dinsdag 12 juni 2012

Chocolade noten bonbons

Zelden eet ik een tussendoortje, gewoon omdat ik er totaal geen behoefte. Sinds ik bewuster eet heb ik  veel minder trek en omdat het anders heel snel een gewoonte kan worden. Ook heb ik gemerkt dat mijn lichaam het niet nodig heeft. Als ik tijdens de 3 maaltijden voldoende eet en goed luister naar mijn buik; vol is vol, dan heb ik geen tussendoortjes nodig.
Toch maakte ik, op aanraden van iemand van het forum, deze verrukkelijke chocolade noten bonbons.  En inderdaad ze zijn TE lekker. Dus ik zou zeggen, kan je er niet vanaf blijven.... niet maken dan!!


Met 2 jongens thuis die rondspringen en rennen moet ik ook wel voldoende in huis hebben om af en toe het energiepeil weer even op te krikken. Nu kies ik meestal alleen voor de gezonde en voedzame tussendoortjes. En dus is dit een heel verantwoord tussendoortje, rauwe cacao (lees hier de voordelen van rauwe cacao) noten, kokosolie en kokos... ze vielen dan ook goed in de smaak. Gelukkig voor mij, ze zijn al weer op..... Volgende week maar weer nieuwe maken. Ik gebruikte hiervoor een mini bakvorm van Tupperware, maar je kunt ze ook in een flexibele ijsblokjesvorm o.i.d. maken. Het was één groot succes!

Ingrediënten: (9 stuks)
Recept printen

 • 50 gram gehakte rauwe noten
 • 25 gram gesmolten kokosolie
 • 1 koffielepel rauwe cacao
 • 10 gram geraspte kokos
 • Stevia naar smaak ( ik had ongeveer 8 druppels)
Bereiden

 1. Hak de noten heel fijn. 
 2. Roer alle droge ingrediënten door elkaar. 
 3. Voeg dan stevia toe aan de gesmolten kokosolie, schenk dit bij het notenmengsel. Roer het goed door elkaar. 
 4. Schep met een koffielepel de bakvormpjes vol. Goed met de bolle kant van de lepel aandrukken. Minimaal 1 uur op laten stijven in de koelkast. 
 5. Druk als ze voldoende stevig zijn de bonbons uit de bakvorm. Je kunt de bonbons in een afgesloten bakje in de koelkast wel een week bewaren.

Eet smakelijk! 

Dit recept is voor Gok groen, maximaal 2 als tussendoortje.

6 opmerkingen:

 1. Hoi Jacoline,
  Leuk dat je mijn receptje hier hebt neergezet! heb ze net zelf ook meteen maar even weer gemaakt. Ikzelf doe er wel een eetlepel rauwe cacao in. En de bonbons kun je langer als drie dagen bewaren hoor! En opstijven zou ik in de diepvries doen, daarna eruit drukken en dan in de koelkast bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rita, om het recept laag in koolhydraten te houden heb ik niet zo veel cacao in het recept verwerkt. Meer cacao gebruiken kan en mag natuurlijk altijd zeker als je niet op koolhydraten let.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Jacoline , Ik heb vanmiddag voor het eerst de bonbons gemaakt . Ik vind ze heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn rauwe noten, en waar koop je die?
  Ook vroeg ik me af waar je geraspte kokos koopt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rauwe noten zijn ongebrand. Ze zijn te koop bij de notenkraam op de markt, of in de kaas en noten winkel. Geraspte kokos kun je in veel supermarkten kopen.

  BeantwoordenVerwijderen