zondag 5 april 2015

Mangopudding



Overheerlijke mangopudding met kokosmelk


Hoe simpel kunnen sommige recepten zijn, maar met een voortreffelijke smaak. Deze pudding vind ik erg lekker als toetje, maar ik heb er zelfs al een keer mee ontbeten.
Heel eenvoudig te maken, slechts 3 ingrediĆ«nten. Ik gebruik een koshere gelatine die ook nog eens goed en gezond voor je is. Van het merk Great Lakes dat goed bij Puur Mieke kunt bestellen. Je kunt natuurlijk ook andere soorten gelatine gebruiken. De pudding is met kokosmelk zodat het ook nog eens voedzaam is. Nou wat wil je nog meer.... gewoon gezond genieten!

Recept
Ingrediƫnten

  • 2 eetrijpe mango's
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels gelatine ( of andere gelatine zoals agar agar)
Bereiding
  1. Schil de mango's en snij ze in grove stukken
  2. Verwarm ongeveer 100 ml kokosmelk in een pannetje tot het bijna kookt
  3. Meng ondertussen in een blender de mango's en resterende kokosmelk tot een egale massa
  4. Strooi de gelatine in de warme kokosmelk en roer totdat het geheel is opgelost in de kokosmelk
  5. Schenk de warme kokosmelk bij de rest en roer het goed door elkaar met een lepel
  6. Schenk het in een puddingvorm en dek de pudding af.
  7. Zet de pudding minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven
  8. Garneer eventueel met een paar kokosvlokken de pudding

Eet smakelijk!





1 opmerking: