Rode ui dipsaus
Een frisse koolhydraatarme dipsaus. Lekker voor bij de BBQ, maar ook heerlijk om stukjes komkommer, bleekselderij, wortel of paprika in te dippen.
Ingrediënten
Recept: printen
- 2 rode uien in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- flinke scheut olijfolie
- peper en zout
- koffielepel fijn gesneden rozemarijn
- koffielepel fijn gesneden tijm
- scheut rode wijn azijn of sherry of witte wijn
- 1 eetlepel vers gehakte peterselie
- 125 gram Griekse yoghurt
Bereiding
- Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de ui samen met de knoflook lekker zacht, ongeveer 15 minuten
- Voeg dan alle kruiden toe, behalve de peterselie
- Blus de ui af met een klein scheutje witte wijn (of iets anders)
- Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de ui en peterselie toe
- Even door elkaar roeren
- En dippen maar!
Enjoy
Lijkt me heerlijk! Toevallig gaan we dit weekend barbecueën! Ik ga het uitproberen! Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderen