vrijdag 18 mei 2012

Anders denken anders handelen

Soms kan er zomaar ineens een probleemsituatie ontstaan, verwacht of juist onverwacht. Vraag jij je dan ook af: Hoe kom ik deze verleiding door? 
Om te voorkomen dat je terugvalt in je oude automatisme heb ik hier een tweetal tips:

Spreken
Spreek jezelf toe in een moeilijke situatie, hardop of in je hoofd. Verzin vooraf een aantal dingen die je in probleemsituaties tegen je zelf kunt zeggen.
Bijvoorbeeld: 'Hier heb je je op voorbereid, nu komt het er op aan. Als je doorzet ben je een ster. Je weet dat je het kunt, doe het dan ook!


Denken
Train je zelf in het denken van beelden. Ik heb mezelf aangeleerd om iedere keer als ik langs een MacDonald rijd, automatisch het beeld in mijn hoofd op te roepen van iemand die véél te dik is. En dan echt afschrikwekkend dik. Als je dit 1 minuutje volhoud, komt dat beeld de volgende keer automatisch op. Natuurlijk is dit flauw. Maar echt waar, het helpt!
In mijn boekenkast staan een heleboel boeken. Eén daarvan is een boek van Ben Tiggelaar. Ik heb al enorm veel geleerd uit het boek Dromen, Durven, Doen. Omdat ik hier heel veel aangehad heb wilde ik dit graag met je delen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten