dinsdag 13 maart 2012

Wat is Grip op Koolhydraten?


Grip op Koolhydraten in het kort:

 • Gok is een andere eetwijze, waarbij je producten met veel koolhydraten uit je voeding schrapt.
 • Je eet nog steeds erg lekker, voedzaam en gezond.
 • Je valt op een gezonde manier af.
 • En je blijft op een gezonde manier op gewicht.
 • Je krijgt meer energie, je huid wordt mooier en je ziet er gezonder uit, zelfs mensen die jaren lang diabeet zijn komen er hierdoor vanaf.
 • Wat je aan koolhydraten niet nodig hebt krijg je ook niet binnen en wordt dus ook niet als lichaamsvet opgeslagen omdat je te veel binnen krijgt.
 • Het lijkt op Atkins en Dr Frank, maar is totaal anders. Je verbrand juist vet en je eet niet overdreven veel eiwitten. 
 • In plaats van brood eet je Koolhydraat arme crackers, belegd met normale onbewerkte gezonde roomboter met beleg, of een heerlijke salade gevuld met vis / kip / noten en eieren en olijfolie.
 •  's Avonds kun je gewoon met de pot mee-eten, je kan dus gewoon lekker groente opscheppen met een stukje vlees erbij. Aardappels/rijst/pasta laat je zoveel mogelijk staan en dan kan je zelfs fruit en/of yoghurt of een beetje vla als toetje eten.
 • Het leukste is dat je aan de hand van een groene, oranje en rode lijst zelf kunt bepalen wat je eet / kiest.

Er is niks engs aan, er zijn ontzettend veel mensen die zelfs van Dr Frank afstappen omdat ze eng worden, trillerig en bij GOK helemaal 'bij'komen, want bij Dr frank mag je zelfs geen fruit eten.

Ik eet bij GOK gewoon de normale dingen, alleen bijna geen zoetstoffen meer, behalve Stevia, dus ook geen smaakversterkers meer, geen transvetten en vooral geen voorbewerkte kant-en-klaar dingen zoals magnetron maaltijden, patat, enz, maar gewoon zelf weer je groente snijden/koken en een normaal stukje vlees bakken.

Veel mensen schrikken altijd als ik zeg dat ik beperkt koolhydraten eet, maar zodra ze horen wat ik allemaal mag, oh wat een gewone dingen zijn dat allemaal, zeggen ze dan.....

Mijn tip: ik eet mag alles eten, alleen ik kies er bewust voor om bepaalde dingen niet te eten.

De website van Grip op koolhydraten vind je  hier

6 opmerkingen:

 1. Beste Jacoline,
  Ik heb een vraagje voor je.
  Zijn alle recepten op jouw site dus gezond?
  Zelfs de taartrecepten?
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ella, ja ik vind alle recepten gezond. De een wat meer dan de ander.... maar toch. Ik leer ook steeds meer.
  Het enige taartrecept wat ik niet echt gezond vind is de slagroomtaart. Maar de andere taarten kun je heerlijk smullen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer dat je afgeeft op Dr. Frank. Hij voert namelijk nadat je flink bent afgevallen ook de koolhydraten weer langzaam toe aan je dieet en dan mag je bijna alles weer eten en kom je niet meer aan, ben je je kilo's kwijt en hoef je niet vreselijk op te letten. We weten echt allemaal wel waarvan we dik geworden zijn, dat is het van het snoep, gebak en de enorme porties. Als je de porties verkleint en het snoep en gebak achterwege laat (wat ik hier op uw site niet zie gebeuren, dus wordt de zoetbehoefte nog steeds gestimuleerd, terwijl we het beter kunnen afleren) blijf je keurig op gewicht en kun je heus af en toe met een verjaardag wel eens wat lekkers eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. - wat ik me afvraag, ik bijna alle recepten gebruik je eieren... deze zijn gezond, maar teveel is toch slecht voor je cholesterol? volgens diverse sites zijn 2/3 eieren per week de max, maar als je een quiche maakt waar er al meer in gaan, dan zit je na 1 avond aan je max, hoe zit dit dan???
  - hoe staat je tegen roggemeel? is dit ook een vervanger van amandelmeel?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. - wat ik me afvraag, ik bijna alle recepten gebruik je eieren... deze zijn gezond, maar teveel is toch slecht voor je cholesterol? volgens diverse sites zijn 2/3 eieren per week de max, maar als je een quiche maakt waar er al meer in gaan, dan zit je na 1 avond aan je max, hoe zit dit dan???
  - hoe staat je tegen roggemeel? is dit ook een vervanger van amandelmeel?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoe kan het dat honing gezond is de bijen worden toch in de winter met suiker water gevoerd

  BeantwoordenVerwijderen