffielepel fijn gesneden rozemarijn
  • koffielepel fijn gesneden tijm
  • scheut rode wijn azijn of sherry of witte wijn
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 125 gram Griekse yoghurt
Bereiding
  1. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de ui samen met de knoflook lekker zacht, ongeveer 15 minuten
  2. Voeg dan alle kruiden toe, behalve de peterselie
  3. Blus de ui af met een klein scheutje witte wijn (of iets anders)
  4. Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de ui en peterselie toe
  5. Even door elkaar roeren
  6. En dippen maar!
Enjoy






1 opmerking:

  1. Lijkt me heerlijk! Toevallig gaan we dit weekend barbecueën! Ik ga het uitproberen! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen