vrijdag 20 april 2012

Sporten!?

Ik realiseer me ineens dat ik wel heel vaak over eten schrijf. Nu is dat ook wel mijn grootste hobby. Nee, ik bedoel niet alleen het eten zelf, maar het koken, bakken, lezen over koken...alles wat er mee te maken heeft.

Ik ben er steeds meer van overtuigd geraakt dat deze overtollige kilo's niet bij mijn lichaam horen. Ik weet dat ik in het verleden niet goed genoeg voor mij zelf heb gezorgd. Ik belaste mijn lichaam te veel, door o.a. ongezond voedsel en te veel eten.
Nu ik gezond leer eten wil ik ook graag 'sporten'. Je weet vast wel dat sporten en afvallen goed samen gaan. Maar, eerlijk gezegd ben ik niet van de sportschool, daar zul je mij nooit zult vinden. Om toch 'iets' te doen heb ik in februari m'n bergschoenen weer opgezocht. 
Mijn hele leven vind ik wandelen al erg leuk. Als klein meisje van 4 jaar liep ik al door de Zwitserse bergen.  En dus loop ik nu dagelijks een rondje van ruim een uur. Heerlijk uitwaaien, frisse neus halen. Ik knap er enorm van op!
 Het is een nieuwe verslaving geworden, als ik nu een keer niet kan lopen dan mis ik het. Nooit van mezelf gedacht dat ik daaraan verslaafd kon raken.


Mijn bergschoenen hebben er al duizenden kilometers opzitten, (de zool is ondertussen al een keer vervangen). We zijn nu hernieuwde vrienden. Samen hebben al heel wat letterlijke en figuurlijke bergen en dalen erop zitten, van Zwitsere Alpen tot de straten van Jeruzalem.
Rest mij alleen deze berg nog van 13 kilo! Het lijkt een hoge berg, maar door mijn nieuwe levensstijl en gedrevenheid is dit maar 'een heuveltje'. 
2 opmerkingen:

 1. Hallo Jacoline,

  Leuk dat je het wandelen herontdekt hebt !! Het is inderdaad heerlijk om even een uurtje echt uit te waaien !
  Sinds ik in 2004 aan een hernia ben geopereerd "moet" ik ook lopen, heb nordic walking een tijd gedaan en loop nu met step-up schoenen, daarmee train je extra je spieren in je kuitbeen, benen en billen. Het is een aparte manier van lopen, maar heel effectief en ik vind het heerlijk!
  Bij mij lukt het niet om elke dag te lopen, ik probeer daar geen punt van te maken en me niet schuldig te voelen, als ik eens oversla. Loop jij alleen ? Ik heel bewust wel, na het werk m'n hoofd leeg maken door te ( snel ) wandelen ; ideaal !
  Ik wens je veel wandelplezier en een goed weekend.
  Groetjes van Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ida, dank voor je reactie. Ja ik loop ook alleen. Lekker uitwaaien, je gedachten laten gaan en genieten van de natuur. Ik loop vaak in een park en zie veel verschillende vogels, of ineens een konijntje naast het pad. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen