Makkelijk en snelle courgettepasta met kip
Sinds ik afgelopen zondag geopereerd ben heb ik nog niet gekookt. Wat is dat raar voor mij om niet in de keuken te staan?! Gelukkig heeft mijn lieve moeder elke dag het eten verzorgt. Hopelijk kan ik zelf snel weer wat gaan doen....Gelukkig had ik nog een heerlijk recept klaar liggen, wat ik nu kan delen. Echt eenvoudig en snel. Hier kun je een afhaalmaaltijd voor laten staan! Volgens mij ben je hier sneller mee klaar dan naar de supermarkt rijden, uitzoeken, betalen, naar huis, opwarmen..... ondertussen heb jij al lang dit heerlijke gerecht gemaakt.
Ik kies voor dit
recept voor kippendijen zonder bot, die zijn veel smaakvoller dan kipfilets. Ik vind kippendijen de biefstuk van de kip.
De vetrandjes die er nog een klein beetje aanzitten, moet je laten zitten, dat geeft juist een intense smaak aan het gerecht. Zelf eet ik graag koolhydraat beperkt, vandaar mijn keuze voor courgettepasta. Dat is echt verrassend lekker, probeer het eens! En kies je liever toch voor traditioneel? Dan kun je prima tagliatelle koken, altijd lekker!
De vetrandjes die er nog een klein beetje aanzitten, moet je laten zitten, dat geeft juist een intense smaak aan het gerecht. Zelf eet ik graag koolhydraat beperkt, vandaar mijn keuze voor courgettepasta. Dat is echt verrassend lekker, probeer het eens! En kies je liever toch voor traditioneel? Dan kun je prima tagliatelle koken, altijd lekker!
Ingrediënten: (2 personen)
Recept: printen
- 1 grote courgette (gewassen)
- 2 á 3 kippendijen (zonder bot)
- 2 eetlepels roomboter
- 200 ml creme fraiche
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- 50 gram rozijnen
- 75 gram gehakte walnoten
- snuf zout
Bereiding
1.
Rasp de courgette met een julienne rasp. Heb je
deze niet, je kunt ook prima dunne plakjes met je dunschiller schaven, dan
krijg je tagliatelle.
2.
Kook ondertussen een pan met water en een snufje
zout voor de courgettepasta
3.
Snijd de kippendijen in blokjes
4.
Verhit in een pan de roomboter en bak de
kippenblokjes gaar, breng deze op smaak met wat zout
5.
Als het water kookt, voeg dan de courgettepasta
toe en laat het geheel 1 minuten doorkoken
6.
Giet de courgettepasta af, vang een klein beetje
kookvocht op in een glas of kopje
7.
Schep de crème fraîche door het vlees, roer het geheel
tot een egale saus. Als de saus iets te dik is kun je nog een heel klein beetje
kookvocht toevoegen, begin met een eetlepel en voeg eventueel nog meer toe
8.
Voeg de courgettepasta, rozemarijn en de
rozijnen toe aan de saus en even goed door elkaar scheppen
9.
Schep het geheel op een bord en strooi er wat
gehakte walnoten overheen.
Eet smakelijk!
Dat ziet er lekker uit, de eerste courgettes zijn bijna goed aan m'n eigen planten.
BeantwoordenVerwijderenDan ga ik dit maken!
Bedankt voor het recept en beterschap toegewenst.
Groetjes Anita
Mmmmm, dat smaakte lekker zeg. Weer eens iets anders dan de courgette koekjes die ik altijd maak. Had nog wat champignons over en die er bij gedaan. Bedankt voor dit lekkere recept. Groetjes, Marja
BeantwoordenVerwijderenEen groot succes! Snel,makkelijk en heerlijk! Dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenHoi, het smaakte erg lekker! Alleen bleef de saus bij mij heel dun. Ik heb het een tijdje door laten koken, maar het werd er niet veel beter van... heb je misschien een tip?
BeantwoordenVerwijderenHet leek me een beetje flauw gerecht dus heb ik er wat uitgebakken spekjes bij gedaan en 2 slauitjes. Het was heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes thea