Ingrediënten:
20 gram gebroken lijnzaad
3 eetlepels heet water
10 gram geraspte kaas
1 eetlepel gehakte zonnebloempitten
snufje zout
Bereiding
Laat het lijnzaad even wellen in het water. Dan alle andere ingrediënten toevoegen en goed roeren. Smeer het smeuige mengsel in 2 delen uit op een met bakpapier beklede magnetronschaal.
Bak de crackers 3 á 4 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Crackers omdraaien en nog 1 minuut droog bakken. Soms is dit niet nodig, ligt aan de magnetron.
2 crackers per koolhydraatarme maaltijd
Ik vind ze zonder kaas ook erg lekker. je kunt ook andere kaas gebruiken of geraspte kokos. Ook lekker als je er andere nootjes doorheen doet.
Bron; kookboek 2 GOK
Ik ben enthousiast over deze kookboeken, meer info vind je op: http://www.gripopkoolhydraten.nl/gok-boeken/kookboek-2-inkijk/kookboek2-04/
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenHeb laatst deze crackers gemaakt met nog 1 schep psyllium-inuline er door. Dat maakt ze minder breekbaar.
Groetjes Anmir
Hoi Jacoline,
BeantwoordenVerwijderenIk ben sinds gisteren een bezoeker van je website en heb inmiddels 3 verschillende crackers gemaakt, waaronder deze. Na het afkoelen vond ik ze niet zo krokant als ik had verwacht.
Ik heb meer dan 3 eetlepels water erbij gedaan, omdat ik het niet papperig kreeg. Zit daar de "fout'?
Groet
Zonder de zout zijn ze veel lekkerder. Snap ook niet waarom je dat erdoor heen doet?
BeantwoordenVerwijderen